Krakau / Auschwitz vliegreis

Krakau / Auschwitz - 4/5-daagse vliegreis

Deze Krakau / Auschwitz vliegreis combineert het bezoek aan de mooiste Poolse stad Krakau met een excursie naar twee nazi concentratiekampen in de WOII – Auschwitz en Birkenau.

Krakau met is al jaren een populaire stedentrip bestemming. De stad is niet voor niets door Zoover al 4 x op rij verkozen tot de beste stedentripbestemming van Europa. Historisch, betoverend, sprookjesachtig en trendy – een stad die je nooit zal vergeten.

Begin het wandeling door de stad op Rynek Glowny, het Marktplein. Het middelpunt  van het plein is de Lakenhal – een langwerpig, monumentaal gebouw. De naam is afkomstig van ‘laken’,  ‘stoffen’,  welke hier verkocht werden. Tegenwoordig bevinden zich in de Lakenhal vele gezellige souvenir winkeltjes met o.a. zilver-, barnstein-, kristal- en lederwaren.  Daarnaast zijn ook de Mariakerk op het Marktplein, het Collegium Maius  (het oudste universiteitsgebouw)  en uiteraard het Koninklijk kasteel Wawel zeker niet te missen. Het bezoek aan Krakau is echter niet compleet zonder een wandeling door Kazimierz, de voormalige Joodse wijk.  In de laatste jaren is Kazimierz uitgegroeid tot een van de favoriete plekjes van de stad.

Uiteraard is een bezoek aan Auschwitz en Birkenau, de naziconcentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog,  een belangrijk onderdeel van deze reis.  Het transfer naar Auschwitz evenals de rondleiding door een ervaren gids zijn inbegrepen.  Het is indrukwekkend om onder het metalen opschrift  ‘Arbeit macht frei’  naar binnen te gaan, wetend van wat  zich hier heeft afgespeeld. 

Nog meer geschiedenis?

In het bijzonder adviseren wij een bezoek aan het Schindler’s Museum,  gevestigd in de voormalige emaillefabriek en met name bekend van de Spielberg’s film “Schindler’s List”. Als alternatief kunt u een excursie boeken ‘In de Sporen van de Joodse Cultuur’ met als een onderdeel het bezoek aan het Schindler’s Museum. Onder de begeleiding van een gids maakt u ook een wandeling door de joodse wijk. Ook brengt u een bezoekt aan de synagoge Remuh en het joods kerkhof, een van de oudste van Europa.

Sluit  deze dag op een bijzondere manier af – een heerlijk 3-gangen diner met klezmer concert in joods restaurant in de wijk Kazimierz.

Vertrekmogelijkheden:

Vlucht Eindhoven – Krakau  4/5-daagse reis – vertrek iedere dag

Vlucht Amsterdam – Krakau  4/5-daagse reis – vertrek iedere dag

Vlucht Charleroi – Krakau      4/5-daagse reis – vertrek iedere dag

De 4/5-daagse Krakau / Auschwitz vliegreis is inclusief: