Kasteel Baranow Sandomierski

Kastelenreis Zuid Polen - 11-daagse autoreis

Deze reis is exact als de 9-daagse reis, echter met 2 extra nachten in  het Kasteel Baranów Sandomierski. Deze extra dagen vallen tussen het verblijf in Pales Sieraków en in Paleis Czarny Las.

Dag 1 t/m 5 – zie  9-daagse Kastelenreis Zuid Polen

Dag 6 –  Kasteel Baranow Sandomierski (180 km)

Via een mooie, landelijke route langs de Wisła rivier (via  Nowe Brzesko en Nowy Korczyn) rijdt u richting naar Baranow Sandomierski.  Bij het verlaten van Krakau, passeert u Nowa Huta, de communistische wijk van Krakau. Nowa Huta is ontstaan in de jaren 50 als een model stad en is een uniek voorbeeld van het sociaal realisme. In 1954 werd er de grootste staalfabriek van Polen (Hoogovens van Lenin) geopend om de werkende klasse naar de stad te trekken en daarmee een evenwicht te creëren tussen de arbeiders en de Krakause intellectuele elite.    

U overnacht  in 16de-eeuws  renaissance  Kasteel in Baranow Sandomierski een dorpje aan de Wisła rivier.

Dag 7  – Sandomierz ( 30 km) 

Sandomierz is een middeleeuwse stad gelegen op ca 160 km ten noordoosten van Krakau. Het is een kleine stad die echter tot de oudste en de mooiste Poolse steden behoort. Er zijn hier vele prachtige monumenten bewaard gebleven waaronder de Oude Stad met een Renaissance  Stadhuis, een 13de-eeuws Romaanse Jacobuskerk, (één van de oudste baksteenobjecten in Polen),  het 14de-eeuws koninklijk kasteel en de 14de-eeuws gotische kathedraal. 

Wilt u nog een andere gezellige plaats gaan bekijken dan bevelen wij Kazimierz Dolny aan ( 120 km van Baranow Sandomierski).  Het is een klein stadje in centraal Polen, aan de oostelijke  oever van de rivier de Wisła. Dankzij de ligging genoot Kazimierz Dolny zijn grootste welvaart in de 16de en de eerste helft van de 17e eeuw door de graanhandel welke langs de Wisła liep. Kazimierz Dolny is een trekpleister voor kunstenaars en toeristen. Veel kunstschilders hebben zich in deze prachtige kleine stad gevestigd om te schilderen en hun werk te verkopen. In bijna elke straat zijn galerijen te vinden waar je schilderijen,  glas-in -lood kunst of volkskunst voor hele aantrekkelijke prijzen kunt kopen.

Dag 8 t/m 11- zie 9-daagse Kastelenreis Zuid Polen