Kastelenrondreis Zuidwest Polen

7-daagse autoreis met overnachtingen in kastelen en paleizen

Dag 1 - Aankomst in 4* hotel Kasteel Kliczkow, gelegen ca 40 km van de grensovergang Forst/ Olszyna.  Dit sprookjesachtige kasteel heeft een prachtige ligging en biedt vele mogelijkheden om te ontspannen middels bijvoorbeeld een heerlijke wandeling door de prachtige omgeving, een duik in het zwembad of u kunt zich laten verwennen tijdens een van de beauty-arrangementen, ook heeft u de mogelijkheid om een partijtje te tennissen of paard te rijden  

Dag 2 - Aankomst in 4* hotel Paleis Jugowice (140 km). Onderweg kunt u houten vredeskerken bezoeken in Jawór en Świdnica, beide  op de UNESCO-lijst.

Paleis Jugowice is gelegen in Neder-Silezië (Dolny Sląsk) in het zuidwesten van Polen, op 75 km van Wroclaw, de hoofdstad van de provincie. Dit stijlvol hotel geopend in 2012 is gevestigd in een 19-de eeuws Pruisische jachtslot. Het hotel beschikt over 28 modern ingerichte suites en een breed aanbod aan faciliteiten, zoals een Spa- & Wellness center met een buiten zwembad en een gezellig restaurant,.

Deze dag geniet u van de rust en de mooie omgeving. U kunt aan het zwembad luieren of op de fiets de omgeving te verkenen.  

Dag 3- Excursie naar Góry Stołowe (het Tafelgebergte)  Nationaal Park op zo'n 50 km van Paleis Jugowice vandaan. Een wandeling door het rotsen labyrint Błędne Skały is een bijzondere ervaring. De de doogang is soms zo smal is dat je je daardoor moet wringen, 

Op afstand van 10 tot 25 km van Góry Stołowe bevinden zich enkele kuuroorden zoals Kudowa Zdrój, Duszniki Zdrój en Polanica Zdrój ( 'zdrój' betekent kuuroord).

Dag 4- Vandaag gaan we de spooren van de WOII verkennen. Op enkele minuten rijden van Jugowice bevinden zich de mijnen van Walim en de ondergrondse complex Osówka, beide een deel van de Riese Project (het Reuze project) van Hitler.  Tot op heden is het een raadsel  wat Hitler precies van plan was met dit project. Het vermoeden is dat Hitler hier geheime, ondergrondse wapenfabrieken wilde bouwen.  In de laatste jaren is dit complex veel in het nieuws gewest i.v.m. de trein met schatten die daar ergens door de Duitsers verstopt zou zijn. De rondleiding is deels te voet en deels in een boot.

Op zo'n 50 km van Jugowice in plaats Rogoznica bevindt zich het voormalige Nazi concentratiekamp Gross Rosen. Het kamp wordt beschouwd als een van de wreedste kampen waar vanaf 1943 ook vele Nederlandse Joden zijn omgekomen. 

Dag 5 - Vertrek naar Wrocław (75 km).  Onderweg bezoek aan het imposante Kasteel Ksiaz bij Walbrzych, een van 3 grootste Poolse  kastelen dat prachtig op een heuvel is gelegen.

U overnacht in 5* Hotel Platinum Palace.

Dag 6 - Wrocław.

Wrocław is gekozen toto een van de Culturele Hoofdsteden van Europa 2016.

Wij adviseren u om de wandeling door de stad op het Marktplein te beginnen. Middenin  staat een prachtige, gotische Raadhuis, tegenwoordig een museum. Ten noorden van het Marktplein. Langs de toeristische route liggen ook het Piaskowa-Eiland en het  Ostrów Tumski - een eiland van gotische kerken en een mooie kathedraal. Het is de moeite waard een wandeling te maken langs de 'planty'- een lang stadspark  dat parallel loopt aan de langste stadsgracht van Europa van 3860 meter. Wrocław is ook bekend om het 'Panorama van Racławice', een bijzonder schilderij,  120 meter lang en 15 meter hoog. Het beeld de Slag bij Racławice uit. (de Poolse  overwinning op de Russen dankzij Tadeusz Kosciuszko). (Wilt u Panorama van Racławice bezoeken, koop de entreetickets on line voor uw vertrek). 

Dag 7 - Vertrek naar Nederland.

Uitbreidingsmogelijkheden: