4-daagse vliegreis Gdańsk

Gdańsk , gelegen aan de Oostzee, vroeger bekend onder de naam Danzig,  is een 1000 jaar oude havenstad,   die in de Middeleeuwen tot de belangrijkste Hanzesteden behoorde. Samen met de badplaats Sopot en de havenstad  Gdynia vormt Gdańsk een miljoenen  agglomeratie ( Driestad/ Trojmiasto).  In  de 15de en 16de eeuw had  Gdańsk commerciële contacten met de Lage landen. De Nederlandse invloeden in de architectuur zijn hier duidelijk zichtbaar. De smalle huizen van b.v.  Mariackastraat ,  met hun portieken en  galerijen in de kelders doen sterk aan Amsterdam denken.   

Gdańsk  heeft een gezellige oude binnenstad.  In de smalle straten nabij Dlugi Targ ( De Lange Markt) en Dluga Staat ( de Lange Straat)  vindt u talrijke souvenir en juwelierswinkeltjes, die sieraden van barnsteen verkopen. Aan de Motlawa Kade kunt u in een van de vele restaurants met terrasjes, van een hapje en drankje genieten. U kunt in een treintje stappen dat u brengt naar het nabijgelegen Sopot, het Poolse Scheveningen. Wandel langs de Monte Cassinostraat tot aan het einde van de schilderachtige pier en geniet daar van het uitzicht op zee. U zult Gdańsk  en Sopot nooit vergeten! 

Een andere aanrader is het bezoek aan het middeleeuws kruisridderkasteel Malbork, op ca 50 km van Gdańsk. Vanaf station Gdańsk Główny komt u met de trein binnen 1 uur in Malbork aan. Het kasteel bevindt zich op 20 min lopen van het station.

Ons arrangement bestaat uit:

Prijs vanaf € 259,-

Vlucht Eindhoven - Gdańsk: vertrek iedere dag 

Hotel: b.v. 3* Hotel Dom Muzyka3* Hotel Wolne Miasto,  4* Hotel Qubus of een gelijkwaardig hotel.
 
Meer informatie over Gdańsk

 

 

Terug