4/5-daagse vliegreis Krakau

Krakau - excursies

Auschwitz

Auschwitz/Birkenau

De naam Auschwitz is symbolisch geworden voor de vernietigings- en concentratiekampen van de nazi’s  tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn in Auschwitz en Birkenau ongeveer 1,1 miljoen mensen omgebracht, voornamelijk Joden maar ook politieke gevangenen en etnische minderheden. Het concentratiekamp is nu grotendeels een museum, ondergebracht in de gevangenisblokken.  Het is indrukwekkend om onder het metalen opschrift ‘Arbeit macht frei’ naar binnen te gaan, wetend van wat  zich hier heeft afgespeeld.  Er zijn o.a. persoonlijke voorwerpen, foto’s en documenten van de gevangenen te zien.  Birkenau ligt 3 kilometer verderop, het is de grootste begraafplaats ter wereld.  Sommige barakken en ruïnes van gaskamers kan men hier nog zien.

Prijs € 55,- p.p. 

Tijdsduur: ca. 7 uur / Deze excursie wordt dagelijks georganiseerd

Engelssprekende gids. Er zijn boekjes in het Nederlands te koop in het Auschwitz museum over de hele rondleiding. ( ca. € 4,-)

Rondleiding met een Nederlandssprekende gids – op aanvraag.

Krakau - excursies en activiteiten

Wieliczka zoutmijn

De zoutmijnen van Wieliczka,  één van de oudste zoutmijnen ter wereld, vormen een uniek net van ondergrondse schachten, gangen  en kapelletjes. Vanaf 1044 tot 1996 werd er zout gewonnen. De mijn is 327 meter diep,  het gangenstelsel is ca. 300 kilometer. In de loop der eeuwen werden er door mijnwerkers en kunstenaars sculpturen uit het zwarte en grijze  zout gemaakt; sprookjesfiguren, koningen en de Paus. Een hoogtepunt van de tour is de prachtige Heilige Kingakapel, waar alles van zout is, zelfs de kroonluchters, de trappen en vloertegels. Vanaf 1978 staat de zoutmijn op de  werelderfgoedlijst van UNESCO. Er komen ruim 1,2 miljoen bezoekers  per jaar. De rondleiding, die rond 2 uur duurt,  begint bij de Danilowicza mijn, waar je ca. 350 trappen moet afdalen om het startpunt in de ondergrondse gangen te bereiken. De route loopt door 3,5 km labyrintische gangen met overwegend vlakke ondergrond, zodat het niet moeilijk is voor een persoon met een normale lichamelijke conditie. Aan het einde van de route ga je met naar boven.

Prijs € 65,- p.p.

Tijdsduur: ca. 4 uur /Deze excursie wordt dagelijks georganiseerd

Engelssprekende gids

Krakau - excursies en activiteiten

Stadswandeling door het oude centrum 

Een wandeling langs de koninklijke route en de meest belangrijke bezienswaardigheden van het oude centrum. De koninklijke route begint bij de Heilige Florianus Poort en de Barbacane, de uitstekend bewaarde restanten van de middeleeuwse stadsmuren. U loopt langs de Florianska Straat (zie de foto links) naar het hoofd Marktplein met de 13-de-eeuwse Mariakerk. In het midden van het Marktplein staat de Lakenhal, een prachtig gebouw met renaissance arcades rondom. Op de eerste etage bevindt zich het museum van Poolse schilderkunst van de 19de en begin 20te eeuw en middenin – souvenirwinkeltjes. Vervolgens gaat u via de Grodzka en de Kanoniczastraat naar de Wawelheuvel met het 14de-eeuwse Koninklijk Kasteel en de Kathedraal. Ook brengt u een bezoek aan het Collegium Maius, het oudste gebouw van de Universiteit, gesticht in 1364.

Gedurende de wandeling wordt er gestopt voor een koffie met een gebakje ( niet in de prijs inbegrepen).

