Kasteel Baranow Sandomierski

Kasteel in Baranów Sandomierski

Het kasteel in Baranów Sandomierski is een 16 de eeuws renaissance  kasteel gelegen op ca 160 km ten noordoosten van Krakau.  Het wordt ook de Kleine Wawel genoemd ( Wawel is het koninklijke kasteel van Krakow).  Door de eeuwen heen was het kasteel het eigendom van verschillende voorname Poolse adellijke families.  Het kasteel is meerdere keren gerenoveerd en uitgebouwd   waaronder in de 17 de eeuw door de Nederlandse architect Tylman van Gameren.

Iedere kasteel kamer is anders, allen zijn comfortabel,  sfeervol en uitgerust met alle faciliteiten van een goed hotel zoals TV met satelliet ontvangst, telefoon en gratis internettoegang.

Op ca 30 km van Baranów Sandomierski ligt de schilderachtige plaats Sandomierz met een koninklijk kasteel, een 13-de eeuwse kerk en 14de eeuwse kathedraal. Op ca 120 km ligt Kazimierz Dolny, een prachtig gelegen plaats en een trekpleister voor kunstenaars en vakantiegangers. Baranów Sandomierski, Sandomierz en Kazimierz Dolny liggen alle drie aan de Wisla rivier die ook door Warschau en Krakau stroomt.