Polen en de Baltische Landen

20-daagse autoreis met overtocht Klaipeda - Kiel

Het reisprogramma is gelijk aan de 16-daagse reis met 4 extra dagen: in Vilnius, Sigulda, Tallinn en Riga. Deze optie geeft u meer tijd in alle drie de hoofdsteden om bijvoorbeeld bezienswaardigheden buiten de stad /het centrum van de stad te bezoeken zoals Trakai vanuit Vilnius,  het Kadriorg Paleis en het Estse Openluchtmuseum vanuit Tallinn en Jurmala vanuit Riga.

Kasteel Trakai

Trakai, op ca 40 km van Vilnius is bekend om het middeleeuws kasteel van de grootvorsten van Litouwen. Het kasteel is prachtig gelegen op een eiland in het Galvėmeer, midden in het Trakai National Park. Na de slag van Grunwald (Polen) in 1410 was de Teutoonse Orde door de Poolse koning verslagen en verloor het kasteel zijn oorspronkelijke militaire doel. Het werd de residentie van groothertog van Litouwen en later van de Poolse koning. 

 

Paradise Hill in het Gauja Nationaal Park

Sigula is een plaatsje op ca 55 km van Riga, gelegen aan de rand van het Gauja Nationaal Park. Het park strekt zich uit over meer dan 90.000 hectare in het mooiste deel van de Gauja Vallei langs de Gauja rivier tussen Valmiera en Murjani. Rood- geel en grijsachtige zandsteenformaties, rotsen, kliffen en grotten vormen een prachtig en afwisselend natuurgebied. Er zijn ook vele culturele en historische monumenten op het grondgebied van het Gauja National Park - kastelen,  kerken, landhuizen, watermolens en windmolens.  In de heuvels rond Sigulda ligt het kasteel van Turaida.  Meer 

 

 

Het Kadriorg Paleis

Het Kadriorg Paleis
Dit prachtige barokke paleis ligt in de wijk Kadriorg op ca. 2 ,5 km van het oude centrum van Tallinn en huist het museum voor schone kunsten, het gebouw werd in 1718 gebouwd door tsaar Peter de Grote voor zijn vrouw Catharina.

Het openluchtmuseum van Tallinn ligt in de wijk Rocca al Mare, op ca 7 km ten westen van het centrum van de stad. In het museum zijn gebouwen in Estse platteland stijl te zien uit 18de tot 20te eeuw, op ca 70 hektare staan meer dan 70 gebouwen waaronder een kerk, molens, boerderijen en visser huisjes. Vanuit het centrum kunt u het museum met een hop on hop off bus bereiken. 

 

Het strand in Jurmala, foto: Baltic Travel Group

Jurmala, een badplaats aan de Golf van Riga, (op 40 km van Riga), een 30km lange kuststrook met mooie zandstranden waar u na stormachtig weer langs het water kunt zoeken naar barnsteen die uit de zee is gespoeld.  In de 19de eeuw was Jurmala een verblijfplaats voor rijke Russische burgers en tijdens het communisme een geliefde vakantieoord voor de leiding van de communistische partij, er zijn vele ‘communistische’ strandhotels en historische, vooral houten, gebouwen, waarvan vele in de Art Nouveau stijl. 

 

 

 

Uitbreidingsmogelijkheid: extra dag in Tallinn voor een dagexcursie naar Helsinki.  

Reisperiode - april tot en met oktober.  Vertrek - iedere dag mogelijk. 

Prijs: v.a. € 939,- p.p.    

Inclusief:

Toeslag 4* hotels in de Baltische Landen - v.a. € 179,- p.p.

 

 

 

 

Foto's banner van links: Art Nouveau Riga, foto: Latvian Tourist Organisation,  Stikliu Straat in Vilnius foto: Vilnius Tourist Information Centre & Convention Bureau, Oude Stad Tallinn, foto: Tallinn City Tourist Office