Autoreis Krakau / Warschau

Krakau / Warschau - 8/9-daagse autoreis

Deze Krakau / Warschau autoreis van 8 of 9 dagen geeft u de mogelijkheid om twee prachtige Poolse steden te bezoeken – Warschau – de hoofdstad van het land en Krakow, de culturele hoofdstad.

In Warschau  bezoekt u in de eerste plaats de Oude binnenstad,  met z’n schilderachtige Marktplein, middeleeuwse verdedigingsmuren, de  renaissance en barokke gebouwen en het gereconstrueerde koninklijk kasteel.  Het is moeilijk voor te stellen dat dit deel van de stad in puin lag na de opstand in 1944.  Verder kunt u  twee koninklijke paleizen bekijken, die in prachtige parken liggen – het Łazienki Paleis en het Wilanów Paleis.

Wij raden u aan om de bezichtiging van Krakau op het Marktplein, in de oude binnenstad, te beginnen. Hier, in het middelpunt van het plein bevindt zich de ‘Lakenhal’ – een prachtig, langwerpig gebouw met renaissance arcades rondom. De naam is afkomstig van ‘laken’,  ‘stoffen’,  welke hier vroeger verkocht werden. Tegenwoordig bevinden zich in de Lakenhal vele gezellige souvenir winkeltjes met onder andere  zilver-, barnstein-, kristal- en lederwaren.  

Daarnaast zijn de Mariakerk op het Marktplein, het Collegium Maius (het oudste universiteitsgebouw),  en uiteraard het Koninklijk kasteel Wawel zeker een bezoek waard. In het bijzonder adviseren wij ook een wandeling door ‘Kazimierz’,  de voormalige Joodse wijk, welke de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de favoriete plekjes van de stad.

Krakau / Warschau – 8/9-daagse autoreis – voorstel  reisprogramma:

Dag 1 – Aankomst in Polen (ca 840 km vanaf Utrecht).

Overnachting in het 4* Hotel Paleis Wasowo ( comfort plus en luxe klasse) of in Gardener’s House gelegen in het Wasowo complex (in comfort klasse).

Dag 2 en 3 – Warschau (ca. 350 km)

Tip voor onderweg – bezoek Zelazowa Wola, de geboorteplaats van componist Chopin. Hier, in een door een 7 ha omringde tuin, bevindt zich een schilderachtig landhuis, het geboortehuis van Chopin. Het huist een museum gewijd aan het leven en de muziek van de componist. De inrichting van de kamers gaat terug naar de tijd toen familie Chopin er woonde. In de zomer maanden wordt de vleugel van Chopin bespeelt door jonge getalenteerde pianisten uit het hele land.

Bij een 8-daagse reis – 2 overnachtingen in Warschau, bij een 9-daagse reis – 3 overnachtingen in Warschau.

Dag 4 – Vertrek naar Krakau (ca. 300 km)

Neem de  route via Czestochowa en breng een bezoek aan het klooster van Zwarte Madonna. Van Czestochowa en Krakau kunt u voor een snelweg kiezen of voor een toeristische route “langs de adelaars nesten”, de ruïnes van 14de eeuws kastelen schilderachtig op toppen van de heuvels gelegen. De route loopt via Ojców Nationaal Park, iets ten noorden van Krakau. Het is een landschap met bijzondere rotsformaties en grotten waarvan enkele open zijn voor bezoek.  De moeite waard is ook het renaissance kasteel van Pieskowa Skala.

Dag 5 t/m 7 – Krakau

Op dag 5 of 6 kunt u een bezoek brengen aan de nazi concentratiekampen in WOII – Auschwitz en de nabij gelegen Birkenau. Op deze indrukwekkende plek kunt u een beeld vormen van de verschrikkingen die hier in de  Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. 

Ten slotte kunt u nog op de vertrekdag de nabij gelegen zoutmijnen gaan bezoeken en na het bezoek doorrijden naar Wroclaw of naar het hotel Kliczkow nabij de grens.

Dag 7 – Overnachting in  Kliczkow ( 390 km).

4* Hotel Kasteel Kliczkow (comfort plus en luxe klasse) of Hotel Folwark Książęcy bij Kasteel Kliczkow of een gelijkwaardig hotel in plaats Bolesławiec, 16 km van Kliczkow  (comfort klasse).

8 te dag – Vertrek naar Nederland ( Kliczkow – Utrecht ca. 820 km)

Wilt u liever de terugreis in 2 dagen doen, dan kunnen wij een hotel in Duitsland voor u reserveren.

Deze reis is beschikbaar in 4 varianten:

Vertrekdagen:

8-daagse reis – vertrek op donderdag, vrijdag of maandag. Bij vertrek op maandag is de volgorde van de reis omgekeerd, eerst richting Krakau, dan Warschau en paleis Wasowo/of omgeving.

9-daagse reis – vertrek op donderdag.

Vertrek op andere dagen is mogelijk. Er kan een toeslag gelden.

Als extra te boeken:

In Warschau:

  • Chopin concert € 28,- p.p.
  • Fietstour Warschau € 35,- p.p.

Meer informatie over de activiteiten Warschau

In Krakau:

  • Stadswandeling door het oude centrum € 28,- p.p.
  • Fietstour met Nederlandssprekende gids € 30,- p.p.
  • Stadswandeling door de joodse wijk inclusief het bezoek aan het Schindler’s Museum € 47,- p.p.
  • Entree en rondleiding Auschwitz en Birkenau (eigen vervoer vanuit Krakau) € 30,- p.p.
  • Entree en rondleiding zoutmijnen (eigen vervoer vanuit Krakau) € 36,- p.p.
  • Diner met klezmer concert in joods restaurant € 36,- p.p.
  • Chopin concert in een van de prachtige gebouwen aan het Marktplein € 25,- p.p.

Meer informatie over de excursies/activiteiten Krakau