Prijs € 28,-

Duur – ca. 3 uur / iedere dag (onder voorbehoud van beschikbaarheid) / Engelssprekende gids

Krakau fietstour met Nederlandssprekende gids

Krakau fietstour met een Nederlandssprekende gids

Met deze ontspannen fietstour verken je het prachtige Krakau zo compleet mogelijk, onder de begeleiding van een enthousiaste Nederlands gids!  Geniet van de historie, architectuur, moderne kunst en al het andere wat deze prachtige stad te bieden heeft. U zult de historische oude stad bekijken met al de belangrijke bezienswaardigheden waaronder het marktplein met de Mariakerk, het oudste gebouw van de Universiteit, de Florian Poort, de Barbacane. Uiteraard ga je naar de Joodse wijk Kazimierz. U zult vele boeiende en verassende verhalen horen van Krakau, haar geschiedenis en haar bewoners. De groep bepaalt het tempo van de tour. Natuurlijk nemen we ook de tijd voor een korte stop onderweg om een drankje te nuttigen. Deze drie uur durende fietstour is goed te doen voor iedereen (niet te grote inspanning) en wordt altijd onder leiding van een ervaren Nederlandssprekende gids gegeven!

Prijs € 30,- / kinderen <10 jaar – 50% korting

Duur – ca. 3 uur / iedere dag

Czartoryski Museum Tour met een Nederlandssprekende gids

Tijdens de 19e eeuw waren het roerige tijden in Polen. De Poolse delingen hadden plaats gevonden, waardoor het land was onderverdeeld onder Pruisen, Rusland en Oostenrijk. De Poolse cultuur had geen bestaansrecht meer en werd min of meer in de ban gedaan. Voor de adellijke prinses Izabela Czartoryska de reden om een museum op te richten om de Poolse cultuur te eren en in leven te houden.

Het bleef echter niet bij items uit de Poolse geschiedenis. Izabella’s familie kocht ook Europese kunstwerken, waaronder de meesterwerken “De dame met de hermelijn” van Leonardo da Vinci, “Landschap met de barmhartige Samaritaan” van Rembrandt van Rijn en “Portret van een jonge man” van Rafaël. Het museum moest gedwongen verhuizen naar het buitenland, om later toch in Krakau te kunnen vestigen. Een aantal kunstwerken werden in de Tweede Wereldoorlog gestolen door nazi’s, met als gevolg dat de Rafaël nog steeds niet is gevonden.

Prijs € 42,-  /inclusief entreeticket, op dinsdag – € 30,-  

Duur – ca. 2 uur / dinsdag t/m zondag

Wodka Tour Krakau

Wodka wandeling met een Nederlandssprekende gids

Tijdens deze tour neemt onze enthousiaste Nederlandse gids je mee naar het sfeervolle Kazimierz. Al wandelend door deze historische straatjes kom je te weten over spannende legendes die zich in deze wijk hebben afgespeeld. Om echt een stukje Polen te proeven bezoeken we uiteraard ook een aantal van de leukste barretjes die Kazimierz te bieden heeft om een heerlijk Poolse wodka te proeven.

In Nederland kennen we deze drank als een hele sterke doorzichtige drank, die niet bij het grote publiek geliefd is. Niets is minder waar als het gaat over de Wodka’s die je in Krakau tijdens deze tour gaat proeven. Deze lekkere drank is er in allerlei soorten en smaken zoals een heerlijke citroen wodka, een kersen wodka of een hazelnoot wodka. Samen met een enthousiaste Nederlandse gids ga jij de verhalen, legendes en wodka ontdekken die deze levendige wijk te bieden heeft.

Prijs € 36,-  /inclusief 4 wodka’s wodkaquiz en prijs voor winnaar. 

Duur – ca. 2,5 uur / iedere dag

Bier tour Krakau

  Biertour met een Nederlandssprekende gids

Bier is in Polen een populaire drank. Er zijn dan ook veel verschillende bieren te vinden! Maar waar zijn nou die meest gezellige barretjes met de lekkerste bieren? Dat weten wij! Tijdens deze Tour nemen wij je mee naar deze plekken en creëren we een avond met lekker bier, goede verhalen en vooral een hele leuke tijd.

Bij deze tour ontdekken we het leukste wat Kazimierz te bieden heeft, namelijk enorm veel sfeervolle biercafés met ontzettend lekker bier. Samen met een enthousiaste Nederlandse gids die alles over bier weet ga jij op pad en maak je kennis met de verschillende Poolse bieren. We gaan tijdens deze Tour van het ene naar het andere leuke plekje en in elk café kom je steeds meer te weten over bier. We gaan het hebben over de geschiedenis van bier, we vertellen je hoe bier gemaakt wordt, en wat de Poolse biertradities zijn. Natuurlijk doen we dit onder het genot van de gouden drank zelf.

Prijs € 42,-  /inclusief 6 Poolse bieren

Duur – ca. 2,5 uur / iedere dag

Krakau - excursies en activiteiten

Stadsrondleiding Royal Kraków

met een bezoek aan het Wawel Kasteel

De rondleiding door het oude centrum van Krakau begint in de Pijarska Straat, dichtbij het Florianus Poort, een onderdeel van de middeleeuwse stadsmuren. U volgt de koninklijke route naar de Wawelheuvel, waar het Koninklijk Kasteel en de Kathedraal zich bevinden. U brengt een bezoek aan de kathedraal, waar bijna alle Poolse koningen werden gekroond en begraven. U bezoekt ook de koninklijke vertrekken, waaronder een grote hal genaamd “Poselska” (de gezantshal). Deze hal heeft een indrukwekkend plafond met 30 gebeeldhouwde mensenhoofden en een prachtige collectie van Belgische wandtapijten. Als u de heuvel afgaat, loopt u via de straten Kanonicza en Grodzka naar het Collegium Maius, het oudste gebouw van de Universiteit uit 1364. Vervolgens loopt u naar de Grote Markt. Op het plein staat de Mariakerk met een prachtig gebeeldhouwd middeleeuws altaar. Vanaf de kerktoren speelt een trompettist elk uur de historische ‘bugel-oproep’.

Prijs € 55,- p.p. ( entree het Wawel Kasteel en de Kathedraal zijn inbegrepen)

Tijdsduur: ca. 3 uur

Engelssprekende gids /Iedere dag behalve maandag

Krakau - excursies en activiteiten

Stadswandeling in de voetsporen van de joodse cultuur inclusief het Schindler’s Museum

Kom meer te weten over de rijke cultuur en tradities van de Joodse gemeenschap in Krakau. Tijdens de 3,5 uur durende wandeling worden op fascinerende en unieke manier verschillende verhalen verteld over het lot van de Joden die hier leefde, vochten en stierven. De Joodse gemeenschap speelde een grote rol in de geschiedenis en cultuur van de stad Kroke, zoals Krakow in het ‘Jiddisch’ bekend is. Hier werden Helena Rubinstein en Roman Polanski geboren. Deze wijk staat op de Werelderfgoedlijst en kwam door de film ‘Schindlers List’ van Steven Spielberg nog meer in beeld. Van Kazimierz wandelt u naar Podgorze, aan de andere kant van de rivier de Wisla. waar de getto zich bevond tijdens de WII. De tragische gebeurtenissen van de nazi-bezetting en de holocaust worden herdacht bij het Plein van de Helden van de Getto en het Museum in de emaillefabriek van Oscar Schindler. In deze tour is ook het bezoek aan het Schindler’s Museum inbegrepen. 

