Polen en de Baltische Landen - 20-daagse autoreis

Polen en de Baltische Landen - 20-daagse autoreis met overtocht Klaipeda - Kiel

Het reisprogramma van de 20-daagse autoreis Polen en de Baltische Landen is gelijk aan de 16-daagse reis plus 4 extra dagen: in Vilnius, Sigulda, Tallinn en Riga. Deze optie geeft u meer tijd in alle drie de hoofdsteden om bijvoorbeeld bezienswaardigheden buiten de stad /het centrum van de stad te bezoeken zoals Trakai vanuit Vilnius,  het Kadriorg Paleis en het Estse Openluchtmuseum vanuit Tallinn en Jurmala vanuit Riga.

Trakai

Trakai, op ca 40 km van Vilnius is bekend om het middeleeuws kasteel van de grootvorsten van Litouwen. Het kasteel is prachtig gelegen op een eiland in het Galvėmeer, midden in het Trakai National Park. Na de slag van Grunwald (Polen) in 1410 was de Teutoonse Orde door de Poolse koning verslagen. Daarmee verloor het kasteel zijn oorspronkelijke militaire doel. Het werd de residentie van groothertog van Litouwen en later van de Poolse koning.

Trakai / Foto: Lithania Travel

Sigulda  en Gauja Nationaal Park

Sigulda is een plaatsje op ca 55 km van Riga, gelegen aan de rand van het Gauja Nationaal Park. Het park strekt zich uit over meer dan 90.000 hectare  langs de Gauja rivier. Rood- geel en grijsachtige zandsteenformaties, rotsen, kliffen en grotten vormen een prachtig en afwisselend natuurgebied. Er zijn ook vele culturele en historische monumenten op het grondgebied van het Gauja National Park – kastelen,  kerken, landhuizen, watermolens en windmolens.  In de heuvels rond Sigulda ligt het kasteel van Turaida.  Meer 

Baltic_Pictures_Sigulda_Paradise_hill
Gauja Nationaal Park /Foto Latvia Travel

Het Kadriorg Paleis

Dit prachtige barokke paleis ligt in de wijk Kadriorg op ca. 2 ,5 km van het oude centrum van Tallinn en huist het museum voor schone kunsten, het gebouw werd in 1718 gebouwd door tsaar Peter de Grote voor zijn vrouw Catharina.

Het openluchtmuseum van Tallinn

Dit museum ligt in de wijk Rocca al Mare, op ca 7 km ten westen van het centrum van de stad. In het museum zijn gebouwen in Estse platteland stijl te zien uit 18de tot 20te eeuw, op ca 70 hectare staan meer dan 70 gebouwen waaronder een kerk, molens, boerderijen en visser huisjes. Vanuit het centrum kunt u het museum met een hop on hop off bus bereiken. 

POlen en de Baltische Landen - autoreis
Kadriorg Paleis/ Foto: Knut-Arve Simonsen, Visit Estonia

Jurmala

Jurmala is een badplaats aan de Golf van Riga, (op 40 km van Riga). Er is een 30km lange kuststrook met mooie zandstranden. Na stormachtig weer kunt u langs het water zoeken naar barnsteen die uit de zee is gespoeld.  In de 19de eeuw was Jurmala een verblijfplaats voor rijke Russische burgers en tijdens het communisme een geliefde vakantieoord voor de leiding van de communistische partij. Er zijn vele ‘communistische’ strandhotels en historische, vooral houten, gebouwen, waarvan vele in de Art Nouveau stijl. 

Jurmala/ Foto: Latvia Travel

Uitbreidingsmogelijkheid:

Extra dag in Tallinn voor een dagexcursie naar Helsinki.

Prijs: v.a. € 1109,- p.p.

Inclusief:

  • 18 overnachtingen in 2-persoonskamers met ontbijt in de genoemde kastelen in Polen en centraal gelegen 3* hotels in de Baltische Staten
  • overtocht Klaipeda – Kiel inclusief 2-persoons hut
  • kaarten en foldermateriaal.

Toeslag 4* hotels in de Baltische Landen – v.a. € 159,- p.p

Reisperiode – april tot en met oktober.  Vertrek – iedere dag mogelijk.