Kastelenreis Zuid Polen

Kastelenreis Zuid Polen - 13-daagse autoreis

Deze reis is exact als de 9-daagse reis, echter met 2 extra nachten in Kasteel Baranow Sandomierski en 2 extra nachten in Kasteel Krasiczyn. Van Krakau gaat u naar Kasteel Krasiczyn in het oosten van Polen en vervolgend naar Baranów Sandomierski.

Dag 1 t/m 5 – zie  9-daagse Kastelenreis Zuid Polen

Dag 6 en 7 –  Krasiczyn (ca. 250 km)

Kasteel Krasiczyn is de renaissance parel in Polen. Het kasteel is gelegen in een 14 ha park en grenst nagenoeg aan de Oekraïne. Voor een bezoek aan de Oekraïne  is geen visum nodig. Er is de mogelijkheid om uw verblijf hier te verlengen en bijvoorbeeld de Oekraïnse stad Lviv te bezoeken.

Ca. 60 km ten zuiden van Krasiczyn, tegen de grens met Slowakije en de Oekraïne ligt Het Bieszczady Nationaal Park. Onbedorven door toerisme, industrie en autowegen vormt het een waar paradijs voor iedereen die  van rust en natuur houdt. Talrijke wandelpaden doorkruisen het gebied waar  onder meer wolven,  wilde katten, lynxen, adelaars, uilen en zelfs beren leven. Bossen van beuken en fijnsparren  worden afgewisseld door een steppenachtig landschap. Toppen en bergkammen die tot 1350 meter hoog zijn,  bieden een fabelachtig uitzicht tot ver in Slowakije en Oekraïne.

Dag 8 –  Kasteel Baranów Sandomierski (180 km)

Op uw route naar het volgende kasteel passeert u Łańcut. Hier kunt u  het Paleis Łańcut   Dit paleis is ooit eigendom geweest van een  aristocratische familie Potocki. De interieurs worden beschouwd als de mooiste van Polen. Enkele kamers die bewaard zijn gebleven dateren uit de 17eeuw. Het paleiscomplex is omgeven door een oud en pittoresk park in Engelse stijl gevuld met paviljoens en boerderijgebouwen, die allemaal deel uitmaakten van het voormalige dagelijkse leven van het kasteel. 
U overnacht  in 16de-eeuws  renaissance  Kasteel in Baranów Sandomierski een dorpje aan de Wisła rivier.

Dag 9  – Sandomierz ( 30 km) 

Sandomierz is een middeleeuwse stad gelegen op ca 160 km ten noordoosten van Krakau. Het is een kleine stad die echter tot de oudste en de mooiste Poolse steden behoort. Er zijn hier vele prachtige monumenten bewaard gebleven waaronder de Oude Stad met een Renaissance  Stadhuis, een 13de-eeuws Romaanse Jacobuskerk, (één van de oudste baksteenobjecten in Polen),  het 14de-eeuws koninklijk kasteel en de 14de-eeuws gotische kathedraal. 

Wilt u nog een andere gezellige plaats gaan bekijken dan bevelen wij Kazimierz Dolny aan ( 120 km van Baranów Sandomierski).  Het is een klein stadje in centraal Polen, aan de oostelijke  oever van de rivier de Wisła. Dankzij de ligging genoot Kazimierz Dolny zijn grootste welvaart in de 16de en de eerste helft van de 17e eeuw door de graanhandel welke langs de Wisła liep. Kazimierz Dolny is een trekpleister voor kunstenaars en toeristen. Veel kunstschilders hebben zich in deze prachtige kleine stad gevestigd om te schilderen en hun werk te verkopen. In bijna elke straat zijn galerijen te vinden waar je schilderijen,  glas-in -lood kunst of volkskunst voor hele aantrekkelijke prijzen kunt kopen.

Dag 10 t/m 13- zie  9-daagse Kastelenreis Zuid Polen 

Dagen 10 t/m 13 zijn gelijk aan dagen 6 t/m 9 van de 9-daagse reis. De afstand van Kasteel Baranów Sandomierski naar Paleis Czarny Las is ca. 210 km.