A. Anušauskas Lithuania travel

De Koerse Schoorwal -fietstocht

De Koerse Schoorwal is een landtong van 98 kilometer lengte die de Oostzee van het Koerse Haf scheidt. Het dankt zijn naam aan de Koeren, het Baltische volk dat aan de kust van de Oostzee woonde. De zuidelijke helft (46 km) van de schoorwal ligt in Rusland ( de Kaliningrad enclave), de noordelijke helft (52 km) ligt in Litouwen. De landtong is feitelijk een schiereiland. Een veerpont verbindt het dorpje Smiltyne op de landtong met de havenstad Klaipeda,

De Koerse Schoorwal vormt het Natioanel Park Koerse Schoorwal en staat op de UNESCO – lijst van Werelderfgoed. Op de landtong is een duin- en boslandschap met duinen die tot de hoogste van Europa behoren.

Een 4 uur durende fietstocht door het Koerse Schoorwal Nationale Park, begint met een korte rit langs de promenade van de Dane rivier richting de oude veerhaven daarna naar het Memel Kasteel en de marina. Na een korte overtocht per veerboot naar Smiltyne, fietst u door de dennenbossen van de Koerse Haf en heeft u een prachtig uitzicht op de Oostzee,  de lagune en Klaipeda.  Er wordt een pauze ingelast op het strand met de mogelijkheid te zwemmen of naar aangespoeld barnsteen te zoeken.

Inclusief:

  • Fietsen
  • Engelssprekende gids
  • Retour veerboot ticket naar Smiltyne
  • Flesje water
  • kaart
  • Helm en/of regenjas (op aanvraag)

Mei, juni, september – ieder dag, juli en augustus – maandag t/m vrijdag, begin 9.30 uur
Prijs: min. 4 personen € 35,- p.p., min. 2 personen € 69,- pp.
Kinderkortingen:  (bij 4 betalende personen) kinderen tot 5 jaar in kinderzitje – gratis.

Foto boven: A. Anušauskas /Lithuania Travel