4-daagse Vliegreis Krakau

Luxe golfreis Zuid Polen - 8-daagse autoreis

  • bijzondere overnachtingslocaties in kastelen en paleizen
  • 2 x green fee
  • bezoek aan Krakau
  • voor de geïnteresseerden – bezoek aan Auschwitz en de zoutmijnen

Deze luxe golfreis Zuid Polen combineert golfen met een bezoek aan de prachtige, eeuwenoude Poolse stad Krakau.  U overnacht in kastelen en paleizen en gaat golfen op prachtige. moderne golfbannen – Royal Kraków Golf & Country Clubof Kraków Valley Golf & Country Club en Rosa Golf  & Country Club

Dag 1 – Aankomst in Kliczków

U overnacht in 4* hotel Kasteel Kliczkówgelegen ca 40 km van de grensovergang Forst/ Olszyna.  Dit sprookjesachtige kasteel heeft een prachtige ligging en biedt vele mogelijkheden om te ontspannen.  Er is een zwembad en een tennisbaan. Ook kunt u zich lekker laten verwennen tijdens één van de beauty-arrangementen.  

Dag 2 –  Bezoek Auschwitz / Krakau (380 km)

Vertrek naar Krakau. U verblijft in een 4* hotel in het centrum van de stad bij voorbeeld 4* Hotel Ester, 4* Hotel Galaxy of een gelijkwaardig hotel. U kunt ook kiezen om in Paleis Dwór Sieraków nabij Krakow te verblijven.  Onderweg naar Krakau/Hotel Paleis Dwor Sieraków kunt u Auschwitz bezoeken, een zwarte bladzijde uit de geschiedenis.  Op deze indrukwekkende plek kunt u een beeld vormen van de verschrikkingen die hier in de  Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden.( Het bezoek moet van tevoren gereserveerd worden).

Dag 3 – Krakau

Deze dag is gereserveerd voor een uitgebreid bezoek aan het prachtige Krakau, de voormalige  hoofdstad met vele prachtige culturele bezienswaardigheden.  U zult ogen tekort komen. Ook kunt u er heerlijk winkelen of op een terras neerstrijken. U kunt wandelen over het oude Marktplein met zijn vele gezellige cafés, restaurants en terrassen.  U kunt souvenirs kopen in de sfeervolle Lakenhallen. U bezoekt de gotische Mariakerk met haar 15e-eeuwse altaar. Het koninklijk kasteel Wawel met haar kathedraal mag u zeker niet missen.

Dag 4 – Golfen 

Een dag golfen bij Royal Kraków Golf & Country Club (16 km van Dwor Sierakow en 20 km van Krakau) of  Krakau Valley Golf & Country Club. ( ca. 35km van Krakau en 55 km van Sierakow).

Dag 5 – De zoutmijn /Paleis Czarny Las

Excursie naar de zoutmijnen van Wieliczka.  De Wieliczka zoutmijn is één van de oudste zoutmijnen ter wereld. Vanaf 1978 staat de zoutmijn op de  werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf 1044 tot 1996 werd er zout gewonnen. De mijn is 327 meter diep,  het gangenstelsel is ca. 300 kilometer. Het is een uniek netwerk van ondergrondse schachten, gangen en kapelletjes, alles in zout uitgehouwen.  De rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur en gaat tot een diepte van 135 meter. U bezichtigt vele kamers, waaronder de 13e-eeuwse kapel van 54 meter lang en 10 meter hoog, gedecoreerd met altaren en beelden. In de loop der eeuwen werden er door mijnwerkers en kunstenaars sculpturen uit het zwarte en grijze  zout gemaakt; sprookjesfiguren, koningen en de Paus.  In de St. Kingakapel is alles van zout, zelfs de  lampen en de vloertegels. 

Na het bezoek aan de zoutmijnen rijdt u door naar uw volgende verblijf – Hotel Paleis Czarny Las ( ca. 150 km), ca 30 km van Częstochowa, een plaats bekend van het klooster van Zwarte Madonna.

Dag 6  – Golfen

Een dag golfen bij Rosa Golf Club in Konopiska, ca 22 km van Paleis Czarny Las.

In de middag kunt u eventueel het klooster in Czestochowa gaan bezoeken.

Dag 7 –  Wrocław

U reist naar Wrocław (ca 200 km), waar u in een 5* Hotel Platinum Palace, een werkelijk luxueuze afsluiting van deze bijzondere reis!  Wrocław is de hoofdstad van de provincie Neder-Silezië. De oude stad heeft een prachtig 13de-eeuws marktplein en gotisch stadhuis.  Ook de 16e-eeuwse kathedraal verdient zeker een bezoekje. Tot de belangrijkste attracties  hoort ook het ‘Panorama van Raclawice’, een enorm schilderij dat een bekende veldslag in beeld brengt. Natuurlijk zijn er ook genoeg gezellige cafés, restaurants of wijnkelders. 

Dag 8 – Aankomst in Nederland