Kastelenreis Zuidwest Polen - Paleis Jugwice

Kastelenreis Zuidwest Polen - 7-daagse autoreis

Dag 1 – Kasteel Kliczkow ( ca. 840 km )

Aankomst in 4* hotel Kasteel Kliczkow, gelegen ca 40 km van de grensovergang Forst/ Olszyna.  Dit sprookjesachtige kasteel heeft een prachtige ligging en biedt vooral vele mogelijkheden om te ontspannen. U kunt er een heerlijke wandeling maken door de prachtige omgeving, een duik in het zwembad. Ook kunt u zich laten verwennen tijdens een van de beauty-arrangementen.   

Dag 2 – Paleis Jugowice ( 140 km)

Aankomst in 4* hotel Paleis Jugowice. Onderweg kunt u houten vredeskerken bezoeken in Jawór en Świdnica, beide  op de UNESCO-lijst.

Paleis Jugowice is gelegen in Neder-Silezië (Dolny Sląsk) in het zuidwesten van Polen, op 75 km van Wroclaw, de hoofdstad van de provincie. Dit stijlvol hotel geopend in 2012 is gevestigd in een 19-de eeuws Pruisische jachtslot. Het hotel beschikt over 28 modern ingerichte suites en een breed aanbod aan faciliteiten, zoals een Spa- & Wellness center met een buiten zwembad en een gezellig restaurant,.

Deze dag geniet u van de rust en de mooie omgeving. U kunt aan het zwembad luieren of op de fiets de omgeving te verkennen.

Dag 3- Het Tafelbebergte (Góry Stołowe)

Excursie naar Góry Stołowe (het Tafelgebergte) Op zo’n 50 km van Paleis Jugowice bevindt zich  het Tafelgebergte Nationaal Park . Een wandeling door het rotsen labyrint Błędne Skały is een bijzondere ervaring. De de doorgang is soms zo smal is dat je je daardoor moet wringen.

Op afstand van 10 tot 25 km van Góry Stołowe bevinden zich enkele mooie kuuroorden zoals Lądek Zdrój, Duszniki Zdrój en Polanica Zdrój ( ‘zdrój’ betekent kuuroord). 

Dag 4 – In de sporen van WOII

Vandaag gaan we de sporen van de WOII verkennen. Op enkele minuten rijden van Jugowice bevinden zich de mijnen van Walim en de ondergrondse complex Osówka, beide een deel van de Riese Project (het Reuze project) van Hitler.  Tot op heden is het een raadsel  wat Hitler precies van plan was met dit project. Het vermoeden is dat Hitler hier geheime, ondergrondse wapenfabrieken wilde bouwen.  In de laatste jaren is dit complex veel in het nieuws gewest i.v.m. de trein met schatten die daar ergens door de Duitsers verstopt zou zijn. De rondleiding is deels te voet en deels in een boot.

Op zo’n 50 km van Jugowice in plaats Rogoźnica bevindt zich het voormalige Nazi concentratiekamp Gross Rossen. Het kamp wordt beschouwd als een van de wreedste kampen waar vanaf 1943 ook vele Nederlandse Joden zijn omgekomen.

Dag 5 – Vertrek naar Wrocław (75 km)

Onderweg bezoek aan het imposante Kasteel Książ (Slot Fürstenstein) bij Walbrzych, een van 3 grootste Poolse  kastelen dat prachtig op een heuvel is gelegen.

U overnacht in 5* Hotel Platinum Palace.

Dag 6 –  Wrocław (70 km)

Wrocław is gekozen tot een van de Culturele Hoofdsteden van Europa 2016.

In de eerste plaats raden wij u een wandeling door het oude centrum aan, beginnend op het Marktplein. Middenin  staat een prachtige, gotische Raadhuis, tegenwoordig een museum.  Langs de toeristische route liggen ook het Piaskowa-Eiland en het  Ostrów Tumski – een eiland van gotische kerken en een mooie kathedraal. Het is zeker de moeite waard een wandeling te maken langs de ‘planty’. Het is een lang stadspark,  dat parallel loopt aan de langste stadsgracht van Europa van 3860 meter. Wrocław is ook bekend om het ‘Panorama van de Slag van Racławice’, een bijzonder schilderij,  120 meter lang en 15 meter hoog. Het beeld de Slag bij Racławice uit. (de Poolse  overwinning op de Russen dankzij Tadeusz Kosciuszko). (Wilt u Panorama van Racławice bezoeken, koop de entreetickets on line voor uw vertrek). 

Dag 7 – Vertrek naar Nederland.

Uitbreidingsmogelijkheden:

  • 2 dagen Praag  (Aangepaste volgorde van de reis – Kliczkow, Wroclaw, Jugowice – Praag)
  • 2 dagen Dresden en 2 dagen Praag (Aangepaste volgorde van de reis – Dresden,  Kliczkow, Wrocław, Jugowice, Praag).