Autoreis Krakau / Warschau

Krakau - 6-daagse autoreis

In deze 6-daagse autoreis maakt u kennis met Krakau, de mooiste stad van Polen. Uw verblijf in de stad kunt u bovendien uitbreiden met een bezoek aan de voormalige concentratiekampen Auschwitz en Birkenau evenals de unieke, nabij gelegen, zoutmijnen.

Het programmavoorstel:

Dag 1 – Overnachtingshotel

Krakau ligt op ca. 1200 km rijden vanaf Utrecht en is binnen één dag te bereiken. Echter adviseren wij een overnachtingshotel net over de Duits- Poolse grens. Zo komt u de volgende dag uitgerust op uw bestemming aan.

Dag 2 – Krakau

Begin het wandeling door Krakau op Rynek Glowny, het Marktplein. De naam is afkomstig van ‘laken’,  ‘stoffen’,  welke hier vroeger verkocht werden. Tegenwoordig bevinden zich in de Lakenhal vele gezellige souvenir winkeltjes met o.a. zilver-, barnstein-, kristal- en lederwaren.

Wandel door de smalle straatjes van het oude centrum en drink een kopje koffie in een van de gezellige koffietentjes rondom het marktplein. Verken ook Kazimierz, de joodse wijk, die in de laatste decennium is uitgegroeid tot een van de favorieten plekjes van de stad.  Meer

Dag 3 – Excursie Auschwitz/Birkenau

U kunt een bezoek brengen aan de nazi concentratiekampen in WOII – Auschwitz en de nabij gelegen Birkenau. Op deze indrukwekkende plek kunt u een beeld vormen van de verschrikkingen die hier in de  Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden.

Dag 4 – Excursie zoutmijnen

Waarschijnlijk wilt u ook de nabij gelegen zoutmijnen gaan bezoeken die op de UNESCO-lijst staan.  Een andere mogelijkheid is een excursie naar het Pieniny gebergte ( ca. 100 km vanaf Krakau).  U kunt er bijvoorbeeld een vlottocht op de rivier de Dunajec maken. Uiteraard kunt er ook voor kiezen om het prachtige Krakau verder te gaan bezichtigen. Deze levendige, bruisende stad gaat niet gauw vervelen.

Dag 5 – Wrocław

Op de terugreis  overnacht u in Wrocław, de hoofdstad van provincie Neder Silesië. Wilt u liever in een stuk terug naar huis doorrijden, dan kan dat uiteraard ook.

Dag 6 – Terugreis

Krakau – 6-daagse autoreis – 3 verschillende prijsklassen:

  • comfort  klasse –  Hotel Folwark bij Kasteel Kliczkow of een 3* Hotel in Bolesławiec bij Kliczkow,  3* hotels het centrum van Krakau en Wrocław
  • comfort plus klasse – Hotel Kasteel Kliczkow nabij de grens, 3* hotels het centrum van Krakau en Wrocław
  • luxe klasse – 4* hotels  Hotel Kasteel Kliczkow nabij de grens, 4* hotels in het centrum van Krakau en Wrocław

Bezoek Auschwitz en de zoutmijnen :

  • Entree en rondleiding Auschwitz – € 30,- p.p.
  • Entree en rondleiding zoutmijnen – € 36,- p.p.

Boek een stadsrondleiding bij:

  • Stadswandeling door het oude centrum € 28,- p.p.
  • Fietstour Krakau met Nederlandssprekende gids € 30,- p.p.

Meer excursies en activiteiten Krakau