Warschau

Warschau, de hoofdstad van Polen vanaf het einde van de 16de eeuw, spreidt zich uit over beide oevers  van de Vistula ( de Wisła). Met zo'n 1 800 000 inwoners, is Warschau de grootste Poolse stad.

Geheel verwoest  gedurende de Tweede Wereld Oorlog en de Warschau opstand in 1944, is het stadshart geheel heropgebouwd  op basis van oude foto's, afbeeldingen en schilderijen en behoort nu tot het culturele werelderfgoed  van de UNESCO. Sinds de toetreding van Polen tot EU in 2004 is de stad nog verder verfraaid. De Oude  Stad met z'n schilderachtige Marktplein, gotische kerken, middeleeuwse verdedigingsmuren, de  renaissance en barokke gebouwen en het gereconstrueerd koninklijk kasteel is een must voor iedere  bezoeker.

Het Paleis van Cultuur en Wetenschappen, in het middelpunt van Warschau, is een typisch voorbeeld van de architectuur van sociaal-realisme. Van de 30ste verdieping van deze hoogste gebouw van de stad heeft u een fraai panoramisch uitzicht.

Er zijn vele musea, kunstgaleries en theaters in Warschau.  Voor de liefhebbers van Chopin  muziek worden er concerten uitgevoerd in een van de paleizen in het Lazienki Park. Wie buiten de stad wil gaan kijken adviseren wij een excursie naar Zelazowa Wola, de geboorteplaats van Chopin of naar het imposante barokke paleis in Nieborow.