8-daagse vlieg/busrondreis

Vilnius - Riga - Tallinn

Dag 1   Aankomst in Vilnius. Transfer naar hotel.

's Avonds kennismaking met de gids.

Dag 2    Vilnius, de hoofdstad van Litouwen

In de ochtend - stadsrondleiding met o.a.  de Vilnius kathedraal, Gediminas Toren, de kerk van Peter en Paulus, de Kerk van heilige Anne, de Oude Universiteit en de Morgenlicht Poort. Middag - optionele excursie naar Trakai. Trakai is de voormalige hoofdstad van het groothertogdom van Litouwen en een van de grootste toeristische trekpleisters van het land. Het ligt in een waterrijk gebied met vele eilanden. Op een van die eilandjes is het 15de eeuwse gotische roodstenen kasteel gebouwd. In 1991 is het Trakai Nationaal Historisch Park opgericht.

Avond - optioneel diner met folklore.

Dag 3  Vilnius - Riga

In de ochtend vertrekt u naar Riga, de hoofdstad van Litouwen. Onderweg wordt een stop gemaakt bij  de Heuvel van Kruisen, een van de heilige plekken van katholiek Litouwen, 12 km ten noorden van de stad Siaulai.  De 2de stop wordt gemaakt voor een bezoek aan  het paleis Rundale, gelegen nabij Bauska (66 km ten zuiden van Riga). Het paleis is uit het begin van de 18de eeuw en is ooit eigendom geweest van Catharina II van Rusland.

Overnachting in Riga.

Dag 4 - Riga

In de ochtend - optionele excursie naar de Middeleeuwse plaats Sigulda en het Nationaal Park Gauja. In de heuvels rond Sigulda ligt het kasteel van Turaida. Vlakbij het kasteel staat een houten kerk waar de 'Roos van Turaida' ligt begraven; een negentienjarig meisje dat in 1620 vermoord werd in de grotten rond de vesting.

Middag - optionele excursie naar het Openluchtmuseum, een expositie van het 18de-eeuwse dorpsleven.

Avond - optioneel orgelconcert  in de kathedraal.

Dag 5 - Riga

In de ochtend - stadsrondleiding Riga.  Riga is de grootste van de drie hoofdsteden van de Baltische Staten. De stadswandeling door Riga gaat o.a. langs het kasteel, de kathedraal, de kerk van de heilige Paulus, de Zweedse Poort, de Drie Broeders en het vrijheidsmonument.

Middag - optionele excursie naar Jurmala, een stad 20 km van Riga , gelegen aan de Oostzee, die bekend is door zijn houten architectuur en brede zandstranden.  

Avond - optioneel diner in het regionale restaurant.

Dag 6 - Riga - Pärnu - Tallinn

Rit naar Tallinn  langs de Oostzeekust met een stop in Parnu, een kuuroord en de ‘zomerhoofdstad’ van Estland vanwege zijn vele festivals in dat seizoen.

Vroeg in de middag aankomst in Tallinn.

Dag 7 - Tallinn

Tallinn is een mooie mix van Middeleeuwse rust en modern stadsleven. De Middeleeuwse oude binnenstad is een drukke plaats in de zomer met z'n vele winkels, galerijen, markten, restaurants en terrasjes. Op het ochtendprogramma staat een stadsrondleiding die u kennis laat maken met het Toompea kasteel, de Dome kathedraal, de Aleksander Nevsky kerk en het middeleeuwse Stadhuis.

Middag - een optionele excursie naar het KadriorgPark en Kadriorg Paleis.

Avond - optioneel diner in een Middeleeuws restaurant.

Dag 9  Terugvlucht naar Nederland.

 

Vertrekdata 2016:

24 april
15, 22, 29 mei
5,12,19,26 juni
3,10,17,24,31 juli
7,14, 21,28 augustus
4, 11 september

Inclusief:

Optionele excursies: