Excursies

 

Auschwitz II - Birkenau

Auschwitz/Birkenau  

De naam Auschwitz is symbolisch geworden voor de vernietigings- en concentratiekampen van de nazi's  tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn in Auschwitz en Birkenau ongeveer 1,1 miljoen mensen omgebracht.  Voornamelijk Joden maar ook politieke gevangenen en etnische minderheden. Het concentratiekamp is nu grotendeels een museum, ondergebracht in de gevangenisblokken.  Het is indrukwekkend om onder het metalen opschrift 'Arbeit macht frei' naar binnen te gaan, wetend van wat  zich hier heeft afgespeeld.  Er zijn o.a. persoonlijke voorwerpen, foto's en documenten van de gevangenen te zien.  Birkenau ligt 3 kilometer verderop, het is de grootste begraafplaats ter wereld.  Sommige barakken en ruïnes van gaskamers kan men hier nog zien.

Prijs € 39,- p.p.
Tijdsduur: ca. 6 uur
Engelssprekende gids. Er zijn boekjes in het Nederlands te koop in het Auschwitz museum over de hele rondleiding. ( ca. € 3,50)
Deze excursie wordt dagelijks georganiseerd.
 
 
  
 
  

 Wieliczka zoutmijnZoutmijn in Wieliczka bij Krakau

De zoutmijnen van Wieliczka vormen een uniek net van ondergrondse schachten, gangen  en kapelletjes.  De Wieliczka zoutmijn is één van de oudste zoutmijnen ter wereld. Vanaf 1978 staat de zoutmijn op de  werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf 1044 tot 1996 werd er zout gewonnen. De mijn is 327 meter diep,  het gangenstelsel is ca. 300 kilometer. In de loop der eeuwen werden er door mijnwerkers en kunstenaars sculpturen uit het zwarte en grijze  zout gemaakt; sprookjesfiguren, koningen en de Paus. In de St.Kingakapel is alles van zout, zelfs de  lampen en de vloertegels. Al in de 15e eeuw werd de zoutmijn een toeristische trekpleister. Er komen ruim 1,2 miljoen bezoekers  per jaar. Een rondleiding duurt ca 2 uur. Een indrukwekkende excursie voor jong en oud.

Prijs € 39,- p.p.
Tijdsduur: ca. 4 uur
Engels- of Duitssprekende gids
Deze excursie wordt dagelijks georganiseerd
   

 

Krakau, de Florianska Straat in de Oude Stad

Stadsrondleiding

De rondleiding begint  met een bezoek aan de Joodse wijk Kazimierz waar vóór 1939 door 46 000 Joden woonde. Vervolgens een korte rit brengt u naar de Wawelheuvel, waar het Koninklijk Kasteel en een 14e-eeuwse Kathedraal zich bevinden.  Bijna alle Poolse koningen werden hier gekroond en begraven. Als we de heuvel afgaan, komen we langs de straten Kanonicza en Grodzka naar  Collegium Maius, het oudste gebouw van de Universiteit uit 1364 en vervolgens naar de Grote Markt. Dit is het bruisende deel van de oude binnenstad. Op het plein staat de Mariakerk met een prachtig gebeeldhouwd middeleeuws altaar. Vanaf de kerktoren speelt een trompettist elk uur de historische ‘bugel-oproep’. In de Lakenhal kunt u terecht voor mooie souvenirs.

Prijs € 36,- p.p.
Tijdsduur: ca. 4 uur
Engelssprekende gids - iedere dag
Duitssprekende gids - dinsdag, vrijdag en zaterdag.
 

 

  

Joods Museum in Krakau

In de voetsporen van de joodse cultuur

Kom meer te weten over de rijke cultuur en tradities van de Joodse gemeenschap in het Schindler- fabriek-museum. Hier worden op fascinerende en unieke manier verschillende verhalen verteld over het lot van de Joden die hier leefde, vochten en stierven. De Joodse gemeenschap speelde een grote rol in de geschiedenis en cultuur van de stad Kroke, zoals Krakow in het ‘Jiddisch’ bekend is.  De rondleiding door Kazimierz neemt u mee in hun levendige cultuur, de tradities en geschiedenis. Hier werden Helena Rubinstein en Roman Polanski geboren. Deze wijk staat op de Werelderfgoedlijst en kwam door de film ‘Schindlers List’ van Steven Spielberg nog meer in beeld. Het volgende deel van de rondleiding brengt u naar het voormalige getto en het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het voormalige nazi- concentratiekamp in Plaszow.

Prijs € 39,- p.p.
Tijdsduur: ca. 4 uur
Engelsssprekende gids
Deze excursie wordt op woensdag en zondag georganiseerd. 
 
 

Schindler's Museum

Het bezoek aan het Schindler's Museum

Oscar Schindler en zijn fabriek zijn wereldberoemd geworden door de film ‘Schindler’s List’ van Steven Spielberg. De Duitser, Oscar Schindler, was in de jaren 1939 tot 1944 eigenaar van een emaille fabriek net buiten het centrum van Krakau. Hij zette zich in deze periode in voor zijn Joodse werknemers en redde 1.100 van hen uit handen van de nazi's en hun vernietigingskampen. Na de oorlog werd Schindler door Yad Vashem geëerd met de 'Rechtvaardige onder de Volkeren' onderscheiding. De voormalige fabriek van Schindler is sinds 2003 omgevormd tot een uniek museum. Je kunt er o.a. Schindler's kantoor bekijken met het authentieke bureau waaraan hij werkte. Een ander belangrijk deel van het museum geeft middels foto’s, films, informatieborden en geluidsfragmenten een beeld van Krakau onder de nazi-bezetting. Het is een bijzonder leerzaam en indrukwekkend museum, een echte aanrader.

Prijs entreeticket € 8,- p.p. (bezoek zonder rondleiding)
Engels- of Duitssprekende gids € 40,- (per gids)
Iedere dag mogelijk. 

 

 

Krakau - Diner met klezmer concert

Diner met klezmer concert

Wij nodigen u uit te komen eten in een typisch Joods restaurant. Het restaurant is gelegen in het hart van 'Kazimierz', de Joodse wijk van Krakow.De zeer specifieke inrichting (muren vol schilderijen, antiek meubilair, een oude staande klok)geeft u het gevoel te vertoeven in de woonkamer van een vooroorlogs huis. Onder het genot van Klezmer muziek (traditionele Joodse muziek) kunt u van een 3-gangen diner genieten.Water, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Prijs € 27,- p.p.
Tijdsduur: ca. 2,5 uur
 

   

 

 

  

 

Krakau - Communistische Tour met trabsntjes

Communistische Tour

Er zijn nog veel sporen van het voormalig communisme in Krakau te vinden zoals Nowa Huta, de socialistische wijk van Krakau, compleet met staalfabrieken en huizen gebouwd in de Sovjetstijl. Dit unieke project was destijds bedoeld als model van een communistische stad, maar werd uiteindelijk één van de centra van revolutie en verzet binnen Polen. Tijdens onze tour, zal u in een echte Trabant terug in de tijd reizen om de bijzonderheden van deze stad te ervaren. U zult ontdekken hoe de gemiddelde Pool woonde, werkte en speelde onder het communisme. Door de verhalen en anekdotes van uw lokale gids zal deze "goede oude tijd" weer tot leven gewekt worden!

Prijs € 39,- p.p.
Tijdsduur: ca. 2,5 uur
Minimaal 2 personen
Engelssprekende gids
Iedere dag mogelijk.
 
 
   

Krakau - Chopin concert

Chopin Concert

Chopin concerten in een van de prachtigen gebouwen gelegen aan het Marktplein (het Bonerowski Paleis) of nabij het Marktplein (de Muziek Akademie) zijn een traditie geworden.
Tijdens de concerten spelen voorname Poolse pianisten de beroemde werken van Chopin.

Prijs € 17,- p.p.
Tijdsduur: ca. 1 uur
Aanvang 19.00 uur
Iedere dag
 

 

 

 

 

 

 

  

Krakau op de fiets

Krakau op de fiets

Een leuke manier om kennis met de stad te maken.

De tour begint op het Marktplein in de oude stad en gaat langs het Czartoryski Museum , de oude stadsmuren met de Florian Poort en de Barbacane richting de joodse wijk Kazimierz, de voormalige getto en het Schindler's Fabriek. Naast de bekende bezienswaardigheden, laat de gids ook de minder bekende plaatsen zien en vertelt over de geschiedenis van Krakau, het leven in de getto, Oscar Schindler maar ook over het studenten- en nachtleven van de stad.

Prijs € 28,- p.p.
Tijdsduur: ca. 3 uur
Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag
Engelssprekende gids.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wouw Kraków! Hop on Hop off busHop on hop off Krakow

Met Wow Kraków! Hop On Hop Off bus zie je de belangrijkste bezienswaardigheden in Krakau, de bussen rijden op een vaste route langs de belangrijke toeristische plekken.

Met een kaartje (geldig 24 of 48 uur) kunt u op- en uitstappen bij de gewenste WOW Kraków! bushalte. Via het audiosysteem krijgt u informatie over de bezienswaardigheden welke u kunt bezoeken nabij de volgende halte. (o.a. Engels of Duitstalig).

Tevens zijn een boottocht op de rivier Wisła (30 minuten), een bezoek aan het Galicja Museum ( joods museum) en het Glas en Ceramiek centrum bij de prijs inbegrepen.

De bussen vertrekken om de 50 minuten.

Prijs ticket 24 uur € 15,- p.p. , 48 uur - € 22,50 p.p.
Iedere dag.
Audiosysteem in 7 talen waaronder Engels en Duits

Vertrektijden/haltes

 

 

 

Fietstocht in de omgeving van Krakau

Fietstocht  door het Ojców Nationaal Park

Een mooie tocht buiten Krakau door het Ojców Nationaal Park met z'n majestueuze kalkrotsen en  diepe ravijnen  en verder langs 'Adelaars Nesten', een aantal hoog op de rotsen gelegen ruïnes van middeleeuwse kastelen.   De route loopt langs het Korzkiew Kasteel, de Pradnik Vallei,  de  Kapel op het Water en het kasteel in Pieskowa Skłala.  U krijgt de gelegenheid om een verse forel uit de kwekerij te proeven.

 
Prijs € 40,- p.p.
Tijdsduur: ca. 6 uur
Engelssprekende gids
Iedere dag van mei tot september
 
 
 
 
 
  
  

Krakau ontdekken op de scooter

Krakause panorama's op de scooter

Wij nodigen u uit om op een scooter de buitenwijken van Krakau te ontdekken en de  oude, middeleeuwse kern van de stad  van vier uitzichtpunten te bekijken We bezoeken de monumentale Kościuszko Heuvel met zijn museum gevestigd in de oude Oostenrijkse fort en het Przegorzaly kasteel, het oude nazi-Duitse kasteel gebouwd voor de Luftwaffe en de SS. Dan nemen wij u mee naar 2 kloosters - het Camedolese Bielany klooster en het Tyniec Klooster. De laatste, bijna 1000 jaar oud,  is de oudste abdij in Polen. Hier proeven we de specialiteiten gemaakt door de Benedictijnse monniken. De trip gaat vervolgens ook nog langs de legendarische  heuvel ‘Krakus Mound’, een van de twee monumentale prehistorische grafheuvels in de stad, die tevens het hoogste punt van de stad is en de nabijgelegen steengroeve waar Steven Spielberg een stuk van zijn wereldberoemde film " Schindler 's List " heeft opgenomen.

Prijs € 45,- p.p.
Tijdsduur: ca. 3 - 4 uur
Engelssprekende gids
Iedere dag van mei tot september
 
  
 
Vlottocht in het Piening gebergte, POlen

Vlottocht op de rivier Dunajec

Het Pieniny Nationaal Park ligt ca 100 km ten zuiden van Krakau.  De Dunajec rivier baant zich de weg tussen de bergen en  vormt een rotsachtige kloof van ongeveer 9 km. De kalksteen kliffen van een paar honderd meter hoog vormen prachtige uitzichten.  De vlottocht op de rivier Dunajec is zonder twijfel een van de grootste toeristische attracties van Polen.  Tijdens deze excursie bezoekt u ook het kasteel van Nidzica.

Prijs € 78,- p.p.
Tijdsduur: ca. 10 uur
Van mei t/m september op maandag en donderdag
Minimaal 2 personen
Engelssprekende gids