iStock-gory

Reviews 2000-2013

Beste Barbara Simonse,

Hierbij wil ik u van harte bedanken voor de geweldige reis naar Krakau. Het was ontzettend netjes en stipt geregeld, waar wij erg blij mee waren. Complimenten!

Met vriendelijke groet,

Yoeri Nijs uit Oss
december 2013

 

Geachte mevrouw Simonse, beste Barbara,

Onze kastelenrondreis door Zuid-Polen ligt al weer een paar weken achter ons. Was ons de rondreis vorig jaar door Noord-Polen uitermate goed bevallen, dit jaar werden onze toch al zo positieve verwachtingen nog weer overtroffen. Wat een prachtige selectie aan kastelen/paleizen/kloosters heb je ons voorgeschoteld! 

Blij zijn we ook over de Poolse keuken (eerste week inclusief in Kliczkow en Paskowka); wat een voortreffelijke verzorging! Natuurlijk vonden we de India-curry in Krakow ook weer lekker! Steeds enthousiaster informeren we onze vrienden en kennissen over je prachtige formule en de prima documentatie en informatie. Ons extra geboekte verblijf in Krakow heeft ons goed bevallen. Klezmerconcerten te kust en te keur; zelfs voor 7 personen publiek in het Joods Historisch museum. De terrassen nabij Hotel Kazimirz blijven ons nog lang bij; we willen proberen volgend jaar naar het Jewish Festival te gaan. Mogelijk als stedenreis, mogelijk als start van een nieuwe trip door Polen. 

Fantastische mensen en een fantastisch land. De aanbeveling om in bruisend Wroclaw ook een extra nacht te blijven ondersteunen we van harte. Hoe dan een 5-sterren hotel het kan afleggen tegen de eerder aangedane accommodaties. 

Nogmaals dank en graag tot gauw! 

Minke en Sipke van der Meulen uit Oentsjerk
augustus 2013
en iedereen die inlichtingen wenst, mail ons gerust op sivandermeulen@gmail.com 

 
 Hallo Barbara,

Graag willen we jou heel hartelijk bedanken voor de fijne vakantie in Polen van de afgelopen week. We hebben er allemaal heel erg van genoten. Gosia was een hele goeie gids, zij kon ons heel veel vertellen, zowel bij de stadswandeling in Krakow, als in Auschwitz en de zoutmijnen. Het programma was heel afwisselend en de jongelui vonden ook het mountainbiken erg leuk. Het was ook heel erg fijn dat de busreis van Zakopane naar Krakow nog verzet kon worden naar een later tijdstip. Toen je hiervoor belde of dat het om 11.20 uur kon, had ik er niet bij nagedacht, dat we dan zowel ’s morgens als ’s middags niet veel konden ondernemen. Nu hebben we nog heerlijk gewandeld in de vallei van Chocholowska. Wat een prachtige natuur is het daar. 

Niets dan lof over deze goed georganiseerde reis. 

Heel hartelijk bedankt hiervoor namens heel ons gezin met aanhang. 

Groetjes, 

Carla Rutten uit Tilburg
augustus 2013

 

Beste mevrouw Simonse,

Geheel volgens plan zijn wij gisteravond teruggekeerd van onze rondreis. Zoals u al aangaf was het een ambitieuze reis.Wij hebben genoten van uw mooie land en uw opvallend vriendelijke en hulpvaardige landgenoten. Wij hebben prachtige dingen gezien en zijn zeer onder de indruk van de zo dramatische Poolse historie en van zijn herhaalde wederopstanding.

Onze complimenten voor uw uitstekende voorbereiding en ondersteuning. Alles klopte perfekt. Helaas hebben wij door autopech – snel verholpen door tussenkomst van de ANWB alarmcentrale – de excursie in het oerbos moeten missen. Wij waren ingenomen met uw keuze van accomodaties. Een leuke variëteit met een goede tot uitstekende kwaliteit. Mocht u meer van onze specifieke ervaringen met de bezochte hotels ons willen horen dan kan ik u die geven. 

Nogmaals – ook namens mijn vrouw – hartelijk dank!

Joost van Hamel uit Bilthoven
augustus 2013

 

Beste Barbara,

Meteen aan de telefoon al enthousiast, toen de met zorg bij elkaar verzamelde reisdocumenten en info en we waren al helemaal blij!

En dan de reis zelf – wat een heerlijk, fijn, groen (!) land en wat een genot, het verblijf in kastelen. We hebben genoten van onze reis en zullen Polen zeker aanbevelen bij anderen! Bedankt! 

Met vriendelijke groet,

Karin van de Vuurst

Een aanzichtkaart uit Ouderkerk a/d Amstel
augustus 2013

 
 

Hoi Barbara,

Wij hebben de kastelenreis in juli gedaan in noord Polen. We vonden het alledrie( mijn zus en vader) heel erg mooi en bijzonder. De kastelen waren verrassend en overal aardige mensen! Leuk ook dat ze allemaal bij water liggen. Gedansk was echt super.

We hebben genoten van Polen en mijn vader zei: ik ga zeker terug! Misschien dus volgend jaar de zuidelijke, met Krakau erin!!!. Groetjes,

Hella Weber
augustus 2013 

 
 

I would just like to say thank you for the trip to Krakow/Auschwitz. I enjoyed it immensly. And a big thank you again for reorganising the Auschwitz tour for me – I greatly appreciate it!

Marco Pronk uit Australië
augustus 2013

 
 

Mevrouw Simonse, 

We hebben genoten van onze reis en bedanken u voor de organisatie ervan. Hotels waren wat ons betreft bijna alle goed gekozen zo vlak bij of in het centrum. We hebben fietsen meegenomen en dat is wel goed bevallen. Het voordeel van de fietsen was o.a. dat je ook een kijkje buiten het centrum kunt nemen. De fietsmogelijkheden zijn onvergelijkbaar met die in Nederland. Maar als je je een beetje aanpast aan de voetgangers kun je in de steden redelijk fietsen op de stoep. Helsinki is trouwens een stuk beter toegerust voor fietsers. 

Vriendelijke groeten,

Hans van den Heuvel uit Lelystad
juli 2013

 
 

Beste Barbara,

Hierbij willen wij graag even laten weten hoe wij de kastelenrondreis door Polen hebben ervaren.

