Riga Foto: Latvia.travel

Riga - 4/5-daagse vliegreis

Ontdek Riga – de hoofdstad van Letland in deze 4-daagse vliegreis!

Riga, de hoofdstad van Letland, telt 750.000 inwoners. De Letten zijn trots op hun hoofdstad,  die in het laatste decennium enorm  veranderd  is.  Toch zijn de Letten een minderheid,  de meerderheid bestaat uit etnische Russen.   Riga’s  oude centrum staat op de UNESCO-lijst van de meest waardevolle monumenten ter wereld. Riga staat bekend als een ‘Art Nouveau‘ hoofdstad. Een derde van alle gebouwen is  in Art Nouveau  of Jugendstil gebouwd.  U wordt verrast door de verscheidenheid aan kleuren en rijke versiering  van de gevels.

Het oude centrum van Riga ligt aan de brede rivier de Daugava.  Het centrum werd zwaar beschadigd in de tweede wereldoorlog, maar vrijwel volledig herbouwd. Met zijn oude kerken en koopmanshuizen, keienstraatjes en pleinen vol terrassen is het een leuke plek om rond te wandelen en wat te drinken.  Het oude centrum is relatief klein; vele  bezienswaardigheden liggen binnen enkele vierkante kilometers. Dat  maakt de stad zeer geschikt voor een korte stedentrip. In enkele dagen kunt u  vrijwel de hele stad  leren kennen. 

Jurmala

Wij raden u aan om een trip te maken naar  Jurmala. Jurmala is een badplaats aan de Rivièra van Letland, zo’n  20 km buiten Riga. Het heeft 32 km(!)  prachtige stranden waar je, na stormachtig weer, barnstenen op het strand kunt vinden.  Jurmala is een badplaats waar aan het begin van de 20e eeuw de rijken  hun houten buitenhuizen lieten bouwen in de stijl van de Art Nouveau. Deels vervallen en deels gerestaureerd geven  zij een eigen karakter aan Jurmala. 

Ons arrangement bestaat uit:

  • vlucht retour vanuit Eindhoven of Amsterdam
  • 3/4 overnachtingen met ontbijt
  • transfer luchthaven – hotel – luchthaven

Vertrek vanuit Eindhoven –  4-daagse reis – vertrek op vrijdag, 5-daagse reis – vertrek op maandag
Vertrek uit Amsterdam – iedere dag

Hotel:  b.v. 3* Hotel Forums of  4* Hotel Gutenbergs (of gelijkwaardige hotels).