Wintersport in Polen? Ja, natuurlijk!

Ooit een alternatief overwogen voor de traditionele drukke en dure wintersport bestemmingen van Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk? Kom naar Polen, een land dat uitstekende wintersportmogelijkheden biedt. En ... après-ski is nog prettig betaalbaar! 

Het Tatragebergte ligt ca. 1300 km van Nederland vandaan. Het is de hoogste bergketen van Polen en tevens het hoogste gedeelte van de Karpaten. Het hele gebied vormt een Nationaal Park, waar de planten- en dierenwereld onder bescherming staan. Het landschap wordt beheerst door spitse bergtoppen, steile, beboste hellingen en talrijke, hoog gelegen meren.  

Het Reuzengebergte ligt aan de grens van Polen en Tsjechië, zo'n 900 km van Nederland vandaan en is makkelijk met de auto in 1 dag te bereiken.De bergen zijn er niet zo hoog (ca 1500 m) maar u kunt zich er zeker op de ski's of de snowboard uitleven. De sneeuw ligt er meestal van december tot begin april. Is er niet genoeg sneeuw, dan wordt er kunstsneeuw aangebracht. In sommige plaatsen heeft u ook verlichte pistes! Dankzij betaalbare ski pasjes en ski lessen, is het gebied ook meer dan geschikt voor families met kinderen. 

kasprowy
Tatra gebergte/Zakopane
Szklarska
Reuzengebergte