Polen nodigt u uit!

Polen is een land gelegen in centraal Europa, op ca 850 km afstand van Nederland. Het s en groot land ( 312 700 km2, ca. 8 x groter dan Nederland) met diverse landschappen variërend van de bergen in het zuiden met de toppen tot boven 200 m b.z.s. tot de Oostzeekust in het noorden, met zijn brede zanderige stranden. In het noordoosten van het land ligt het 1000-Merengebied, met ontelbare meren en bossen waar zeldzame soorten van vogels en dieren leven. Aan het rand van dit gebied, tegen de grens met Wit-Rusland ligt één van de 22 Poolse Nationale parken - het Bialowieża Nationaal Park, het enige nog bestaande oerbos in Europa waar wisenten ( Europese bizon) nog in de vrije natuur leven.

Polen heeft ook prachtige steden met de eeuwenlange geschiedenis, waaronder Warschau, de hoofdstad, met de Oude Stad die na de verwoestingen van de oorlog geheel opnieuw werd opgebouwd volgens oude schilderijen en tekeningen, Krakau, de voormalige hoofdstad of Gdańsk, de Hanzestad, waarvan de architectuur op Amsterdam lijkt. Polen heeft een 1000-jaar-geschiedenis en rijke culturele erfgoed. Op de UNESCO-lijst van de Wereld Cultureel Erfgoed zijn 15 Poolse bezienswaardigheden ingeschreven waaronder het historische centrum van Krakau, de zoutmijn van Wieliczka, de Oude Stad van Warschau, de Oude Stad in Zamość (Oost Polen), de middeleeuwse stad Toruń, tevens de geboortestad van de astronoom Copernicus, het kruisridderkasteel in Malbork, het concentratiekamp Auschwitz/Birkenau en het oerbos van Bialowieża.

Wij nodigen u om samen met ons Polen te ontdekken.

         

Klik voor meer informatie:

Krakau                       Wrocław                    Częstochowa                          Mazurië - '1000 merengebied'

Warschau                   Poznań                     Auschwitz                               Het Bialowieża oerbos

Gdańsk                       Toruń                        Wieliczka zoutmijn                  Het Tatragebergte