Prijs € 47,- p.p.
(10 PLN / ca. € 2,- entreekosten naar de Remuh synagoge en het joods kerkhof ter plekke te betalen)

Tijdsduur: ca. 3,5 uur

Engelssprekende gids / iedere dag behalve maandag

Krakau - excursies en activiteiten

Het bezoek aan het Schindler’s Museum

Oscar Schindler en zijn fabriek zijn wereldberoemd geworden door de film ‘Schindler’s List’ van Steven Spielberg. De Duitser, Oscar Schindler, was in de jaren 1939 tot 1944 eigenaar van een emaille fabriek net buiten het centrum van Krakau. Hij zette zich in deze periode in voor zijn Joodse werknemers en redde 1.100 van hen uit handen van de nazi’s en hun vernietigingskampen. Na de oorlog werd Schindler door Yad Vashem geëerd met de ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’ onderscheiding. De voormalige fabriek van Schindler is sinds 2003 omgevormd tot een uniek museum. Je kunt er o.a. Schindler’s kantoor bekijken met het authentieke bureau waaraan hij werkte. Een ander belangrijk deel van het museum geeft middels foto’s, films, informatieborden en geluidsfragmenten een beeld van Krakau onder de nazi-bezetting. Het is een bijzonder leerzaam en indrukwekkend museum, een echte aanrader.

Prijs entreeticket € 12,- p.p. (bezoek zonder rondleiding)

Prijs entreeticket inclusief Engelssprekende rondleiding € 36,- p.p. ( bij minimaal 2 personen)

Krakau - excursies en activiteiten

Diner met klezmer concert

Wij nodigen u uit te komen eten in een typisch Joods restaurant. Het restaurant is gelegen in het hart van ‘Kazimierz’, de Joodse wijk van Krakow. De zeer specifieke inrichting (muren vol schilderijen, antiek meubilair, een oude staande klok) geeft u het gevoel te vertoeven in de woonkamer van een vooroorlogs huis. Onder het genot van klezmer muziek (traditionele Joodse muziek) kunt u van een 3-gangen diner genieten. Water, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Prijs € 36,- p.p.

Tijdsduur: ca. 2,5 uur

Communistische Tour in een trabantje Krakau

Communistische Tour

Er zijn nog veel sporen van het voormalig communisme in Krakau te vinden zoals Nowa Huta, de socialistische wijk van Krakau, compleet met staalfabrieken en huizen gebouwd in de Sovjetstijl. Dit unieke project was destijds bedoeld als model van een communistische stad, maar werd uiteindelijk één van de centra van revolutie en verzet binnen Polen. Tijdens onze tour, zal u in een echte Trabant of een Poolse Fiat ‘Toodler’ terug in de tijd reizen om de bijzonderheden van deze stad te ervaren. U zult ontdekken hoe de gemiddelde Pool leefde, werkte en speelde onder het communisme. Door de verhalen en anekdotes van uw lokale gids zal deze “goede oude tijd” weer tot leven gewekt worden!

Prijs € 72,- p.p. bij 2 personen
€ 60,- p.p. bij 3 personen
€ 55,- p.p. bij 4 personen ( 1 auto Sovjet Lada)
€ 72,- p.p. bij 4 personen ( 2 auto’s Trabant rn Poolse Fiat)
€ 65,- p.p. bij 5 personen ( 2 auto’s)

Tijdsduur: ca. 2,5 uur / Engelssprekende gids/gidsen.

Chopin Concert

Chopin concerten in een van de prachtigen gebouwen gelegen aan het Marktplein (het Bonerowski Paleis) of nabij het Marktplein (de Muziek Akademie) zijn een traditie geworden.
Tijdens de concerten spelen voorname Poolse pianisten de beroemde werken van Chopin.

Prijs € 25,- p.p.

Tijdsduur: ca. 1 uur

Aanvang 19.00 uur

Iedere dag

Schietbaan Krakau

Speciaal voor mannen – schieten met een AK47 (Kalashnikov), Glock of UZI

Geïnteresseerd in vuurwapens en altijd al eens willen ervaren hoe het is om zelf de trekker over te halen? Je voelt je adrenaline stijgen in deze extreme activiteit!

Voor de beginnende schutters wordt eerst een korte training gegeven over het basisgebruik van vuurwapens. Voor de gevorderden wordt er gefocust op het verbeteren van schiettechnieken. Uiteraard onder begeleiding van ervaren instructeurs. Het schieten vindt plaats op een professionele schietbaan in Krakau.

Prijs: (klik hier voor meer info)
Pakket 1 – 23 kogels – € 39,- p.p.
Pakket 2 – 35 kogels – € 52,- p.p.
Pakket 3 – 45 kogels – € 65,- p.p.

Transfer van hotel naar de schietbaan – prijs op aanvraag.

Engelssprekende instructeurs /iedere dag mogelijk.

Hop on Hop off Krakow

Wouw Kraków! Hop on Hop off bus

Met Wow Kraków! Hop On Hop Off bus zie je de belangrijkste bezienswaardigheden in Krakau, de bussen rijden op een vaste route langs de belangrijke toeristische plekken. Met een kaartje (geldig 24 of 48 uur) kunt u op- en uitstappen bij de gewenste WOW Kraków! bushalte. Via het audiosysteem krijgt u informatie over de bezienswaardigheden welke u kunt bezoeken nabij de volgende halte. (o.a. Engels of Duitstalig).

Tevens zijn een boottocht op de rivier Wisła (30 minuten), een bezoek aan het Galicja Museum ( joods museum) en het Glas en Ceramiek centrum bij de prijs inbegrepen.

Prijs ticket 24 uur € 25,- p.p. , 48 uur – € 38,- p.p.

Audiosysteem in 7 talen waaronder Engels en Duits

De bussen vertrekken om de 50 minuten /Vertrektijden/haltes

Fietstocht  door het Ojców Nationaal Park

Een mooie tocht buiten Krakau door het Ojców Nationaal Park met z’n majestueuze kalkrotsen en  diepe ravijnen  en verder langs ‘Adelaars Nesten’, een aantal hoog op de rotsen gelegen ruïnes van middeleeuwse kastelen.   De route loopt langs het Korzkiew Kasteel, de Pradnik Vallei,  de  Kapel op het Water en het kasteel in Pieskowa Skłala.  U krijgt de gelegenheid om een verse forel uit de kwekerij te proeven.

Prijs € 50,- p.p. / inclusief fiets, fietshelm, transfer, gids

Tijdsduur: ca. 6 – 7 uur

Engelssprekende gids /minimaal 5 personen

Vlottocht op de rivier Dunajec

Het Pieniny Nationaal Park ligt ca 100 km ten zuiden van Krakau.  De Dunajec rivier baant zich de weg tussen de bergen en  vormt een rotsachtige kloof van ongeveer 9 km. De kalksteen kliffen van een paar honderd meter hoog vormen prachtige uitzichten.  De vlottocht op de rivier Dunajec is zonder twijfel een van de grootste toeristische attracties van Polen.  Tijdens deze excursie bezoekt u ook het kasteel van Nidzica.

Prijs v.a. € 90,- p.p.  (exacte prijs op aanvraag)

Tijdsduur: ca. 10 uur / Minimaal 2 personen

Engelssprekende gids / van mei t/m september op maandag en donderdag

 

Vlottocht op de rivier Dunajec

Vlottocht op de rivier Dunajec

met eigen auto

Het Pieniny Nationaal Park ligt ca 100 km ten zuiden van Krakau.  De Dunajec rivier baant zich de weg tussen de bergen en  vormt een rotsachtige kloof van ongeveer 9 km. De kalksteen kliffen van een paar honderd meter hoog vormen prachtige uitzichten.  De vlottocht op de rivier Dunajec is zonder twijfel een van de grootste toeristische attracties van Polen.

Prijs € 38,- p.p.

Tijdsduur – ca 2,5 uur

Na afloop van de tocht wordt u per bus naar het beginpunt gebracht.