Kastelenrondreis Centraal Polen

8-daagse autoreis met overnachtingen in kastelen en paleizen

Dag 1 - Aankomst in  het overnachtingshotel Paleis Wąsowo, gelegen op de route Berlijn - Poznan, op ca. 50 km van Poznan.  

Dag 2 - De volgende overnachting is gepland in het Romantyczny Paleis (het Romantisch Paleis) in Turzno, ( 350 km), op 14 km van Toruń.  Deze fraaie middeleeuwse stad werd begin 13e eeuw gesticht door de Duitse Orde.  Het oude centrum getuigt van het historisch verleden en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Torun is tevens de geboorteplaats van  de beroemde astronoom Nicolaus Copernicus. In zijn geboortehuis is nu het Copernicus museum gevestigd.

's Avonds kunt u nog in het hotelsauna ontspannen, waar kleur- en aromatherapie voor gasten van Simonse Tours gratis wordt aangeboden.

Dag 3 - Aankomst  in Paleis Jablonna. ( 200 km), gelegen op 20 km ten noorden van Warschau.  Het paleis komt uit het einde van de 18de eeuw en was ooit de zomerresidentie van de aartsbisschop van Polen en de broer van Poolse koning.

Dag 4 - Excursie naar Warschau (20 km). De Oude Stad met het koninklijk kasteel, die op de UNESCO-lijst van Wereld Erfgoed staan ingeschreven, evenals de koninklijke paleizen Lazienki en Wilanow zijn zeker de moeite waard. Vanaf de 30ste verdieping van het Paleis van Cultuur en Wetenschappen, dat een gift is van de voormalige Sovjet Unie, kunt u van een stadspanorama genieten.

Dag 5 - Vertrek richting Czestochowa (ca 220 km). Onderweg kunt u nog Zelazowa Wola bezoeken, de  geboorteplaats van Chopin, waar u het geboortehuis van de componist kunt bezoeken.

U overnacht in Hotel Paleis Czarny Las (ca 30 km van Czestochowa). Het is een 4*  hotel gelegen in een prachtig park. U kunt de landelijke omgeving op de fiets verkennen.  Een kaart  met fietsroutes is bij de receptie verkrijgbaar. Liefhebbers van de hengelsport kunnen in de vijver naast het hotel gaan vissen.  Zowel de fietsen als de hengels zijn voor de hotelgasten gratis te gebruiken . Gasten van Simonse Tours kunnen bovendien gratis gebruik maken van de aromasauna. 

Dag 6 - Bezoek aan het Paulijnenklooster op de Jasna Gora (het Licht Berg), bekend van de icoon van Zwarte Madonna.  

Dag 7  - U reist naar Wrocław (ca 200 km), waar u in een 5* Hotel Platinum Palace in Wroclaw, een werkelijk luxueuze afsluiting van deze bijzondere reis!  Wrocław de hoofdstad van de provincie Neder-Silizië,   Bezoek de Oude Stad met een prachtig in de 13de eeuw aangelegd marktplein, het gotische stadhuis en kathedraal uit de 13de - 16de eeuw. Tot de belangrijkste attracties van de stad behoort ook het Panorama van Raclawice, een enorm schilderij dat een bekende veldslag in beeld brengt. Natuurlijk zijn er ook genoeg gezellige café's, restaurants of wijnkelders.

Dag 8 - Aankomst in Nederland  of verlenging van de reis in Hotel Platinum Palace in Wroclaw of in Kasteel Kliczkow. 

 

 

Terug