We hebben zeer genoten van alle kastelen waar we overnacht hebben. Ook alle personeelsleden waren zeer behulpzaam. Ontbijten in de tuinen, dineren aan het water. Alles kon en mocht. We voelden ons echt, de klant is koning. Ook bij het laatste kasteel in Nosowo werden we op onze wenken bediend, als enige gasten met een privé bewaker. Het kasteel in Ryn was super, heerlijk zwemmen tussen de gewelven. Ook het land, Polen, heeft ons zeer aangenaam verrast hoe mooi alles wel niet is. Variërend van natuur tot cultuur. Kortom, we hebben vele foto’s gemaakt. Er een mooi fotoboekje van gemaakt, zodat we nog regelmatig terug kunnen kijken.

Bedankt voor de fijne organisatie.

Marc en Karin van den Heuvel uit Sprang Capelle
juli 2013

 
 

Beste Barbara Simonse,

Afgelopen week zijn wij teruggekomen van onze kastelentocht door heel Polen, met hier en daar wat aanpassingen van onze kant. De reis zat super in elkaar. Eerst twee nachten lekker rustig in KLICZKOW. Daarna hadden we de tussenboeking in WROCLAW, een plaats die je denk ik zeker vast in je programma zou kunnen opnemen, want dit was de moeite waard. Ook het “paleisje” met de zeer moderne inrichting was super, heel apart! Daarna, zoals je adviseerde op weg naar Krakau, naar AUSCHWITZ en BIRKENAU geweest, een hele indrukwekkende plaats. Ook hadden we een nacht extra in KRAKAU geboekt; de zoutmijnen, super interessant en de plaats zelf. Ongelooflijk wat we in een korte tijd te zien kregen. CZESTOCHOWA, de bedevaartsplaats hadden we niet willen missen. Wat een prachtig kerkencomplex. I.p.v. twee nachten Pultusk hadden we een nacht WARSCHAU en een nacht PULTUSK. Het enige niet kasteel of paleis in Polen, Radisson Blue hotel, was ook weer prima. Vandaar uit met de taxi ons af laten zetten in de oude stad. Vervolgens na twee dagen Warschau en geslapen te hebben in Pultusk op naar het merengebied. Wat een prachtig “ridderkasteel” met heerlijk zwembad. Hier lekker wat rustig aan gedaan en de auto lekker laten staan. Daarna op naar het noorden, via, zoals je aangaf, Sopot. Leuke badplaats, maar het dorpje erachter wat was dat toeristisch. De volgende dag vanuit ons hotel in RZUCEWO naar GDANSK. Wat een enige plaats. Alle  ezienswaardigheden redelijk dicht bij elkaar (route via een folder van jou gelopen) en tenslotte ’s avonds heerlijk gegeten onder bij het winkelcentrum Miasto, waar een heerlijk orientaals restaurant was. Ook de volgende dag nog naar WLADYSLAWOWO geweest, maar daar zijn we snel weer weggegaan want dat was Scheveningen verviervoudigd op drukke dagen. Wel het hele schiereiland gereden tot Hel. Leuke kleine dorpjes kom je dan tegen. Het laatste naar KRAG en wat hadden we daar een super kamer met torenkamertje als slaapkamer. Prachtig aan een meer waar je kon zwemmen. We hebben zelf dan ook nog een nacht bijgeboekt, omdat het zo’n heerlijk kasteel was. 

Babara, deze reis zullen we niet snel vergeten. We waren ook heel blij dat we alle kamers ge-upgrated hadden. De vele indrukken die we hebben gekregen waren fantastisch; het ene nog mooier dan het andere. De reis zat super in elkaar, mooie kastelen en paleisjes (en dan niet te vergeten het paleis Paszkowka bij Krakau, waar een tafel naar buiten werd gedragen en waar we als enige in de tuin zaten te dineren, we voelden ons ook net een prins en prinses) met goede suggesties. We zullen deze reis zeker aanbevelen. Ik denk niet dat men weet dat Polen zoveel moois heeft. Als we nog eens die kant op gaan weet ik je te vinden. De snelheid waarmee je ons geholpen hebt was fantastsich.

Hartelijk dank voor alles!!! 

Rob en Henriëtte du Hen uit Helmond
juli 2013

 
 

Wij wilden laten weten dat we een hele mooie reis hebben gehad in Polen. Alles was prima geregeld en verzorgt en we hebben heel veel gezien. We hebben genoten van de overnachtingen in de het kasteel en het paleis. De anderen hotels waren ook heel goed. Krakau was een mooie en gezellige stad. 

Bedankt voor het regelen en tot ziens. 

Groeten Angelie en Jan Jacobs en Hannie  uit Dongen
juli 2013

 
 

Beste mevr. B . Simonse,

Heel hartelijk dank voor de boeking van onze 15-daagse kastelenrondreis van Zuid naar Noord Polen. Het was fantastisch!! Alle kastelen waren weer anders, we voelden ons echt verwend. Zoutmijn, Krakow, Zakopane, zilvermijn, Warschaw, Ryn met de meren, bunkers, Gdansk, strand bij Hel, zonnen en wandelen… We kwamen tijd te kort. 

De wegen zijn niet overal goed, maar toch zonder mankementen overal gekomen. De taal is moeilijk, maar met handen en voeten komen we er ook. Uw plattegronden van de steden en de vouchers maakten alles makkelijk!!

Een volgend bezoek aan Polen zal zeker bij U geboekt gaan worden.

Vriendelijke groeten,

Wim en Corry Sluijs
juli 2013

 

Geachte mevrouw Simonse,

Mijn zoon en ik zijn afgelopen woensdag teruggekeerd van een bezoek aan Krakau en Auschwitz. Geweldige trip geweest. De transfers waren goed geregeld, en hotel Kazimierz een prettige verblijfsplaats. Het bezoek aan Auschwitz-Birkenau heeft op ons beiden een grote indruk gemaakt. In één woord… Een onvergetelijke trip, waaraan u, de Poolse bevolking en uw organisatie een grote bijdrage aan hebben geleverd. Ik heb me voorgenomen om in de toekomst bij reizen naar Polen of één van de Baltische staten gebruik te maken van uw services, en zal u en uw organisatie zéker aanbevelen.

Dziękuję bardzo.

Met vriendelijke groet,

Richard en Kenneth Pattinama
juli 2013

 
 

Geachte mevrouw Simonse!

We zijn net terug van onze reis door het zuiden van Polen. We hebben een fantastische reis gehad, veel gezien en vriendelijke behulpzame mensen ontmoet. Polen is een prachtig land en de steden die we hebben aangedaan waren ontzettend mooi. De hotels waarin we verbleven waren allemaal naar onze zin. We hebben genoten van het Poolse eten en de Poolse gastvrijheid. U hebt voor ons een prima reis samengesteld en alles tot in de puntjes geregeld. Heel blij waren we met alle kaarten en aanbevelingen zoals de zoutmijnen, Auschwitz, enzovoorts.

Wij danken u dan ook hartelijk voor uw bemiddeling. Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we naar Polen gaan, het noorden staat ook op ons lijstje.
We zullen dan ook zeker van uw hulp gebruikmaken! Nogmaals dank en tot de volgende keer.

Reg en Jan Timmermans uit Heusden juni 2013

 
 

Beste Barbara Simonse, 

Wij zijn gisteren laaiend enthousiast teruggekomen van onze reis door Noord en Zuid Polen. Het was een geweldige ervaring in een mooi land met zeer
vriendelijke en behulpzame inwoners. Het heeft zo’ n positieve indruk op ons gemaakt dat wij volgend jaar in ieder geval terug willen naar Ryn om daar de
ridderspelen mee te maken die omstreeks eind juni worden gehouden. En nu komt mijn vraag: Is het mogelijk dat u ons inlicht wanneer deze spelen plaats vinden
en kunt u dan een aangepaste reis voor ons samenstellen? 

Met vriendelijke groet, 

Dick van der Lugt
juni 2013

 
 

Hallo Barbara,

We zijn gistermiddag terug gekomen van onze 5-daagse trip naar Krakow. Het was fantastisch en alles was erg goed geregeld. Hiervoor bedankt.

Met vriendelijke groet,

Anneke van Dieren uit Heeg
April 2013

 

Geachte mevrouw Simonse,

Zondag 7 April 2013 samen met mijn broer terug gekomen van onze 5 daagse reis Krakow-Auschwitz.
Het was in een woord geweldig!!  Alles was super goed geregeld, vanaf de eerste vlucht vanaf Eindhoven, tot en met de terug reis. Bij aankomst in Krakow stond de chauffeur ons al op te wachten en tijdens onze rit naar het hotel kregen we van hem heel veel bruikbare tips omtrent Krakow. Ook het hotel was prima en heel vriendelijk en behulpzaam personeel. Eveneens de trip naar Auschwitz was heel goed geregeld ! Al met al hebben we super genoten van deze prachtige reis en zullen we in de toekomst zeker weer gebruik maken van uw diensten, en kunnen we u ook zeker aanbevelen!!

Doede en Henk Postma, Veenwouden-Zwagerbosch
April 2013

 
 

Mevrouw Simonse,

Polska en Balticum zijn landen die ons blijven fascineren en daarom gaan wij keer op keer terug.

Het verheugd ons steeds weer dat u de accommodatieszo goed kunt uitzoeken met wat wij hebben voorgesteld en willen bereiken. De verblijven voor een overnachting waren goed ( Gniezno, Olsztyn, Panevezys, Bialystok, Lodz), maar die van meerdere dagen waren huiselijker en intiemer (kaunas, Vilnius, Riga, Tallinn, Parnu). De verhouding is voor herhaling vatbaar!!

Bedankt voor de medewerking en hopelijk tot een volgende reisvoorbereiding.

Met vriendelijke groeten,

Jose Gosink en Marc Bageart uit Hoensbroek

november 2012

 
 

Geachte mevrouw Simonse, beste Barbara, dzien dobry!

Onze reis door Polen zit er op, we zijn weer thuis na ruim 3400 km gereden te hebben grotendeels door het  prachtige Polen. Zoals eerder gemaild,  hebben we oprecht genoten, van het land, van de mensen, van het eten,  van de steden en het platteland.  Het beeld van onze rondreizen in 1979 en 1980 is compleet bijgesteld (zoals te verwachten was), maar er waren  zeker momenten van herkenning. 

Het verblijf in Rekorno Gorno was prachtig met een echt geweldige keuken! Tussendoor heerlijk  aan het strand van de Oostzee verbleven. Hanza Hotel was prima, Gdansk een mooie stad en lekker druk door  de Jaarmarkt. Het bezoek aan het monument Solidarnosc was een emotioneel moment; we weten (een klein beetje) hoe het was en hoe het nu is. Natuurlijk gold dat ook voor het bezoek aan Stutenhof, maar de indrukken van 30 jaar geleden in Oswiecim  laten zich niet vervangen/overschrijven.

Kasteel Ryn een prachtig onderkomen in een schitterende omgeving. We zijn in Friesland wat gewend,  maar het wateroppervlak daar is ook enorm. We hebben van een rondvaart over de Mazurische meren genoten. Ciechocinek was een verrassende plaats waar een kleine hick up (aantal behandelingen) prima opgelost is dankzij  supersnel mailcontact. Ook hier allervriendelijkste mensen. Tenslotte het prachtige klooster in Cedynia met wederom een prima keuken! 

Onze enthousiaste verhalen zullen hopelijk meer mensen aanzetten om in plaats van naar het zuiden of noorden eens naar het oosten te rijden. 

Wij zullen in de komende jaren graag nog eens een beroep op u doen voor een trip in de omgeving van Cracow.  Wij zijn in Polen nog lang niet uitgekeken. 

Afsluitend: Prachtige reis gehad en zeer tot genoegen gebruik gemaakt van uw bemiddeling bij de prachtige  onderkomens. 

Nogmaals hartelijk dank! Dziekuje bardzo! 

Met vriendelijke groet,

Sipke en Minke van der Meulen uit Oentsjerk
augustus 2012 

 
 

Geachte mevrouw Simonse,

Na terugkomst van onze vakantie in Polen wilden wij u laten weten dat wij de reis als bijzonder prettig hebben ervaren. De afwisseling van hotels in het historische centrum van de steden met hotels buiten op mooie locaties   vormde een aangename combinatie. Alles was goed verzorgd. Wij hebben er van genoten. Wij zullen vrienden zeker aanraden om deze reis, welke ik in overleg met u zo goed heb kunnen samen stellen, ook te maken. Mede namens de anderen wil ik u hartelijk danken voor uw inspanningen. 

