Autoreis Zuid Polen

Zuid Polen - 10-daagse autoreis

Kraków – Zakopane – Częstochowa – Wrocław

Deze 10-daagse autoreis Zuid Polen combineert het bezoek aan steden, zoals  Krakow/Krakau en Wrocław met  ‘rustige dagen’  in de prachtige natuur van de Hoge Tatra. Wij hebben deze reis in drie versies gepland – een   comfort klasse, een comfort plus klasse en een toeristenklasse. Kiest u  voor comfort, dan verblijft u in accommodaties op het niveau van 3* hotels gelegen in het centrum, bij comfort plus – 3* hotels in het centrum en 2 x 4* hotels gevestigd in een kasteel en een paleis.  Bij de toeristische versie zijn accommodaties iets eenvoudiger maar altijd heeft u douche en toilet op de kamer. 

Voorstel  reisprogramma:

Dag 1 – Aankomst in Polen (ca 840 km vanaf Utrecht).

Overnachting in Hotel Folwark bij Kasteel Kliczkow of een gelijkwaardig hotel in plaats Bolesławiec, 16 km van Kliczkow  of in  4* Hotel Kasteel Kliczkow (comfort plus of luxe versie). 

Dag 2 – Aankomst in Krakau (ca. 420 km) 

Begin het wandeling door Krakau op Rynek Glowny, het Marktplein. De naam is afkomstig van ‘laken’,  ‘stoffen’,  welke hier verkocht werden. Tegenwoordig bevinden zich in de Lakenhal vele gezellige souvenir winkeltjes met o.a. zilver-, barnstein-, kristal- en lederwaren.  Wandel door de smalle straatjes van het oude centrum, drink een kopje koffie in een van de gezellige koffietentjes rondom het marktplein, verken Kazimierz, de joodse wijk, die in de laatste decennium is uitgegroeid tot een van de favorieten plekjes van de stad.  

3 overnachtingen in Krakow.

Dag 3 –  Excursie naar de zoutmijn (ca. 15 km)

Excursie naar de Wieliczka zoutmijn, één van de oudste zoutmijnen ter wereld. Vanaf 1978 staat de zoutmijn op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf 1044 tot 1996 werd er zout gewonnen. De mijn is 327 meter diep, het gangenstelsel is ca. 300 kilometer. Het is een uniek netwerk van ondergrondse schachten, gangen en kapelletjes, alles in zout uitgehouwen. De rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur en gaat tot een diepte van 135 meter. 

Dag 4 – Auschwitz/Birkenau (ca. 60 km)

Vandaag kunt u de voormalige concentratiekampen Auschwitz en nabij gelegen Birkenau bezoeken. Op deze indrukwekkende plek kunt u een beeld vormen van de verschrikkingen die hier in de  Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden.

Dag 5 t/m 7 – Zakopane (ca. 100 km)

U brengt twee dagen door in Zakopane, een  stadje aan de voet van het Tatra gebergte.  Hier kunt u prachtige wandelingen maken in de bergen en valleien.  Tot een van de mooiste routes behoort bijvoorbeeld de route naar de hooggelegen Vallei van de Vijf Meren. Het is  een uitgestrekt dal  met een gletsjerlandschap en talrijke bergmeren.  Daarnaast kunt u met een kabelbaan naar de top van Kasprowy Wierch (ca 2000 m b.z.s.). Bij helder weer zijn de uitzichten adembenemend.  Verder is er ook een vlottocht op de rivier Dunajec aan te raden, die zich de weg baant tussen de bergen, met watervallen en stroomversnellingen. 3 overnachtingen in Zakopane.

Dag 8 – Częstochowa (ca. 200 km)

Częstochowa is de meest bekende bedevaartplaats van Polen, het Poolse Lourdes. Al eeuwenlang komen gelovigen hier om de Zwarte Madonna te vereren. In het Paulijnenklooster op Jasna Gora (de Verlichte Berg), hangt de icoon, waaraan vele  opzienbarende wonderen toegeschreven worden.  Overnachting in of nabij Częstochowa.

Dag 9 – Wrocław (ca. 200 km)

Wrocław  is een gezellige stad met een prachtig oud centrum met vele gotische gebouwen en een laatmiddeleeuws Stadhuis op het Oude Marktplein. De liefhebbers van schilderkunst wordt aangeraden om Panorama Raclawicka te  gaan bekijken, een indrukwekkend schilderij, dat een van de meest bekende veldslagen uit de Poolse geschiedenis  verbeeldt. Overnachting in Wrocław.

Dag 10 – Aankomst in Nederland. (ca. 920 km)

Een reisdag naar huis. Mocht u liever nog in Duitsland overnachten, dan kunnen  wij voor u een hotel onderweg reserveren.

De 10-daagse autoreis Zuid Polen is beschikbaar in 4 varianten:

Inclusief:

  • alle overnachtingen in tweepersoonskamers met eigen douche en toilet op basis van logies en ontbijt
  • foldermateriaal (digitaal).

Bezoek Auschwitz en de zoutmijnen: 

Wilt u Auschwitz en de zoutmijnen bezoeken, dan adviseren wij om het van tevoren te reserveren. Indien u met eigen auto daar naartoe rijdt dan zijn de kosten: 

  • Entree en rondleiding Auschwitz  – € 30,- p.p.
  • Entree en rondleiding zoutmijnen – € 36,- p.p.
  • Entree en rondleiding zoutmijnen – family ticket voor 2 volwassenen en 2 kinderen onder 16 jaar – € 115,-
  •  

Volledig verzorgde excursies (transfer, gids, entree)

  • Auschwitz – € 55.- p.p. 
  • zoutmijnen – € 65,- p.p. 

De excursies worden op 2 verschillende dagen geboekt. 

Vertrekdagen: iedere dag.

Informatie excursies in/vanuit Krakau

Een greep uit onze reacties:

Wij hebben een fantastische reis door zuid Polen achter ons liggen. Wat een prachtig land. En wat heb jij goed voor ons gezorgd. Alle hotels waren goed. 

In Krakau ons gesitueerd in de mooiste wijk van die stad. Wij voelden ons helemaal thuis in Kazimierz. Veel gezien, soms adembenemend, soms om stil van te worden. Zoveel cultuur,  historische gebouwen, en heel veel kerken, overal.

In Zakopane gewandeld met mensen die ook via jouw eenzelfde reis geboekt hadden.

Fantastisch.

Het Radisson blue hotel was wel een uitschieter. Zoveel luxe. Al met al een hele mooie reis om op terug te kijken.

Dank je wel.

Hugo en Rinie Vonken, Maarheeze, augustus 2019