View of Charles Bridge in Prague during sunset, Czech Republic. The world famous Prague landmark

Dresden / Wrocław / Praag - 8-daagse autoreis

Drie steden, drie landen – cultuur, historie en gezelligheid

Tijdens deze 8-daagse autoreis bezoekt u drie prachtige, oude steden in drie landen – Dresden in het oosten van Duitsland, Wrocław in het westen van Polen en Praag in het noordoosten van Tsjechië.

Alle drie deze steden hebben prachtige historische centra, zijn rijk aan bezienswaardigheden, hebben bruisende winkelstraten en gezellige restaurantjes en cafés.  Wandel door de oude centra, bezoek de kerken, de bekende kunstgalerijen en musea of maak een fietstocht o.l.v. een Nederlandssprekende gids (Dresden en Praag) of een Engelssprekende gids Wrocław.

Dag 1 – dag 3 – Dresden (ca. 670 km vanaf Utrecht)

De eerste stad op de route is Dresden , de hoofdstad van de Duitse deelstad Saksen.  Het is een acht eeuwen oude stad die rijk  is aan historische monumenten.  De Altstadt, het oude centrum, ligt aan de zuidelijke kant van de rivier de Elbe. Hier bevinden zich de meest belangrijke bezienswaardigheden zoals de prachtig gerenoveerde Frauenkirche, het barokke Zwingerpaleis en de bekende Semper Opera. 

Dag 3 – 5 – Wrocław  (ca. 250 km)

Wrocław is de hoofdstad van provincie Neder-Silesië (Dolny Sląsk) en de op drie na grootste stad van Polen.  Het is een stad met  een ruim duizendjarige geschiedenis.  Veel gebouwen, zoals het laatmiddeleeuwse Raadhuis en het verdedigingscomplex op  het eiland Ostrów Tumski getuigen van een rijk verleden.
Een verrijking van uw verblijf in Wrocław is een bezoek aan de Panorama Raclawicka, een schilderij van 120 m lang en 5 m hoog, dat een veldslag uit de 18-de eeuw uitbeeld (de Poolse  overwinning op de Russen dankzij Tadeusz Kosciuszko).

Dag 5 – 8 – Praag (ca. 250 km)

Praag (Praha) is de hoofdstad van Tsjechië en een van de mooiste steden in Europa. Het prachtige historische centrum staat vanaf 1992 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Het oude centrum strekt zich uit over beide oevers van de rivier de Moldau, met aan de oostelijke oever  o.a. de Staroměstskě námĕstí, het centrale marktplein en Josefov, de voormalige joodse wijk en aan de westelijke oever de wijk Mala Strana met Hradčany,  de Praagse Burcht en de St. Vituskathedraal. Beide zijden van de Moldau zijn door de Karelsbrug met elkaar verbonden. Het is een zeven eeuwen oud ongeveer 500 meter lang prachtig bouwwerk, dat zeker een van de hoogtepunten van de stad is.  Het is er altijd gezellig druk met  toeristen, straatmuzikanten en kunstenaars.  Er wordt muziek gemaakt, portretten getekend, henna tattoos gemaakt, souvenirs verkocht en vooral veel foto’s gemaakt.

Dag 8 – Aankomst in Nederland (ca. 780 km)

Deze reis is beschikbaar in 2 varianten:

  • Comfort – 3* hotels (centraal gelegen)
  • Luxe – 4* hotels (centraal gelegen)

Uitbreidingsmogelijkheden: