Van Zuid naar Noord Polen - Gdansk

Noord Polen - 10-daagse autoreis

Gdańsk – Warschau – het Białowieża Oerbos – Mazurië

Noord Polen – 10-daagse autoreis  met als hoogtepunten Gdańsk, een 1000- jaar oude Hanzestad, Warschau, de hoofdstad en het Białowieski Nationaal Park, waar wisenten nog in vrije natuur leven. Deze reis kan verlengt worden met 2 dagen in het Mazurisch merengebied tussen Gdansk en Het Białowieski Nationaal Park.

Dag 1 – Poznań (ca. 880 km)

Aankomst in Poznań.  Poznań is het economisch centrum van Polen, waar internationale beurzen worden gehouden. De oude  binnenstad met zijn 15de-eeuwse raadhuis en 71 m hoge gotische toren is zeer indrukwekkend.  Overnachting in Poznań

Dag 2 – Toruń (ca. 150 km)

Toruń – deze fraaie Middeleeuwse stad stamt uit de eerste helft van de 13 de eeuw en werd gesticht door de  Duitse Orde.  De stad behoorde vroeger tot het Hanze verbond. Dankzij de gunstige ligging aan de Wisla  rivier werd het de handelsconcurrent van Gdańsk. Het oude centrum getuigt van een historisch verleden en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.  Toruń is ook bekend als de geboortestad van de  grote astronoom Nicolaas Copernicus. Overnachting in Toruń. 

Tip voor onderweg tussen Gdańsk en Toruń – bezoek het middeleeuws kruisridderkasteel Malbork(Mariënburg), het grootste middeleeuwse kasteel van Europa, dat 1977 op de UNESCO-lijst staat.

Dag 3 en 4 –  Gdańsk (ca. 180 km)

Gdańsk – een 1000 jaar oude havenstad aan de Oostzee, die in de Middeleeuwen tot de belangrijkste Hanzesteden behoorde.  De oude stad met Mariakerk, Arthurhof en vele smalle huizen met puntgevels doen denken aan de architectuur van Amsterdam. Wandel door de wirwar aan straatjes en sla je slag in een van de leuke souvenir- en juwelierswinkeltjes. Hier verkopen ze onder andere sieraden met barnsteen (natuursteen uit de Oostzee). 2 overnachtingen in Gdańsk.

Dag 5 en 6 – Białowieża ( ca. 450km)

Via Mazurisch merengebied reist u naar Białowieża, een klein plaatsje, gelegen dichtbij de grens met Wit-Rusland. Het stadje ligt aan de rand van het enorme oerbos, dat deels in Polen en deels in Wit-Rusland ligt. Het is een uniek natuurgebied, vooral bekend van wisenten (Europese Bizon) die er in de vrije natuur leven.  Naast wandelingen kunt u hier bijvoorbeeld fietsen of een excursie  met  paard en wagen naar het oerbos maken.  2 overnachtingen in Białowieża.

Dag 7 en 8 – Warschau  (ca. 250 km)

Uiteraard krijgt u tijdens deze reis ook een kans om Warschau,de hoofdstad van Polen te bezoeken. Het is een bijzondere stad, die voor een  groot deel werd verwoest in de WOII. De oude binnenstad werd na de oorlog zorgvuldig gereconstrueerd, mede dankzij de schilderijen van de  Italiaanse kunstenaar Canaletto ( 18de eeuw). Hij woonde jarenlang in Warschau en legde vele straten,  pleinen en paleizen in zijn werk vast. 2 overnachtingen in Warschau.

Dag 9 – Overnachtingshotel (ca. 350 / 380 km).

Het laatste hotel in Polen bevindt zich tussen Poznan en de grens in Swiecko/ Frankfurt Oder.   ’s Ochtends heeft u nog tijd om door de stad te lopen. ’s Middags reist u naar uw overnachtingshotel.

10e dag –  Vertrek terug naar Nederland.

Mocht u nog in Duitsland willen overnachten, dan kunnen wij een hotel onderweg voor u reserveren.

Uitbreidingsmogelijkheid:

2 nachten in het Mazurisch Merengebied(tussen Gdansk en Bialowieza).

De 10-daagse autoreis Noord Polen is inclusief:

  • alle overnachtingen in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt,
  • foldermateriaal (digitaal).

Vertrekdagen:

  • 10-daagse reis – zaterdag/zondag
  • 12-daagse reis ( met verlenging in het Mazurisch merengebied) – donderdag/vrijdag.

Vertrek op andere dagen is in overleg mogelijk (waarvoor echter een toeslag zou kunnen gelden).