6/7-daagse combinatiereis Warschau/Krakau

Deze 6- of 7-daagse vliegreis geeft u de mogelijkheid om twee prachtige Poolse steden te bezoeken - Warschau - de hoofdstad van het land en Krakow, de culturele hoofdstad.

In Warschau kunt u de Oude binnenstad bezoeken,  met z'n schilderachtige Marktplein, gotische kerken, middeleeuwse verdedigingsmuren, de  renaissance en barokke gebouwen en het gereconstrueerde koninklijk kasteel.  Het is moeilijk voor te stellen dat dit deel van de stad in puin lag na de opstand in 1944.  Verder kunt u  twee koninklijke paleizen ,die in prachtige parken liggen, bezoeken;  - het  Lazienki Paleis en het Wilanow Paleis.

Wij raden u aan om de bezichtiging van Krakow op het Marktplein, in de oude binnenstad, te beginnen. Het grote vierkante plein stamt uit de Middeleeuwen. Het middelpunt  van het plein is de ‘Lakenhal’ – een langwerpig, monumentaal gebouw. De naam is afkomstig van 'laken',  'stoffen',  welke hier verkocht werden. Tegenwoordig bevinden zich in de Lakenhal vele gezellige souvenir winkeltjes met o.a.  zilver-, barnstein-, kristal- en lederwaren.  De Mariakerk op het Marktplein, het het oudste universiteitsgebouw - het Collegium Maius,  en uiteraard het Koninklijk kasteel Wawel met de kathedraal  moet u zeker niet missen. Op ongeveer 15 min lopen van het Marktplein, bevindt zich ‘Kazimierz’,  de voormalige Joodse wijk, welke de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de favoriete plekjes van de stad.

Ons arrangement bestaat uit:

6-daagse vliegreis met vertrek op dinsdag:

6-daagse vliegreis met vertrek op zaterdag:

7-daagse arrangement met vertrek op vrijdag:

 

Prijs vanaf € 379,-

Vertrek uit Amsterdam is mogelijk. Hiervoor geldt een toeslag (op aanvraag).

 

Als extra te reserveren:

In Warschau:

Meer informatie over de activiteiten Warschau

In Krakau:

Meer informatie over de excursies/activiteiten Krakau

 

Terug