8-daagse luxe golfreis Zuid Polen - autoreis

Een bijzondere reis die golfen combineert met een bezoek aan de prachtige, eeuwenoude Poolse stad Krakau.  U overnacht in kastelen en paleizen en gaat golfen op prachtige. moderne golfbannen - Royal Kraków Golf & Country Club of Kraków Valley Golf & Country Club en Rosa Private Golf Club. 

Dag 1 - Aankomst in 4* hotel Kasteel Kliczków, gelegen ca 40 km van de grensovergang Forst/ Olszyna.  Dit sprookjesachtige kasteel heeft een prachtige ligging. Het biedt vele mogelijkheden om te ontspannen. Het is hier heerlijk wandelen in de omgeving. Er is een zwembad en een tennisbaan ook is er de mogelijkheid tot paardrijden.  Of u kunt zich lekker laten verwennen tijdens één van de beauty-arrangementen.  

Dag 2 - Vertrek naar Krakau. ( ca 380 km) U verblijft in een 4* hotel in het centrum van de stad b.v. 4* Hotel Ester of een gelijkwaardg hotel. U kunt ook kiezen om in Paleis Dwór Siaraków nabij Krakow te verblijven.  Onderweg naar Krakau/Hotel Paleis Dwor Sierakow kunt u Auschwitz bezoeken, een zwarte bladzijde uit de geschiedenis.  Op deze indrukwekkende plek kunt u een beeld vormen van de verschrikkingen die hier in de  Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden.( Het bezoek moet van tevoren gereeerveerd worden).

Dag 3 - Deze dag is gereserveerd voor een uitgebreid bezoek aan het prachtige Krakau, de voormalige  hoofdstad met vele prachtige culturele bezienswaardigheden.  U zult ogen tekort komen. Ook kunt u er heerlijk winkelen of op een terras neerstrijken. U kunt wandelen over het oude Marktplein met zijn vele gezellige cafés, restaurants en terrassen.  U kunt souvenirs kopen in de sfeervolle Lakenhallen. U bezoekt de gotische Mariakerk met haar 15e-eeuwse altaar. Het koninklijk kasteel Wawel met haar kathedraal mag u zeker niet missen.

Dag 4 - Golfen bij Royal Kraków Golf & Country Club (16 km van Dwor Sierakow en 20 km van Krakau) of in Krakau Valley Golf & Country Club. ( ca. 35km van Krakau en 55 km van Sierakow).

Dag 5Excursie naar de zoutmijnen van Wieliczka.  De Wieliczka zoutmijn is één van de oudste zoutmijnen ter wereld. Vanaf 1978 staat de zoutmijn op de  werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf 1044 tot 1996 werd er zout gewonnen. De mijn is 327 meter diep,  het gangenstelsel is ca. 300 kilometer. Het is een uniek netwerk van ondergrondse schachten, gangen en kapelletjes, alles in zout uitgehouwen.  De rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur en gaat tot een diepte van 135 meter. U bezichtigt vele kamers, waaronder de 13e-eeuwse kapel van 54 meter lang en 10 meter hoog, gedecoreerd met altaren en beelden. In de loop der eeuwen werden er door mijnwerkers en kunstenaars sculpturen uit het zwarte en grijze  zout gemaakt; sprookjesfiguren, koningen en de Paus.  In de St.Kingakapel is alles van zout, zelfs de  lampen en de vloertegels. 

Na het bezoek aan de zoutmijnenrijdt u door naar uw volgende verblijf - Hotel Paleis Czarny Las ( ca. 150 km), ca 30 km van Częstochowa, een plaats bekend van het klooster van Zwarte Madonna.

Dag 6  Golfen bij Rosa private Golf Club in Konopiska, ca 22 km van Paleis Czarny Las.

In de middagkunt u eventueel het klooster in Czestochowa gaan bezoeken.

Dag 7 - U reist naar Wroclaw (ca 200 km), waar u in een 5* Hotel Platinum Palace, een werkelijk luxueuze afsluiting van deze bijzondere reis!  Wroclaw is de hoofdstad van de provincie Neder-Silezië. De oude stad heeft een prachtig 13de-eeuws marktplein en gotisch stadhuis.  Ook de 16e-eeuwse kathedraal verdient zeker een bezoekje. Tot de belangrijkste attracties  hoort ook het 'Panorama van Raclawice', een enorm schilderij dat een bekende veldslag in beeld brengt. Natuurlijk zijn er ook genoeg gezellige cafés, restaurants of wijnkelders. 

Dag 8 - Aankomst in Nederland.

 

 
 


Informatie over excursies vanuit Krakow