Kastelenreis centraal Polen

Kastelenreis Centraal Polen - 8-daagse autoreis

Gedurende deze 8-daagse Kastelenreis door centraal Polen bezoekt u Warschau – de hoofdstad van het land. Ook Toruń, een mooie middeleeuwse stad en Wrocław, de culturele hoofdsteden van Europa van 2016 zijn op de route van deze reis.

Dag 1 – Paleis Wąsowo

Aankomst in  het overnachtingshotel Paleis Wąsowo, gelegen op de route Berlijn – Poznan, op ca. 50 km van Poznan.  

Dag 2 – Toruń

De volgende overnachting is gepland in het Romantyczny Paleis (het Romantisch Paleis) in Turzno, ( 350 km), op 14 km van Toruń.  Deze fraaie middeleeuwse stad werd begin 13e eeuw gesticht door de Duitse Orde.  Het oude centrum getuigt van het historisch verleden en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Toruń is tevens de geboorteplaats van  de beroemde astronoom Nicolaus Copernicus. In zijn geboortehuis is nu het Copernicus museum gevestigd.

’s Avonds kunt u nog in het hotelsauna ontspannen, waar kleur- en aromatherapie voor gasten van Simonse Tours gratis wordt aangeboden.

Dag 3 – Paleis Jabłonna ( 200 km)

Het Paleis Jabłonna is gelegen op 20 km ten noorden van Warschau.  Het paleis komt uit het einde van de 18de eeuw en was ooit de zomerresidentie van de aartsbisschop van Polen en de broer van Poolse koning.

Dag 4 – Warschau (20 km)

Warschau is de hoofdstad van Polen vanaf het einde van de 16de eeuw. Met zo’n 1,7 miljoen inwoners is Warschau de grootste Poolse stad.  Geheel verwoest  gedurende de WOII en het opstand in 1944, is het stadshart geheel heropgebouwd  op basis van oude foto’s, afbeeldingen en schilderijen. Sinds de toetreding van Polen tot EU in 2004 is de stad nog verder verfraaid.

Wandel door de Oude binnenstad met z’n schilderachtige Marktplein, gotische kerken, middeleeuwse verdedigingsmuren, de  renaissance en barokke gebouwen en het gereconstrueerde koninklijk kasteel.  Het is moeilijk voor te stellen dat dit deel van de stad in puin lag na de opstand in 1944.  Verder kunt u  twee koninklijke paleizen, die in prachtige parken liggen, bezoeken  – het Łazienki Paleis en het Wilanow Paleis.  Het Paleis van Cultuur en Wetenschappen, in het middelpunt van Warschau, is een typisch voorbeeld van de architectuur van sociaalrealisme. Van de 30ste verdieping van deze hoogste gebouw van de stad heeft u een fraai panoramisch uitzicht. Er zijn vele musea, kunstgaleries en theaters in Warschau.

Dag 5 – Paleis Czarny Las  (ca 220 km)

Tip voor onderweg – bezoek Żelazowa Wola, de geboorteplaats van componist Chopin. Hier, in een door een 7 ha omringde tuin, bevindt zich een schilderachtig landhuis, het geboortehuis van Chopin. Het huist een museum gewijd aan het leven en de muziek van de componist. De inrichting van de kamers gaat terug naar de tijd toen familie Chopin er woonde. In de zomer maanden wordt de vleugel van Chopin bespeelt door jonge getalenteerde pianisten uit het hele land.

U overnacht in Hotel Paleis Czarny Las (ca 30 km van Częstochowa). Het is een 4*  hotel gelegen in een prachtig park. U kunt de landelijke omgeving op de fiets verkennen.  Een kaart  met fietsroutes is bij de receptie verkrijgbaar. Liefhebbers van de hengelsport kunnen in de vijver naast het hotel gaan vissen.  Zowel de fietsen als de hengels zijn voor de hotelgasten gratis te gebruiken . Gasten van Simonse Tours kunnen bovendien gratis gebruik maken van de aromasauna. 

Dag 6 –  Częstochowa

Bezoek aan het Paulijnenklooster op de Jasna Gora (het Licht Berg), bekend van de icoon van Zwarte Madonna.

Dag 7  – Wrocław (ca 200 km)

Wrocław de hoofdstad van de provincie Neder-Silizië,   Bezoek de Oude Stad met een prachtig in de 13de eeuw aangelegd marktplein, het gotische stadhuis en kathedraal uit de 13de – 16de eeuw. Tot de belangrijkste attracties van de stad behoort ook het Panorama van Racławice, een enorm schilderij dat een bekende veldslag in beeld brengt. Natuurlijk zijn er ook genoeg gezellige café’s, restaurants of wijnkelders.

U overnacht in een 5* Hotel Platinum Palace in Wrocław, een werkelijk luxueuze afsluiting van deze bijzondere reis!

Dag 8 – Aankomst in Nederland

Verlenging van de reis met een extra dag in Wroclaw is mogelijk.