Met vriendelijke groet, 

Leo Aalbers uit Zaandam
augustus 2012

 


Beste [Barbara] organisatie,

Bij deze willen wij onze complimenten uitbrengen naar uw organisatie. Gisteren zijn wij van onze geslaagde vakantietrip vanuit Polen teruggekomen. In een woord geweldig, de vluchten op tijd, de aansluitingen op tijd, keurig net pension, leuk personeel, geweldige combinatie Krakow met excursie naar Auschwitz. Deze vakantie is een aanrader en we hebben er met zijn 4ren echt van genoten, zelfs nu we weer thuis zijn wordt het nog nagenieten. Gisteren toen we in de auto terugreden naar huis zeiden we al tegen elkaar dat het bijna niet mogelijk is dat er een vakantie is waar echt niets op aan te merken valt en we daarop eigenlijk een klacht voor in zouden moeten dienen. Echt geweldig en nogmaals bedankt en een pluim voor een organisatie zoals Simonse Tours. Jullie zijn een voorbeeld voor andere organisaties.

Groetjes van ons, Fam. Wolfs en  Fam. Van Loon uit Tilburg
juli 2012

 
 

Ik had al laten weten, maar wil het nogmaals herhalen dat wij allen zeer tevreden waren met reis. Alles keurig georganiseerd en de gidsen waren allen op de afgesproken tijd en plaatst aanwezig. Ook de restaurants die wij voorgesteld hadden waren keurig gereserveerd voor ons. Kortom alles was weer prima voor elkaar.
Namens alle deelnemers nogmaals bedankt voor uw inzet! 

Grady & Jan van Welie  Bep & Niek Jacobs uit Driel
juli 2012

 

We zijn zojuist terug van onze rondreis door Noord en Oost Polen. We hebben een fijne reis gehad en veel gezien. Ik wil u bedanken voor de manier waarop u ons vanaf het begin hebt geholpen: we kregen vooraf prima adviezen en tips en we vonden het zaaaalig dat u voor ons regelde dat we een nacht konden doorbrengen in het vijfsterrenhotel Westin in Warschau. Ook in Wroclaw had u een prima hotel voor ons gereserveerd. Toen we de papieren voor de reis kregen was de verbazing groot: zo veel plattegrondjes van steden, routes naar de hotels, folders over bezienswaardigheden enz.

We zijn zeer tevreden over uw dienstverlening en zullen dat zeker aan vrienden en bekenden doorgeven.

Met vriendelijke groet,

Zweitse Lulof uit Raalte
juli 2012

 
 

Het was een geslaagde vakantie. Iedereen vond het een mooie trip, gevarieerd, en een mooie stad, met veel eet en dranktentjes. 

Het hotel was prima, mooi centraal gelegen in de Joodse wijk. Prima slapen en ontbijt.  Vliegen verliep goed, chauffeur was op de luchthaven.   Crazy Tours waren goede en informatieve gidsen. Auschwitz boeiend, een must als je in Krakow bent.  Mountain biken door het nationale park en er naar toe met goede heuvels. Persoonlijk vond ik dit het leukste onderdeel, waarschijnlijk omdat ik van fietsen houd. Iedereen vond dit leuk, mooie omgeving, prima lunchen. Golf goed, clubs en tassen stonden gereed.  Ook de zoutmijnen was een must.

Krijn Olthof
mei 2012

 
 

Beste Mevrouw Barbara Simonse,

Mede namens mijn mede organisatoren en het volledige reisgezelschap wil ik u dank zeggen voor de uitstekende  organisatie en het goede programma wat u ons geboden heeft.

Wij zullen zeker uw bureau aanbevelen indien er geïnteresseerde zijn.
Nogmaals dank.

Met vriendelijke groet,

Hans van Wijk

Lions Best – Oirschot
mei 2012 

 
 

Hallo Barbara,

We zijn inmiddels alweer een paar dagen terug. Ik wil je even laten weten dat je het allemaal prima geregeld  hebt. Op het vliegveld stond een chauffeur met een bordje “bongers” en deze heeft ons voor Pension Jordan afgezet. Het was prachtig weer , we hebben genoten van het grote plein, prachtige gebouwen, maar vooral vanb innen.  De ene kerk zag er nog rijker uit van binnen dan de andere. In veel restaurants, café’s, poortjes zijn we even naar binnen geweest, soms prachtige interieurs, mooi binnen tuinen enz. Ontzetten vriendelijke en behulpzame mensen.

We hadden nog wel een paar dagen willen blijven, maar ja….

Het restaurant “Bohemia”was wel heel byzonder, zouden we zelf nooit gevonden hebben. Onder in de kelder, tussen de funderingen en het eten was heerlijk. Dank je wel. Dan Pension Jordan: de lokatie, entree, lift, hal en receptie en trappenhuis waren zeer goed, geef ik ruim een 8 De ontbijtruimte/restaurant/bibliotheek vond ik fantastisch, een 9 Het personeel was vriendelijk en behulpzaam, een 10+
Bedankt voor voor je organisatie.

Vriendelijke groet,

Janny Bongers mei 2012  

 
 

Geachte mevrouw Simonse,

Gistermiddag zijn wij weer teruggekomen uit Polen. Wij hebben er een heel mooie vakantie gehad! V oor mij was het een heel bijzondere reis, omdat ik 29 jaar geleden op de Nederlandse Ambassade  in Warschau heb gewerkt en nu voor het eerst weer terugging naar Warschau.  De stad is enorm veranderd en gemoderniseerd, totaal niet meer te vergelijken met het  Warschau van bijna 30 jaar geleden, hoewel er natuurlijk nog wel veel bekende gebouwen/straten  zijn die ik nog kende van vroeger.

Ook ons bezoek aan Krakau was een groot succes, een bijzonder mooie stad met veel interessante  bezienswaardigheden. De excursie naar Auschwitz was erg indrukwekkend, wij hadden een goede  gids die alles duidelijk uitlegde.  Daarnaast was het erg leuk om een hotel in de wijk Kazimierz te hebben,  een erg levendige en gezellige wijk met veel cafeetjes, terrasjes en restaurants. De reis, de accommodaties en de excursies waren prima in orde. Wij werden overal ook a ltijd vriendelijk geholpen en te woord gestaan.

Wij hebben een zeer geslaagde vakantie gehad, waar wij met veel plezier op terugkijken.

Met vriendelijke groet,

Anneke Oostra-Hofman uit s’Hertogenbosch
14 juli 2011

 
 

Het was een supervakantie!

Goede vlucht. Mooi pension. Goed bereikbaar met openbaar vervoer. Goed ontbijt, vriendelijke mensen (alleen geen schone handdoeken gekregen…) Geweldig mooie stad!

En uw hulp bij het regelen was ook perfect! Echt een aanrader.

Nogmaals bedankt.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Brandt uit Veenendaal
juli 2010

 
 

Hallo mevrouw Simonse,

Weer terug van vakantie uit Zuid Polen. Wij hebben zeer genoten van Polen en hebben  een heel andere indruk gekregen van het land en zijn bevolking. De reis was goed georganiseerd,  zeer tevreden over de oplossing die geboden is bij het misverstand over de datum van onze excursies. 

De vlottocht was echt fantastisch, nu hadden wij natuurlijk wel het weer mee. Alle dagen zon met temperaturen boven de 30 graden.

Nogmaals bedankt voor het verzorgen van onze vakantie, wij kijken er met bijzonder veel plezier op terug. Wij gaan zeker nog eens terug en weten u te vinden. Met vriendelijke groeten,

Jenne en Cora Dogger Amersfoort
juli 2010

 
 

Beste mevrouw Simonse,

Van 1 augustus tot 18 augustus hebben wij een rondreis door Polen gemaakt door u verzorgd.  Wij laten u hierbij weten zeer tevreden te zijn over de reis. De door u geadviseerde hotels waren  goed met als hoogtepunt natuurlijk Kasteel Rijn. Dit hotel was in een woord geweldig.  Ook hotel Felix in Warschau was zeer de moeite waard. De waardin van Pension Villa Akme was z eer gastvrij en we konden bij haar met al onze vragen terecht. Alle hotels in de steden  hadden een goede verbinding met het openbaar vervoer of we konden met onze auto gemakkelijk in  de stad komen zoals b.v. in Poznan. De Poolse bevolking is zeer gastvrij en men staat ons graag te woord.  We hebben heel veel gezien en bezichtigd, de reis was zeer de moeite waard. We hebben genoten en bevelen  het iedereen aan. 

Met vriendelijke groet,

Mariet van der Burgt
augustus 2009 

Reisimpressie van Krakau, juli 2009

Krakau in de zomer. Een feest voor het oog en het oor. De oude binnenstad is voortdurend in beweging.  Vanaf de ochtend, wanneer de trompetter op de toren van de Mariakerk zijn plotseling afgebroken signaal  geeft, tot aan de avond als de meisjes en de jongens flaneren op het Rynek Glowny, het centrale marktplein v an Krakau, waar de terrassen tot laat vol zitten en er overal muziek klinkt.
Wij hebben er genoten, genoten van de vele kerken, het grote kasteel Wawel, de oude Joodse wijk, de concerten  gehouden zowel op het plein als in de schitterende ambiance binnen kerken en huizen. En natuurlijk van de  hartelijkheid en de hulpvaardigheid van de inwoners van Krakau. Wij hebben ook stilgestaan bij het verschrikkelijke verleden van de tweede wereldoorlog in Auschwitz,  Plaszow en de Joodse begraafplaats.
Wij kijken terug op een perfecte vakantie, niet in de laatste plaats door de strakke organisatie van  Barbara Simonse. Per slot kan een plaats nog zo charmant en het weer nog zo zonnig zijn, een goed hotel en een goed geregelde vlucht zijn van cruciaal belang voor het welslagen van een reis. En die hadden wij.

Wout en Helene Verheij
juli 2009

 

Beste mevrouw Simonse,

Wij hebben enige tijd geleden van uw diensten gebruik mogen maken en via uw kantoor een reis geboekt naar  Krakow en Auschwitz. Wij willen langs deze weg zeer hartelijk danken voor de wijze waarop u e.e.a. heeft  georganiseerd. Het was werkelijk helemaal perfect en wij hebben ook uitgesproken dat we in het voorjaar  zeker nogmaals de reis willen maken!

Met een hartelijke groet,

Ivar Goedings en Ton van de Kraats  
december 2008

 
 

Krakow is indrukwekkend, mooi en gezellig, echt een aanrader. Bedankt! We zitten nu de eerste dag in  Zakopane en gaan vandaag de omgeving ontdekken.

Mevr. Klappe, Wijk bij Duurstede
19 juli 2008

 
 

Via deze weg wil ik jullie bedanken voor een super vakantie. Wat een mooi land is Polen! De hotels en  pensions waren absoluut goed. Vooral in Zakopane hebben we genoten van het pension  en de eigenaar die ons  de beste plaatsen in de streek adviseerde…Bedankt en ik durf wel te zeggen: Tot de volgende boeking!

Mevr. De Rooy, Breda
7 aug. 2008

 
 

Geachte mevrouw Simonse,

Graag wil ik u bedanken voor de  verzorging van onze midweek in Krakow. Gids Gosia was een perfecte gids;  ze wist veel, liet ons het programma mee bepalen en was aangenaam gezelschap. Tijdens de wandeling door  Krakow raakten mijn reisgenoten onder de indruk van de stad. Het diner en klezmerconcert waren een mooie  ervaring. Ook de excursies naar Wieliczka en Auschwitz waren keurig geregeld en de chauffeurs hielpen ons  bij aankomst. Op de dag van vertrek (06.00 uur) was het nog niet mogelijk om in het hotel te ontbijten maar  er stonden lunchpakketten voor ons klaar. Mijn reisgenoten waren het er unaniem over eens dat ons reisje  naar Krakow meer dan de moeite waard is geweest. Opmerkingen als:  een zeer afwisselend programma,  goede g idsen, lekker eten, gezellige sfeer, mooie stad, beamen dat heel duidelijk.

De heer J. Badura, Breda
oktober 2008

 
 

Geachte mevrouw Simonse,

Namens alle 24 reisgenoten van Rotary Terneuzen wil ik u hartelijk bedanken voor de prettige manier waarop u invulling heb gegeven aan onze reis naar Kraków. Uw programma klopte helemaal en overal zijn wij zo fijn ontvangen dat elk onderdeel van de reis indrukwekkend of als aangenaam werd ervaren.

Het hotel was klasse dit geldt zowel voor het hotel zelf als voor de bediening. De Engels sprekende gidsen bleken geen probleem na enig rustig aan manen van onze zijde. Dit omdat je toch even moet wennen aan het Pools-Engels, maar verder was iedereen onder de indruk van deze begeleidingen.

Auschwitz heeft diepe indruk gemaakt en iedereen ervaart de meidagen vanuit een dieper besef. De zoutmijnen zijn positief verrassend. Kraków zelf is een indrukwekkende stad die niet alleen een goed beeld geeft van het verleden van Polen, maar vooral laat zien waar Polen nu voor staat. Duidelijk is de sfeer van snelle ontwikkelingen voelbaar en zichtbaar. De manier hoe men dit doet en de sfeer waarmee men in Polen buitenlanders ontvangt en begeleid geeft het gevoel dat men welkom is. Kortom we zien terug op een fijne en leerzame periode waar we ook onderling de banden hebben kunnen aanhalen.

Met vriendelijke groet,

Coen Schiebaan

Cultuurcommissie Rotary Terneuzen
mei 2008

 
 

Hallo Barbara,

In het weekend van 10 t/m 14 oktober j.l. zijn we met een reisgezelschap van 50  personen naar Krakow geweest. Deze reis hadden we eerder bij jouw reisorganisatie geboekt.  Namens de groep wil ik graag de complimenten overbrengen van de deelnemers voor de samenstelling van  het programma en uitvoering van de reis. We hebben 4 dagen genoten van alle moois en lekkers en een heel  goed beeld gekregen van Polen in het algemeen en Krakow in het bijzonder. De enthousiaste gids Gosia heeft  daar haar uiterste best voor gedaan!  Deze stedenreis is een aanrader voor elke personeelsvereniging! En wat we zeker niet zullen vergeten is bedankt in het Pools, dziekuje!

Personeelsvereniging PeP, Echt
oktober 2008

 
 

Al vele maanden hadden zij er naar uitgekeken. Op vrijdag 13 april was het dan eindelijk zo ver.  Om kwart over zes ’s morgens verzamelden 17 leerlingen van de examenklas geschiedenis en hun 3 begeleiders z ich op het centraal station Utrecht om vervolgens na een voorspoedige reis om half twaalf in Krakau uit het  vliegtuig te stappen. Een prachtige zonnige dag. Om twee uur werd begonnen aan een stadswandeling door het  eeuwen-oude centrum van Krakau onder begeleiding van een Nederlands sprekende gids. Ze moesten even op gang komen maar na een half uurtje sloeg de afwachtende houding om. Een blauw altaar uit  de 14e eeuw in een van de kerken die de stad rijk is werd met open mond bekeken. De kilo’s bladgoud op de  koepels van de kathedraal van Krakau oogstte veel bewondering om nog maar te zwijgen over het  Universiteitsgebouw uit de Renaissance. De verhalen van de gids over de circa 160.000 studenten die de  stad rijk is, de prachtige restanten van de middeleeuwse stadsmuur en de basiliek leidde er toe dat de  leerlingen steeds enthousiaster werden. Dit stijgende enthousiasme was voor de begeleiders het signaal dat  dit niet anders dan een onvergetelijke reis kon worden. En  dat was maar al te waar.

Na een goede nachtrust stond de excursie naar het voormalig concentratiekamp Auschwitz- Birkenau op het programma. Bekend met de geschiedenis van Hitler Duitsland, met discriminatie en racisme, nu de tastbare bewijzen van de meest gruwelijke periode uit de wereldgeschiedenis.

Onder begeleiding van twee gidsen werden de leerlingen rondgeleid door het kamp. Barakken, de executie- en appèlplaats, een gaskamer en de verbrandingsovens, enorme vitrinekasten met de eigendommen van de slachtoffers en menselijke restanten. In de bioscoopzaal zagen de leerlingen originele beelden van de Russische bevrijders van het kamp uit januari 1945. Lopen op de spoorrails waarover ongeveer anderhalf miljoen mensen werden aangevoerd naar hun eindbestemming.

Leerlingen zelf aan het woord:

“Ik was heel verward; ik leefde een paar uur in de wereld waarin de Auschwitz-mensen leefden”

 “Ik kende de foto’s, maar als je er zelf bent is het anders: er hangt een bepaalde sfeer. De eigendommen van de omgekomen Joden, hun haren………

Vooral de experimenten die werden gedaan en wat de waarde van een mensenleven was is voor mij niet te begrijpen. Hoe kunnen mensen zo maar moeders met kinderen de gaskamer insturen? Nu ik er geweest ben kan ik mij nog niet voorstellen hoe erg het moet zijn geweest.”

“Ik had een naar gevoel. Ik snap niet dat mensen zo wreed kunnen zijn. Waarom? Omdat ze Joods waren, Roma of homo? Echt oneerlijk.”

“Ik was erg onder de indruk. Gewoon het idee dat je weer weg kan en mag en dat zij daar moesten blijven. Het beeld van de “stacellen” zie ik steeds weer voor me en dat vond ik best eng om te zien. Dat je zo onverwachts eigendommen en afgeknipte haren van mensen ziet is …………

“Ik had een heel apart gevoel in mijn buik bij het zien van al die verschrikkingen. Ik kan het niet omschrijven, een naar gevoel.”

“je bent echt super- ziek als je dit soort dingen doet.”

“Ik ben na dit bezoek echt na gaan denken over wat voor afschuwelijke dingen mensen elkaar aan doen.”

“Dit had nooit mogen gebeuren. Als je daar loopt word je er gewoon helemaal stil van.”

Na deze indrukwekkende en emotionele ervaringen werd in Krakau een bezoek gebracht aan de fabriek van Schindler. De leerlingen en sommige begeleiders namen de gelegenheid te baat om even achter het originele bureau van deze historische persoon te gaan zitten.  

De volgende morgen, zondag, werd een bezoek gebracht aan de oudste en nog in werking zijnde zoutmijn ter wereld. Op een diepte van ruim 130 meter en na een rondleiding over een afstand van ruim 2 kilometer werd de groep vereeuwigd in een balzaal, uitgehouwen uit het zout.

Na een heerlijke ontspannen middag die winkelend werd doorgebracht in Krakau stond een diner op het programma in de Joodse wijk van de stad. Daar stond de leerlingen een verrassing te wachten. De wijk bleek bij aankomst hermetisch door de politie te zijn afgesloten in verband met een Joodse bijeenkomst aan de vooravond van de herdenking van de 6 miljoen slachtoffers van de Holocaust. Eerst na tussenkomst van het reisbureau en de restauranteigenaar kon de groep onder zwaar politie-escorte de wijk in om te gaan genieten van een Joodse maaltijd en Klezmer muziek. Als een van de muzikanten dan ook nog vertelt dat hij gespeeld heeft in de film Schindler’s List, de man achter de piano, is voor alle deelnemers de reis kompleet. Stil, aandachtig en met respect wordt er geluisterd naar de prachtige Joodse muziek, nu eens tragisch en dan weer vrolijk. Als de groep laat in de avond het restaurant verlaat is de rust in de wijk teruggekeerd en wandelen de leerlingen in een klein uur terug naar het hotel om na een zeer korte nachtrust uiteindelijk om vijf uur de thuisreis aan te vangen.

Vermoeid maar zeer voldaan en een schat aan ervaringen rijker staat de hele groep om half tien op Schiphol en is voor sommige leerlingen de hamburger van MacDonald het weerzien met de eigen tijd.

Kiki Maat en Eddy Kroon,  Schoonoord Doorn
18 april 2007

 
 

Het is al weer 2 weken geleden dat we Krakau bezocht hebben.Wat een fantastisch weekend hebben we daar  gehad! Wat een prachtige, romantische stad met zoveel mooie gebouwen. De zoutmijnen en Auschwitz waren zeer  indrukwekkend. De reis is perfect verlopen, ook het vervoer van en naar het vliegveld. Pension Jordan was  keurig en zeer centraal gelegen. We willen u bedanken voor de perfecte organisatie van alles. We raden  iedereen aan om Krakau te bezoeken!

Maureen Roos, Eibergen
18 juli 2007

 

Afgelopen zaterdag zijn wij teruggekeerd van onze kastelenreis Noord-Polen.  Wij willen u melden dat wij bijzonder enthousiast zijn over deze reis. Wij denken erover op een ander  tijdstip ook de kastelen rondreis Zuid-Polen te maken.

Fam. De Graaf, Dronten
30 april 2007
(in juni 2007 hebben de heer en mevrouw De Graaf kastelenrondreis Zuid-Polen gemaakt)

 
 

Beste Barbara,

Wij willen je graag laten weten dat we enorm genoten hebben in Polen. Het was voor ons de eerste keer met  Simonse Tours, maar zeker niet de laatste. Ook de complimenten voor de gidsen, ze hebben het prima gedaan.  Wat wel vervelend  was, dat we niets te klagen hadden; de hotels uitstekend, het eten erg goed, kortom alles  goeds, dus dikke tien voor jullie.

De heer en mevrouw Van der Kooij, Oss
8 augustus 2007

 
 

De  reis die we gemaakt hebben was een geweldige ervaring. Mede dankzij uw medewerking is alles goed  verlopen. Alle medereizigers waren zeer positief en daarom mede namens hen wil ik u danken voor de  uitstekende service.

De heer H. Berden, Oirschot, Koninklijke Landmacht
28 juni 2007

 
 

Vorige week zijn we in Polen geweest. We hebben een heerlijke reis gehad. U hebt ons uitstekend geadviseerd  over de hotels en activiteiten. Hotel Bristol in Warschau was uitmuntend, zoveel qua luxe als service.   Vooral Krakow is ons goed bevallen; de stad is zeer levendig en gezellig. Alles wat u gereserveerd had  (reis, auto, Chopinconcert, eten in joods restaurant) klopte uitstekend.

Mevr. I. Meertens, Utrecht
19 juli 2007

 
 

Onze gecombineerde reis naar noord en zuid Polen is ons goed bevallen met alle mooie steden, vriendelijke mensen, de natuur,  vlotje varen, de zoutmijnen maar ook het museum in Auschwitz. Het is eigenlijk te veel om op te noemen wat wij in ruim 3 weken  gezien hebben. Wij gingen toch wel met het idee, wat staat ons daar te wachten. Je hoort veel over Poolse criminaliteit maar dat moet  maar in het land van fabeltjes. Als je de weg vroeg, waren ze in staat om je er persoonlijk naartoe te  brengen… Ook van armoede ( dat dachten wij) hebben wij niets gemerkt. Het museum in Auschwitz heeft zoveel  indruk op ons gemaakt dat ik totaal was vergeten te folmen, gelukkig wel foto’s gemaakt. Nogmaals onze hartelijke dank.

familie Lefering, Deventer
7 september 2006

 
 

Vorige week thuis gekomen van onze reis naar Krakow en direct weer opgelokt in de dagelijkse beslommeringen.  Hierdoor was ik vergeten jou te berichtendat we een uitstekende reis hebben gehad. De hele groep was erg  enthousiast over het hotel, de indeling van de dagen en de restaurants. Het liep allemaal perfect op schema. Ook de gids heeft prima haar best gedaanen was altijd daar waar nodig.namens de hele groep maar speciaal nog  van mijzelf hartelijk dank voor de organisatie.

De heer Hettinga, Leiden
16 oktober 2006

Wij zijn net terug van de via uw bureau geboekt reis ‘The Highlights of the Baltic Countries’. Het was enorm! Wij hadden overal privé gids en privé chauffeur! Alles was verlopen zoals door u medegedeeld. iedereen was op tijd en de hotels waren prima. Daarom willen wij u een compliment maken voor de organisatie. Voor onze volgende reis naar Midden – en Oost Europa zullen wij zeker contact met u opnemen. Na Krakow, Warschau, Praag en nu de Baltics, niets dan lof!

Jan en Hanna Ruijters uit Heerlen
4 juli 2006
 

Graag wil ik u laten weten hoe geweldig onze rondreis door Zuid- Polen is verlopen.  Wij hadden al eerder kennis gemaakt met Polen, maar deze reis was werkelijk perfect georganiseerd.  Prachtige excursies, niet alleen zoals beschreven, maar vele extra uitstapjes, bijvoorbeeld naar Wadowice,  Debno, Wroclaw. De informatie die de chauffeur/reisleider gaf tijdens de reis was uitstekend, zowel de  toeristische, als de praktische informatie.

Henk Mol uit Hoorn
over de busrondreis door Zuid Polen
5 september 2005

 
 

Beste Barbara,
Wij zijn net terug uit mooi Polen, Krakow is een geweldige stad, in Zakopane –  prachtige uitzichten en watervallen… bedankt voor het goede advies. Misschien volgend jaar weer…

Groetjes van Ad en Jenny Davidse uit Eindhoven
22 mei 2005

 
 

Graag wil ik u bedanken voor de reis die u voor onsgezelschap, een ploeg zeilers, heeft georganiseerd.  Wij reisden met aanhangers met zeilboten en rubber begeleidingsboten daar naartoe en ik wil eerlijk bekennen,  vooraf was er aantal deelnemers sceptisch en bang dat er veel zou worden ontvreemd. Niets van dat alles.  Zowel op de weg heen en terug en het verblijf daar waren er bewaakte parkeerplaatsen met 24 uur bewaking,  prima geregeld dus. De hotels waren van goede kwaliteit, de mensen uitermate vriendelijk en behulpzaam.  Een speciaal compliment voor de medewerkers van hotel Zamek Sobieski…. Op een van de dagen bezochten wij G dansk. Ik vind dat een bijzonder mooie stad met heel veel historie, een plek om naar terug te gaan.   Als je mij morgen zou vragen, “wil je weer naar Polen?”, zeg ik zo “ja”. Een mooi nieuw land voor ons  West-Europeanen om te ontdekken en te verkennen…

Met vreindelijke groeten.

Maarten Jan Meyer zu Slochtern uit Huizen
15 augustus 2005

 
 

Allereerst hartelijk bedankt voor het regelen van de taxi van Warszawa naar Mazurië. De taxichauffeur stond  op ons te wachten. Het eerste hotel waar we verbleven was ook op de hoogte gebracht en we kregen meteen het  diner. (het KLM vliegtuig had vertraging, daarom konden de familie Van Keulen en de familie Bergsma geen  gebruik maken van de van tevoren geregelde transfer naar Mazurië). Onze ervaringen in Polen zijn erg positief. De hotels waren prima, de fietsen uitstekend ( 24 versnellingen), het eten lekker.

Fam. Van Keulen en fam. Bergsma uit Tiel
1 september 2005

Wij zijn vanochtend teruggekomen van onze 3-daagse reis naar Krakow. Allereerst mijn complimenten,  alles was keurig geregeld. Wij hebben genoten van het marktplein en zelfs nog op een terras in de zon g ezeten. De Polen zijn erg vriendelijk en gastvrij. Krakow is een imposante stad, je kunt er dagen rondlopen.  De excursie naar Auschwitz  was erg emotioneel… Wij hebben genoten.

Sandra Vos uit Driebergen
18 oktober 2005

 
 

Als onderdeel van onze voorjaarsvakantie hebben wij bij u een rondreis 22 t/m 31 mei geboekt dor Zuid Polen en willen u laten weten dat wij deze eerste kennismaking met het nieuwe EU-land bijzonder hebben genoten. Ik kan onze ervaring samenvatten als: prachtig landschap, mooie steden, vriendelijke mensen en een indrukwekkende historie. Uw hotelkeuze verraadt vakmanschap en vooral de bijgeleverde plattegronden hebben ons op de goede weg gehouden. Onder voorbehoud van omstandigheden zijn we van plan volgend jaar weer naar Polen te gaan en zullen dat dan zeker via uw reisbureau doen.

Fam. Terreehorst uit Zijndrecht
augustus 2004
 
 

Het bevalt ons hier uitstekend. Hartelijke groeten.

Fam. Jansen uit Soest,
een ansichtkaart uit Sopot, juli 2004
 
 

Beste mevrouw Simonse, ik ben maandag teruggekomen uit Krakau en ik wil u graag vertellen dat ik daar een fantastische tijd heb gehad. Wat een mooie stad is het en wat een prettige sfeer. Pension Jordan is ook uitstekend. Ik zal uw organisatie bij vrienden en bekenden aanbevelen!

G. Terwen uit Leiden
juli 2004
 
 

Voor het eerst maakten wij kennis met Polen, maar dit was zeker niet de laatste keer. Voor het eerst dus met Simonse Tours. Wij willen u zeer bedanken en complimenteren voor uw werk en voor de goede adviezen die u ons hebt gegeven voor onze 10-daagse rondreis door Zuid-Polen. Het is ons buitengewoon goed bevallen. De hotel en de pensions waren een mix van goed tot luxe, uitgebreid ontbijt, prima kwaliteit prijs verhouding. Gunstige ligging, zowel in de steden Krakau en Wroclaw, als in de natuur. Uitgebreide informatie meegekregen en duidelijke plattegrondjes. Het was een zeer afwisselende vakantie. De prachtige natuur (bergen) , steden en cultuur, plattelandsdorpjes en vele houten huizen en kerkjes en vriendelijk Polen hebben er toe bijgedragen dat wij zeer hebben genoten.

De heer en mevrouw Schreurs uit Waalwijk augustus 2003 
 
 

Beste mevrouw Simonse, onze reis naar Polen is bijna voorbij, en wij willen even laten weten dat we een erg leuke vakantie hebben gehad. De steden waren mooi, de hotels goed, en het weer was ook nog prachtig! Heel erg bedankt voor de stadskaarten en het advies.

Groeten,

Vincent Vandalon en Kirsten Vogen uit Maastricht,een ansichtkaart uit Polen juli 2003 

 
 

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad  in een mooi land, met vriendelijke mensen, waar vooral de jongeren vaak Engels spreken. De verschillende onderdelen zoals vliegtuig en trein zijn vlot verlopen. Krakau was heel plezierig. Wij vonden het een gezellige stad, waar veel te beleven was. Een compliment voor deze reis!  

Serdecznie Dziekuje,

Vriendelijke groeten,

Kees en Willie Maris uit Sassenheim, juli 2003 

 
 

Terugkerend vanaf Polen even een woord van dank. Alles klopte en wij hebben een fantastische reis gemaakt! Heerlijk land  (en schoon!), vriendelijke mensen, schitterende stadjes en prettig goedkoop…

De heer Peter Veen uit Odijk,30 juni 2003 

 
 

De vakantie in Krakau was geweldig! Ik heb ontzettend genoten van die prachtige stad, veel kerken gezien, het aangrijpende joodse kerkhof en verder natuurlijk het schilderij van Da Vinci, ‘De Dame met de Hermelijn’. Ook ben ik naar de Zwarte Madonna in Czestochowa geweest. Ongelooflijk indrukwekkend! De Mariakerk heb ik nauwelijks van binnn gezien; het was zeer druk en later gesloten. Reden om eens terug te gaan. Ik denk aan een combinatiereis met Warschau

Mevrouw van Vliet uit Utrecht, 2000