Vilnius

Vilnius - 4/5-daagse vliegreis

Tijdens deze 4/5-daagse vliegreis maakt u kennis met Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Volgens  gegevens van ‘The National Geographic Institute of France’ is Vilnius de meest centraal gelegen stad in Europa. Het hedendaagse Vilnius, met zowel architectonische invloeden van de Italiaanse barok als van de socialistische architectuur van de Sovjet Unie,  is een fascinerende mix van ‘het oude en het nieuwe’. De oude stad van Vilnius staat op de UNESCO-lijst van de meest waardevolle monumenten ter wereld. 

De 13e-eeuwse kathedraal van Vilnius (Artikatedra) is het geestelijk en politiek centrum van Litouwen. Achter de kathedraal, boven op de heuvel,  bevinden zich de restanten van het kasteel van Gediminas uit 1419. In de toren bevindt zich een museum. Vanaf het dak van de toren heeft u  een prachtig uitzicht over het centrum en de rest van de stad.    

Tijdens uw wandeling door de stad raden wij u aan om de prachtige ‘Heilige Anna Kerk’ te bezoeken. Een andere ‘must’ is de bijzondere Aurora Poort (De Poort van de Dageraad), een van de vijf poorten in de verdedigingsmuur van de stad.  Bij de poort bevindt zich de ‘Kapel van  de Maagd Maria’ met een icoon waaraan wonderbaarlijke krachten  worden toegeschreven. Eeuwenlang was de afbeelding het symbool van de stad en voorwerp van aanbidding voor zowel Rooms-katholieke als Orthodoxe stedelingen.   Men geloofde dat de icoon  extra bescherming aan Vilnius gaf en zegen voor ieder die de stad binnenkwam of verliet. 

Naast mooie kerkjes en historische gebouwen heeft het oude centrum vele steegjes en smalle straatjes met leuke winkeltjes en gezellige terrasjes.  De meeste restaurants en cafés vindt u vooral in de Didžiojistraat en de Piles straat.

Ons arrangement 4/5-daagse vliegreis Vilnius bestaat uit:

  • vlucht retour Eindhoven/Amsterdam – Vilnius
  • 3/4 overnachtingen met ontbijt
  • transfer luchthaven – hotel en v.v.

Vertrek vanuit Eindhoven –  4-daagse reis – vertrek op vrijdag, 5-daagse reis – vertrek op maandag
Vertrek uit Amsterdam – iedere dag

Hotel:  b.v. 3* Hotel Rinno of  4* Hotel Artis (of gelijkwaardige hotels)

Als extra te reserveren:

Privé stadsrondleiding met Engels- of Duitssprekende gids – 3 uur € 110,-.