Van Zuid naar Noord Polen - Gdansk

Polen - 8-daagse vlieg- busrondreis

Warschau – Gdańsk – Toruń – Wrocław – Częstochowa – Auschwitz – Krakau

Gedurende deze 8-daagse vlieg- busrondreis door Polen krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met het land, haar cultuur, geschiedenis, prachtige natuur, folklore en gewoontes.

U vliegt vanuit Eindhoven naar Warschau. Op de luchthaven in Warschau wacht een chauffeur die u naar uw hotel brengt. De terugvlucht is vanuit Krakau. Vanaf uw hotel in Krakau wordt u door een chauffeur naar de luchthaven gebracht. 

Reisprogramma:

Dag 1 –  Aankomst Warschau

Vlucht van Eindhoven naar Warschau. Transfer naar het hotel. In de avond ontmoeting met de gids en de groep. Welkomstdiner.

Dag 2 – Warschau / Gdańsk

Rondleiding door Warschau, de hoofdstad van Polen. Deze stad werd voor een groot deel verwoest in de Tweede Wereldoorlog. De oude binnenstad werd na de oorlog zeer zorgvuldig gereconstrueerd.  U bezoekt de Oude Stad met het Koninklijk kasteel en de Johannes Kathedraal, de Koninklijke Route en het Łazienki Park met het monument van Chopin.

In de namiddag – busrit naar Gdańsk.

Dag 3 – Gdańsk  

De dag begint met de rondleiding door de Oude Stad van Gdańsk  – de Dluga Straat ( Langestraat) met de Dlugi Targ ( De Lange markt), de Neptunusfontein en Artushof.  Vervolgens rijdt u naar Oliwa waar u de kathedraal bezoekt, bekend van haar 18de-eeuws orgel met de grootste orgelombouw ter wereld.  Middag – vrij.

Dag 4 – Malbork – Toruń

Onderweg naar Toruń bezoekt u het 13de-eeuwse imposante kruisridderkasteel in Malbork.  Vanaf eind 13de tot  medio 15de eeuw was dit het bestuurlijk centrum van de Duits Orde. Na het overwinnen van de 13-jarige oorlog door de Poolse Koning werd het bestuurlijke centrum naar Koningsberg verplaatst. ( Kaliningrad, nu Rusland).

In de middag krijgt u een rondleiding door de Middeleeuwse stad Toruń met zijn prachtige gotische architectuur en herinneringen aan astronoom Copernicus die hier woonde.

Dag 5 – Toruń – Wrocław

Na het ontbijt rijdt u naar Wrocław. In de middag staat er een rondleiding op het programma. U bezoekt de Oude Stad met zijn prachtige gotische Stadshuis, de kathedraal en Ostrow Tumski, het oudste deel van de stad.

Dag 6 – Częstochowa – Auschwitz – Krakau

Na het ontbijt vertrekt u richting Krakau.  Onderweg bezoekt u het Paulijnenklooster in Częstochowa, daar kunt u de bekende icoon van de Zwarte Madonna bezichtigen. Vanwege deze icoon is Częstochowa de meest bekende bedevaarts-oord van Polen.
In de namiddag gaat de reis richting Oswiecim, waar u een bezoek brengt aan het voormalige naziconcentratiekamp Auschwitz – Birkenau.  Vervolgens gaat de reis door naar Krakau.

Dag 7 –  Krakau/Kraków

In de ochtend is er een excursie naar het nabijgelegen Wieliczka, bekend om de zoutmijnen, die door UNESCO tot het culturele werelderfgoed gerekend worden. Hier volgt een rondleiding door ondergrondse gangen, schachten en kapellen met talrijke, in zout uitgehouwen, sculpturen.

In de namiddag bezoekt u Krakau, de hoofdstad van Polen tot eind 16de eeuw. U bezichtigt de Oude Stad waarvan het Marktplein met de schilderachtige Lakenhallen het hoogtepunt is. Verder bezoekt u Collegium Maius, het oudste gebouw van de 14-de-eeuws Universiteit, de gotische Mariakerk uit de 13de eeuw en het Wawelkasteel, dat bijna zes eeuwen lang de residentie was van de Poolse koningen. (inclusief bezoek aan de Koninklijke vertrekken).

Dag 8 – Terugreis

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Nederland.

Polen – 8-daagse vlieg- busrondreis – vertrekdata 2021:

 • 15 t/m 22 mei
 • 19 t/m 26 juni 
 • 3 t/m 10 juli
 • 31 juli  t/m 7 augustus
 • 28 augustus t/m 4 september
 • 18 t/m 25 september 
 • 9 t/m 16 oktober

Inclusief:

 • vlucht met KLM Amsterdam – Warschau  en Krakau – Amsterdam
 • transfers luchthaven – hotel – luchthaven
 • alle transfers volgens programma
 • verblijf in viersterren hotels inclusief ontbijt
 • welkomstdiner
 • Engelssprekende reisleider
 • alle genoemde excursies, entreegelden en plaatselijke gidsen.