Golfreis Polen - Royal Kraków Golf & Country Club

Royal Kraków Golf & Country Club

Golfen in het jachtdomein van de Poolse koningen 

In de 14eeuw was de Jagiellonian dynastie aan de macht in Polen. Kraków was de koningszetel. Ten oosten van Kraków, in het nabij gelegen woud van Niepołomice (Puszcza Niepołomicka) werd door de Poolse koningen en hun gasten gejaagd op beren, herten en wilde zwijnen. Het Jachtslot van de Jagiellonians in Niepołomice is daar een schitterend gerestaureerd bewijs van en in het sfeervolle restaurant worden originele recepten uit die tijd geserveerd.

In de heuvels van Niepołomice ligt de Royal Kraków Golf & Country Club, een heuvelparkbaan met 9 uitdagende holes en een beekje dat een typische Poolse naam heeft: “Bogusława”. Het clubhuis kijkt uit over het heuvellandschap en de oplettende golfer zal merken dat herten en wilde zwijnen er nog steeds zijn naast fazanten, patrijzen en kiekendieven. Deze golfbaan is een initiatief van een groep Nederlandse golfvrienden en in juni 2002 is het clubhuis officieel in gebruik gesteld door onze toenmalige Minister voor Buitenlandse Handel, Gerrit Ybema. 

Royal Kraków Golf & Country Club

De par 72 baan heeft 3 par-5, 3 par-4 en 3 par-3 holes. De lengte is ruim 3km per ronde van 9 holes en de individuele holes hebben hoogteverschillen die oplopen tot 20m. Hole 1 is een 500m par 5 ongeveer 10m heuvelopwaarts. Hole 2 gaat ook heuvel op, 16 m over 320m. Hole 3 is een down hill par 3 met achter de green een verborgen vijver. Hole 4 is een zeer uitdagende dogleg naar rechts van slechts 295 m, maar met een up hill hoogteverschil van ruim 16m en rechts naast de hole een holle weg. Boven op de heuvel ligt een vijver, die bij holes 5 en 6 in het spel komt. Hole 7 is een prachtige 540m par 5, met een approach van zo’n 200m, 20m heuvel afwaarts. Hole 8 is een 170m par 3 heuvelafwaarts. Hole 9 is een 532m ondulerende par 5. De ronde eindigt voor het clubhuis op de grote dubbelgreen 9/18.