Polen - vlieg- en autoreizenizen

Pension Jordanowka in het Pieniny gebergte

Het Pieniny gebergte bevindt zich in het zuiden van Polen (ongeveer 100 km ten zuiden van Krakau) en is een oud gebergte wat zich kenmerkt door kalksteenrotsen, bebossing, wateren en kliffen. De hoogste berg Trzy Korony (“drie kronen”) is ca. 980m hoog. Hier is in 1932 het eerste Nationaal Park in Polen opgericht – het Pieniny Nationaal Park, dat zich uitstrekt van de plaats Czorsztyn tot de kuuroord Szczawnica.  Het hoogtepunt van een bezoek aan deze regio is een vlottocht op de rivier Dunajec welke een diepe kloof tussen de bergen vormt. De vlottocht gaat in een langzaam tempo en daardoor zeer geschikt voor kinderen. De prachtige uitzichten op bergtoppen en hoge rotsen welke loodrecht uit het water oprijzen zult u zeker niet snel vergeten. Uiteraard kunt u talrijke wandelingen maken in de valleien en in de bergen.De middeleeuwse kastelen aan de voet van de Pieniny zijn ook een bezoekje waard. Het kasteel in Czorsztyn is een schilderachtige ruïne, terwijl Niedzica bewaard is gebleven in een uitstekende conditie. Beide bevinden zich op een prachtige plek aan het water. 

Pension Jordanówka is gelegen in een prachtige, rustige omgeving aan de grens van het Pieniny Nationaal Park.  Zakopane en het Tatra Nationaal Park bevinden zich op ca 50 km afstand. Op 13 km afstand van Jordanówka ligt het beginpunt van de vlottocht over de rivier Dunajec.

Pension Jordanówka is gevestigd in een villa gebouwd in de regionale stijl en ligt direct aan het Czorsztynmeer. Er zijn 12 kamer, ieder met eigen douche en toilet en een TV met satellietontvangst. In de gezellige zaal met open haard staat een biljarttafel en is tevens een speelhoek voor kinderen. Het pension heeft een strand en een steiger. Er is een kleine jachthaven met de mogelijkheid om een kajak, een kano of een roeiboot te huren. Voor de kinderen is er een ‘piratenboot’ en een speeltuin. Tevens is er een fietsverhuur.

Naast Pension Jordanówka is een openluchtmuseum. Het museum bestaat uit 11 boerderijen en 11 stenen kelders uit de 19de eeuw en begin 20-ste eeuw. Deze gebouwen stonden oorspronkelijk in 3 verschillende dorpen en werden uit elkaar gehaald en verplaatst voordat de dorpen onder water werden gebracht – zo ontstond het Czorsztyn meer.

Prijs € 72,- p.p.

De bovenstaande prijs geldt in het hoogseizoen voor 3 nachten ( minimaal verblijf) bij verblijf in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt. Prijzen in drie/vierpersoonskamers en kinderkortingen op aanvraag.