Kastelenrondreis Zuid Polen

9-daagse autoreis met overnachtingen in kastelen en paleizen

Dag 1 - Aankomst in 4* hotel Kasteel Kliczkow, gelegen ca 40 km van de grensovergang Forst/ Olszyna.  Dit sprookjesachtige kasteel heeft een prachtige ligging. Het biedt vele mogelijkheden om te ontspannen. Het is hier heerlijk wandelen in de omgeving. Er is een zwembad en een tennisbaan ook is er de mogelijkheid tot paardrijden.  Of u kunt zich lekker laten verwennen tijdens één van de beauty-arrangementen. 

 

 

Dag 2 - Vertrek naar Paleis Dwor Sierakow nabij Krakow (ca. 400 km).  Paleis Dwor Siarkow is gelegen op ca 15 min rijden van de zoutmijnen van Wieliczka. U kunt nog dezelfde dag/avond de zoutmijnen bezoeken. De Wieliczka zoutmijn is één van de oudste zoutmijnen ter wereld. Vanaf 1978 staat de zoutmijn op de  werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf 1044 tot 1996 werd er zout gewonnen. De mijn is 327 meter diep,  het gangenstelsel is ca. 300 kilometer. Het is een uniek netwerk van ondergrondse schachten, gangen en kapelletjes, alles in zout uitgehouwen.  De rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur en gaat tot een diepte van 135 meter. U bezichtigt vele kamers, waaronder de 13e-eeuwse kapel van 54 meter lang en 10 meter hoog, gedecoreerd met altaren en beelden. In de loop der eeuwen werden er door mijnwerkers en kunstenaars sculpturen uit het zwarte en grijze  zout gemaakt; sprookjesfiguren, koningen en de Paus.  In de St.Kingakapel is alles van zout, zelfs de  lampen en de vloertegels. Al in de 15e eeuw werd de zoutmijn een toeristische trekpleister. Er komen ruim 1,2 miljoen bezoekers  per jaar.  Een indrukwekkende excursie voor jong en oud.  

Dag 3 - Deze dag is gereserveerd voor een uitgebreid bezoek aan het prachtige Krakow, de voormalige  hoofdstad met vele prachtige culturele bezienswaardigheden.  U zult ogen tekort komen. Ook kunt u er heerlijk winkelen of op een terras neerstrijken. U kunt wandelen over het oude Marktplein met zijn vele gezellige cafés, restaurants en terrassen.  U kunt souvenirs kopen in de sfeervolle Lakenhallen. U bezoekt de gotische Mariakerk met haar 15e-eeuwse altaar. Het koninklijk kasteel Wawel met haar kathedraal mag u zeker niet missen.

Dag 4 - Excursie naar Auschwitz en Birkenau.  Op deze indrukwekkende plek kunt u een beeld vormen van de verschrikkingen die hier in de  Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Een alternatief voor deze dag is Ojcow Nationaal Park ca 30 km ten noorden van Krakau of nog een dag in Krakau met b.v. een fietstocht door de stad of de communistische tour. (zie excursies Krakow)

Dag 5 - Een excursie naar Zakopane. Zakopane ligt in het Tatragebergte. Het ligt in een  schilderachtig dal omringd door bergen- de Tatra's met toppen hoger dan 2.000 meter. De regio  heeft een typische architectuur en een karakteristieke klederdracht. U kunt een tocht maken met  de kabelbaan naar de top van de Kasprowy Wierch ( ca.2.000 m ). Voor de avonturiers is er een  vlottocht op de rivier Dunajec, die zich een weg baant tussen de bergen met watervallen en  stroomversnellingen. Onderweg heeft u fascinerende uitzichten op bergtoppen, hoge rotsen die  loodrecht uit het water oprijzen en onverwachte bochten. Deze tocht zal u onvergetelijke momenten bezorgen.

Dag 6 - Vandaag reist u naar Częstochowa (ca 130 km), de meest bekende bedevaartplaats van Polen,  waar u het Paulijnenklooster bezoekt, bekend om de icoon van Zwarte Madonna.  Daarna vervolgt de reis naar Hotel Paleis Czarny Las (ca 30 km van Czestochowa). Het is een 4*  hotel gelegen in een prachtig park. Hier,  ver van de drukte van de steden,  kunt u bijkomen van alle eerder die dag opgedane indrukken. Een moment van rust.

Dag 7 -  Vandaag verkent u de landelijke omgeving op de fiets.  Een kaart  met fietsroutes in de omgeving is bij de receptie verkrijgbaar Liefhebbers van de hengelsport kunnen in de vijver naast het hotel gaan vissen.  Zowel de fietsen als de hengels zijn voor de hotelgasten gratis te gebruiken . Gasten van Simonse Tours kunnen bovendien gratis gebruik maken van de aromasauna.  Op ca 30 km afstand, in plaats Tarnowskie Gory  bevindt zich een zilvermijn die bezocht kan worden.

Dag 8 - U reist naar Wroclaw (ca 200 km), waar u in een 5* Hotel Platinum Palace, een werkelijk luxueuze afsluiting van deze bijzondere reis!  Wroclaw is de hoofdstad van de provincie Neder-Silezië. De oude stad heeft een prachtig 13de-eeuws marktplein en gotisch stadhuis.  Ook de 16e-eeuwse kathedraal verdient zeker een bezoekje. Tot de belangrijkste attracties  hoort ook het 'Panorama van Raclawice', een enorm schilderij dat een bekende veldslag in beeld brengt. Natuurlijk zijn er ook genoeg gezellige cafés, restaurants of wijnkelders.

Dag 9 - Aankomst in Nederland.

Alternatief voor hotel dag 3 tot 7:  Voor wie liever in het centrum van Krakow verblijft bieden wij 4* Hotel Santi, 4* Hotel Galaxy of een gelijkwaardig hotel aan. 

11-daagse kastelenreis Zuid Polen

13-daagse kastelenreis Zuid Polen

 

Bezoek Auschwitz en de zoutmijnen: 

Wilt u Auschwitz en de zoutmijnen bezoeken, dan adviseren wij om het van tevoren te reserveren: 

 

 

 

 

Terug

"De reis zat super in elkaar, mooie kastelen en paleisjes (en dan niet te vergeten het paleis Paszkowka bij Krakau, waar een tafel naar buiten werd gedragen en waar we als enige in de tuin zaten  te dineren, we voelden ons ook net een prins en prinses). "

De heer en mevr. De Hen, juli 2013