Wandel-, kano-, fietsvakantie in de Nationale Parken Białowieża en Biebrza

8-daagse autoreis

Reisprogramma:

Dag 1 - Aankomst in Białowieża. (1400 km van Utrecht en ca 600 van de Duis/Poolse grens). Deze dag gebruiken we om het dorpje te bekijken en eventueel kunt u naar de grens met Wit-Rusland rijden.  U overnacht in Bialowieza zelf.

Dag 2 - 's Ochtends maken we een uitgebreide wandeltocht (of indien gewenst koetstocht) van ca. 3 uur, onder begeleiding van een ervaren natuurgids, door het streng  beschermde natuurreservaat van het Nationaal Park.  De intense stilte tussen eeuwenoude woudreuzen en ongerepte en ongekend rijke natuur verklaren waarom het WNF actief is in dit park.  's Middags kunt u een bezoek brengen aan een natuur-  historischmuseum, waar een complete verzameling van het dieren- en plantenrijk van het park tentoongesteld wordt. Overnachting in Bialowieza.

 

 

Dag 3 - Vandaag fietsen we door het park en brengen we een bezoek aan het wildpark waar o.a. wisenten,  wolven en wilde zwijnen te zien zijn.  Daarna lopen we 'De Route van de Koninklijke Eiken, die beroemd is om haar majestueuze eikenbomen vernoemd naar Poolse en Litouwse koningen.  Met een beetje geluk zien we ook nog een kudde wisenten  (Europese bizon) die vooral buiten het beschermde reservaat leven. 's Middags rijdt u naar het natuurgebied van de Biebrza.  Een mooie autorit van ca. 3 uur. U slaapt vannacht op een ecologische  boerderij.

Dag 4 - Vandaag een lange en gevarieerde wandeling onder de begeleiding van een ervaren gids, midden door en langs uitgestrekte en soms ondoordringbare moerasvlaktes. Een afwisselende tocht over droge rivierduinen en drassige zeggevelden waar u sporen zult aantreffen van wolven, roofvogels en zelfs elanden.  Een wandeltocht van ca. 4 uur zonder  aanzienlijke hoogteverschillen. U overnacht weer op dezelfde ecologische boerderij.

Dag 5 - Vandaag staat er een kanotocht door de uitgestrekte Biebrza wildernis op het programma. De lichte stroming voert ons tussen rietvelden over de sterk meanderende Biebrza rivier.  Veel water- en waadvogels en talrijke roofvogels nestelen in dit gebied. De kano is het beste vervoermiddel om midden in dit vogelrijke natuurgebied te komen en te kunnen genieten van alles wat het  te bieden heeft. Veel bomen langs de oevers zijn bewerkt door bevers en misschien treffen we nog een glijbaan van een otter aan. U overnacht weer op de boerderij.

Dag 6 - Na  leerzame en indrukwekkende dagen in het Biebrza Nationaal Park rijden we naar het ggezellige zeilersstadje Mikolajki in het Mazurisch merengebied. In de namiddag maakt u een boottocht over het Sniadrwymeer. U overnacht in een pensionnetje in Mikolajki. In Mikolajki verblijft u op basis van logies en ontbijt. Er zijn vele leuke restaurantjes in het plaatje waar u kunt dineren.

Dag 7 - Vandaag maken we een fietstocht van ongeveer 20 km door het prachtige Mazurische landschap. Van Mikolajki voert de route door weilanden en bossen naar het zwanenparadijs, het Lukanjomeer, waar zich gedurende de broedtijd meer dan 1000 knobbelzwanen bevinden. Het meer dat als reservaat door de UNESCO is erkend, is een broedplaats voor talrijke vogelsoorten en is overwinteringsplaats voor trekvogels. Onderweg maken we stops bij  2 uitkijktorens.

In de namiddag kunt u een autotocht  maken naar  Gierloz bij Ketrzyn om de Wolfschanze te bezoeken,  het indrukwekkende bunkercomplex van het hoofdkwartier van Hitler  in WOII.

Dag 8 - Na ontbijt vertrek terug naar Nederland. Om de reis te onderbreken en nog meer van Polen te zien kunt u bij ons een hotel reserveren in de prachtige, 1000-jaar oude stad Gdańsk of in het middeleeuwse stad Toruń.. Een overnachting in Berlijn kunt u ook via ons regelen.

Inbegrepen:

Extra te boeken: