Fietsvakantie Baltische Landen

Fietsvakantie De Baltische Landen

11-daagse groepstocht van Vilnius naar Tallinn 

Ontdek de Oostzeekust en de nationale parken van Litouwen, Letland en Estland tijdens deze prachtige fietsvakantie door de Baltische Landen! Deze tour laat u op actieve wijze kennismaken met de drie landen, de hoofdsteden – Vilnius, Riga en Tallinn, die alle drie op de UNESCO-lijst staan, de Koerse Spit /Koerse Schoorwal en Saarema, de grootste en mooiste Estse eiland. Deze 11-daagse reis is onder de begeleiding van een Engelssprekende gids. 

Reisprogramma:

Dag 1 – Vlucht Amsterdam – Vilnius (Litouwen)

Transfer naar hotel ( optioneel), Ontmoeting met de gids in het hotel. Overnachting in Vilnius.

Dag 2 – Kasteel van Trakai en Kaunas (Litouwen) 

Na het ontbijt is er een rondleiding door de oude binnenstad van Vilnius. In de middag  vertrekt u voor een excursie naar Trakai, de voormalige hoofdstad van het Groothertogdom Litouwen.  Ook bezoekt u een 14-eeuws kasteel, gebouwd op een klein eiland in het meer van Galve  Daarna begint de eerste fietstocht door het schilderachtige platteland met glooiende heuvels. Vervolgens is er een transfer per bus naar Kaunas. Aankomst in Kaunas, check-in en een optioneel diner in het hotel. Overnachting in Kaunas (fietsen ~ 26 km, bus ~ 95 km). 

Dag 3 – Langs de Memel rivier naar Klaipeda (Litouwen)

In de ochtend is er een transfer, langs de rivier de Memel,  naar de kust. Onderweg passeert u de 16-17-eeuwse kastelen van Raudone en Panemune. In de middag fietst u naar Vente Horn; beroemd om zijn vogelobservatorium en de 19-eeuwse vuurtoren, die  nu al meer dan 100 jaar in gebruik is. Na een korte busrit arriveert u in Klaipeda, de belangrijkste zeehaven van Litouwen. Check-in in het hotel en een optioneel diner in het hotel. Overnachting in Klaipėda (fiets ~ 28 km.,  bus ~ 240 km)

Dag 4 – De Koerse Schoorwal National Park (Litouwen)

Vandaag steekt u per boot de Koerse Haf over naar Nida. Tijdens de overtocht geniet u  van het prachtige uitzicht op de Koerse Schoorwal zandduinen die de Baltische Zee van de Koerse Haf scheiden. Verder bezoekt u Nida, een van de mooiste resorts in Litouwen. Vervolgens fietst u terug naar Klaipeda. De route gaat vooral langs de kust en de Koerse Schoorwal, beroemd om zijn barnsteen en fijne zandstranden. Het diner in het hotel is inbegrepen. Overnachting in Klaipėda (fiets ~ 55 km, boot ~ 50 km).

Dag 5 – Klaipeda naar Palanga op de fiets, Palanga – Riga  per bus (Litouwen – Letland)

Vroeg in de ochtend fietst u naar de grootste Litouwse badplaats Palanga.De route loopt door een natuurpark, een voormalig Sovjet-militair oefenterrein. In Palanga staat een bezoek aan de Botanische Tuin op het programma en vervolgens het Amber Museum in het Paleis van Graaf Tyszkiewicz. In dit paleis worden meer dan 25.000 stukken van amber en 15.000 insecten tentoongesteld. In de middag gaat u per bustransfer naar Riga, de hoofdstad van Letland. Onderweg wordt er een pauze ingelast bij ‘de Heuvel van Kruisen’ , met duizenden kruisen op twee kleine heuvels. Aankomst in Riga, check-in. Het diner in het hotel is inbegrepen.  (fiets ~ 30 km, bus ~ 290 km).

Dag 6 – Riga & Jurmala Beach (Letland)

De dag begint met een rondleiding door de oude binnenstad van Riga, een middeleeuwse Hanzestad bekend om zijn Art Nouveau gebouwen. In de middag kunt u kiezen voor vrije tijd in Riga of fietsen naar Jurmala. Jurmala is het grootste resort van de Baltische Staten en bekend om zijn lange, witte zandstranden, mineraalwater en modder met genezende werking. Transfer terug met de bus naar het hotel in Riga. Optioneel diner in het hotel. Overnachting in Riga (fiets ~ 30 km, bus ~ 20 km).

Dag 7 – Gauja National Park & Bicycle Museum (Letland)

U begint de dag met een transfer naar Sigulda in de Gauja River Valley.  Daar gaat u fietsen door het Gauja National Park op weg naar Saulkrasti. Onderweg heeft u spectaculaire uitzichten op de rivier de Gauja en de vallei met Gutmana Cave. U bezoekt het Turaida kasteel en de oudste Letse Kerk, Krimulda, gebouwd in 1205.  Na een bezoek aan het Letse fiets-museum wordt u per bus teruggebracht naar Riga. Er is een optioneel diner in het hotel. Overnachting in Riga (fiets ~ 40 km, bus ~ 100 km).

Dag 8 – Riga – Saaremaa (Letland – Estland)

In de ochtend is er een transfer naar het grootste Estse eiland Saaremaa. Daar worden oude Estse gebruiken en tradities nog in ere gehouden.  Dit vlakke eiland met weinig verkeer en een prachtig landschap is perfect om te fietsen. U fietst langs de Baltische Zee naar het dorp Angla, met zijn iconische windmolens.  Vervolgens wordt u per bus naar Mandjala gebracht, waar u 2 nachten verblijft. Het diner in het hotel is inbegrepen. Overnachting in Mandjala. (fiets ~ 35 km, bus ~ 340 km, ferry ~ 6 km)

Dag 9 – Saaremaa Island

Op deze dag is een fietstocht op het eiland gepland – naar het Sorve schiereiland en zijn vuurtoren. Historisch gezien, had het schiereiland een militaire betekenis vanwege de ligging. Transfer terug naar het hotel. Er is een optioneel diner in het hotel. Overnachting in Mandjala (fiets~ 55 km, bus ~ 40 km)

Dag 10 – Saaremaa Island & Tallinn

Er is een ochtendtocht op de fiets naar Kuressaare, de hoofdstad van Saarema. Daar staat  een van de best bewaarde middeleeuwse bisschoppelijke Kastelen van de Baltische Staten.  Er is vrije tijd om de stad en het kasteel van de bisschop te verkennen. Vervolgens is er een transfer per bus naar Tallinn. Onderweg wordt er bij de Kaali meteoriet krater gestopt. Het is een zeer bijzondere plaats in Estland en staat genoteerd op de lijst van  grootste kraters ter wereld. In de namiddag komt u in Tallinn aan en krijgt u een rondleiding door de oude binnenstad. Check in het hotel. Er is een optioneel diner in een lokaal restaurant. Overnachting in Tallinn (fietsen ~ 10 km, met de bus ~ 216 km, met de veerboot 6 km)

Dag 11 –  Tallinn 

De prachtige en gevarieerde fietsvakantie door De Baltische Landen eindigt vandaag in Tallinn. U ontbijt in het hotel. Heeft u het transfer bijgeboekt, dan wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. U kunt ook kiezen om de reis met een of meerdere dagen te verlengen.

Reisperiode Fietsvakantie de Baltische Landen:

5.07 – 15.07.2021 (En/De)
12.07 – 22.07.2021 (En/De)
19.07 – 29.07.2021 (En/De)
26.07 – 5.08.2021 (De)
2.08 – 12.08.2021 (En/De)
9.08 – 19.08 2021 (De)

23.08 – 2.09.2021 (En)
30.08. – 9.09.2021 (En)
6.09 – 16.09.2021 (En)
13.09 – 23.09.2021 (En/De)
20.09 – 29.09.2021 (En)

En – Engelssprekende gids / De – Duitssprekende gids

Prijs:

Reisperiode 5 juli – 9 augustus – € 1345,- p.p. bij verblijf in een 2 p.k., toeslag 1 p.k. – € 370,-
Reisperiode 23 august – 30 september – € 1299,- p.p. bij verblijf in een 2-persoonskamer,  toeslag 1 p.k. – € 350,-

Inclusief:

 • 10 overnachtingen in 3 en 4* hotels op basis van logies en ontbijt
 • Welkomst drankje
 • 1 x picknick lunch in de natuur
 • 4 x 3-gangen diner met koffie/thee (1xKlaipėda, 1xRiga, 1xSaaremaa, 1 x Tallinn)
 • Water tijdens het fietsen
 • Fiets met draagtassen
 • Lokale gidsen op dag 2 – 10
 • Transfers conform programma per air-conditioned coach /minibus
 • Bagage transport
 • Veerboottickets naar de Koerse Schroolwal in Klaipeda en naar/ van Saaremaa
 • Entrees Trakai Kasteel, Ventė Ornithologische Station, Amber Museum in Palanga, Turaida Kasteel, Angla Windmolen Park in Saaremaa
 • Informatiepakket ( 1 x per kamer)
 • Engels- en/of Duitssprekende begeleiding van dag 1 in de avond tot dag 11 in de ochtend

Extra’s:

 • Half pension (4 x 3-gangen diner met koffie/thee, 1xKaunas, 1x Klaipeda, 1xSigulda, 1xSaarema) ) – € 99,-
 • Extra nacht 3* hotel inclusief ontbijt in Vilnius voor de aanvang van de fietstour 3* hotel  2 p.k. – € 48 p.p. / 1 p.k. € 82,-.
 • Extra nacht 4* hotel inclusief ontbijt in Tallinn na afloop van de tour 4* hotel  2 p.k. – 58,- p.p./ 1 p.k. € 104,-
 • Aankomst/vertrek transfers luchthaven – hotel – luchthaven € 30,- per auto per enkele reis ( max. 3 personen)
De vluchtprijs is niet inbegrepen en kan variëren afhankelijk van de periode en de vertrekluchthaven. Vraag de vluchtprijs aan.

Foto bovenaan: Mariann Liimal, www.visitestonia.com