Reis Krakau met excursie naar Auschwitz

4/5-daagse vliegreis

Krakau is al jaren een populaire stedentrip bestemming. De stad is niet voor niets door Zoover al 4 x op rij verkozen tot de beste stedentripbestemming van Europa. Historisch, betoverend, sprookjesachtig en trendy - een stad die je nooit zal vergeten.

Begin het wandeling door de stad op Rynek Glowny, het Marktplein. Het grote vierkante plein stamt uit de Middeleeuwen. Het middelpunt  van het plein is de ‘Lakenhal; – een langwerpig, monumentaal gebouw. De naam is afkomstig van 'laken',  'stoffen',  welke hier verkocht werden. Tegenwoordig bevinden zich in de Lakenhal vele gezellige souvenir winkeltjes met o.a. , zilver-, barnstein-, kristal- en lederwaren.  De Mariakerk op het Marktplein, het het oudste universiteitsgebouw  - het Collegium Maius,  en uiteraard het Koninklijk kasteel Wawel met de kathedraal  mag u zeker niet missen. Op ongeveer 15 min lopen van het Marktplein, bevindt zich ‘Kazimierz’,  de voormalige Joodse wijk, welke de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de favoriete plekjes van de stad.

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en de WOII, breid  je bezoek aan Krakau uit  met een excursie naar Auschwitz en Birkenau, de nazi concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn in Auschwitz en Birkenau ongeveer 1,1 miljoen mensen omgebracht, voornamelijk Joden maar ook politieke gevangenen en etnische minderheden. Het concentratiekamp is nu grotendeels een museum, ondergebracht in de gevangenisblokken.  Het is indrukwekkend om onder het metalen opschrift  'Arbeit macht frei'  naar binnen te gaan, wetend van wat  zich hier heeft afgespeeld. Er zijn o.a. persoonlijke voorwerpen, foto's en documenten van de gevangenen te zien.  Birkenau ligt 3 kilometer verderop, het is de grootste begraafplaats ter wereld.  Sommige barakken en ruïnes van gaskamers kan men hier nog zien.

Nog meer geschiedenis?  - Boek onze excursie 'In de Sporen van de Joodse Cultuur' met o.a. het bezoek aan de synagoge Remuh, het joods kerkhof, een van de oudste van Europa en Schindler's Museum, gevestigd in de voormalige emaillefabriek. 

Sluit  deze dag op een bijzondere manier af - een heerlijk 3-gangen diner met klezmer concert in joods restaurant in de wijk Kazimierz.

Vlucht Eindhoven - Krakau
4-daagse vliegreis - vertrek maandag,dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag
5-daagse reis - vertrek maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag
 
Vlucht Amsterdam - Krakau 
4/5-daagse reis - vertrek iedere dag.
 
Vlucht Charleroi - Krakau 
4-daagse reis - vertrek op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag
5-daagse reis - op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zondag.
 

Inclusief

Alternatief voor uw verblijf - of Appartement Starowiślna (verblijf op basis van logies) 

 

 

Informatie over Krakow
Informatie over Auschwitz
Informatie over excursiesDominicus gids Krakau

      Onze tip: Dominicus gids Krakau

       Auteur: Eric Strijbos

       Uitgave verwacht in april/mei 2019