Fietsvakantie Baltische LandenFietsvakantie Baltische Landen

11-daagse groepstocht van Vilnius naar Tallinn 

Ontdek op de fiets  de Baltische kust en de nationale parken van Litouwen, Letland en Estland! Deze tour laat u op actieve wijze kennismaken met de drie Baltische landen, de hoofdsteden - Vilnius, Riga en Tallinn, die alle drie op de UNESCO-lijst staan, de Koerse Spit /Koerse Schoorwal en Saarema, de grootste en mooiste Estse eiland. Deze 11-daagse reis is onder de begeleiding van een Engelssprekende gids. 

 

Reisprogramma:

Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Vilnius (Litouwen)

Transfer naar hotel ( optioneel), Ontmoeting met de gids in het hotel. Overnachting in Vilnius.

Dag 2 - Kasteel van Trakai en Kaunas (Litouwen) 

Na het ontbijt is er een rondleiding door de oude binnenstad van Vilnius.In de middag  vertrekt u voor een excursie naar Trakai, de voormalige hoofdstad van het Groothertogdom Litouwen.  Ook bezoekt u een 14-eeuws kasteel, gebouwd op een klein eiland in het meer van Galve  Daarna begint de eerste fietstocht door het schilderachtige platteland met glooiende heuvels. Vervolgens is er een transfer per bus naar Kaunas. Aankomst in Kaunas, check-in en een optioneel diner in het hotel. Overnachting in Kaunas (fietsen ~ 26 km, bus ~ 95 km). 

Dag 3 - Langs de Memel rivier naar Klaipeda (Litouwen)

In de ochtend is er een transfer, langs de rivier de Memel,  naar de kust. Onderweg passeert u de 16-17-eeuwse kastelen van Raudone en Panemune. In de middag fietst u naar Vente Horn; beroemd om zijn vogelobservatorium en de 19-eeuwse vuurtoren, die  nu al meer dan 100 jaar in gebruik is. Na een korte busrit arriveert u in Klaipeda, de belangrijkste zeehaven van Litouwen. Check-in in het hotel en een optioneel diner in het hotel. Overnachting in Klaipėda (fiets ~ 28 km.,  bus ~ 240 km)

Dag 4 - De Koerse Schoorwal National Park (Litouwen)

In de ochtend steekt u per boot de Koerse Haf over naar Nida. Tijdens de overtocht geniet u  van het prachtige uitzicht op de Koerse Schoorwal zandduinen die de Baltische Zee van de Koerse Haf scheiden. U bezoekt Nida, een van de mooiste resorts in Litouwen. In de middag fietst u terug naar Klaipeda. De route gaat langs de kust en de Koerse Schoorwal, beroemd om zijn barnsteen en fijne zandstranden. Het diner in het hotel is inbegrepen. Overnachting in Klaipėda (fiets ~ 55 km, boot ~ 50 km).

Dag 5 - Klaipeda naar Palanga op de fiets, Palanga – Riga  per bus (Litouwen - Letland)

Vroeg in de ochtend fietst u naar de grootste Litouwse badplaats Palanga.De route loopt door een natuurpark, een voormalig Sovjet-militair oefenterrein. In Palanga staat een bezoek aan de Botanische Tuin op het programma en vervolgens het Amber Museum in het Paleis van Graaf Tyszkiewicz. In dit paleis worden meer dan 25.000 stukken van amber en 15.000 insecten tentoongesteld. In de middag gaat u per bustransfer naar Riga, de hoofdstad van Letland. Onderweg wordt er een pauze ingelast bij ‘de Heuvel van Kruisen’ , met duizenden kruisen op twee kleine heuvels. Aankomst in Riga, check-in. Het diner in het hotel is inbegrepen.  (fiets ~ 30 km, bus ~ 290 km).

Dag 6 - Riga & Jurmala Beach (Letland)

Na het ontbijt volgt een rondleiding door de oude binnenstad van Riga, een middeleeuwse Hanzestad bekend om zijn Art Nouveau gebouwen. In de middag kunt u kiezen voor vrije tijd in Riga of fietsen naar Jurmala. Jurmala is het grootste resort van de Baltische Staten en bekend om zijn lange, witte zandstranden, mineraalwater en modder met genezende werking. Transfer terug met de bus naar het hotel in Riga. Optioneel diner in het hotel. Overnachting in Riga (fiets ~ 30 km, bus ~ 20 km).

Dag 7 - Gauja National Park & Bicycle Museum (Letland)

In de ochtend is er een transfer naar Sigulda in de Gauja River Valley.  Daar gaat u fietsen door het Gauja National Park op weg naar Saulkrasti. Onderweg heeft u spectaculaire uitzichten op de rivier de Gauja en de vallei met Gutmana Cave. U bezoekt het Turaida kasteel en de oudste Letse Kerk, Krimulda, gebouwd in 1205.  Na een bezoek aan het Letse fiets-museum wordt u per bus teruggebracht naar Riga. Er is een optioneel diner in het hotel. Overnachting in Riga (fiets ~ 40 km, bus ~ 100 km).

Dag 8 - Riga - Saaremaa (Letland - Estland)

In de ochtend is er een transfer naar het grootste Estse eiland Saaremaa. Daar worden oude Estse gebruiken en tradities nog in ere gehouden.  Dit vlakke eiland met weinig verkeer en een prachtig landschap is perfect om te fietsen. U fietst langs de Baltische Zee naar het dorp Angla, met zijn iconische windmolens.  Vervolgens wordt u per bus naar Mandjala gebracht, waar u 2 nachten verblijft. Het diner in het hotel is inbegrepen. Overnachting in Mandjala. (fiets ~ 35 km, bus ~ 340 km, ferry ~ 6 km)

Dag 9 - Saaremaa Island

Op deze dag is een fietstocht op het eiland gepland – naar het Sorve schiereiland en zijn vuurtoren. Historisch gezien, had het schiereiland een militaire betekenis vanwege de ligging. Transfer terug naar het hotel. Er is een optioneel diner in het hotel. Overnachting in Mandjala (fiets~ 55 km, bus ~ 40 km)

Dag 10 - Saaremaa Island & Tallinn

Er is een ochtendtocht op de fiets naar Kuressaare, de hoofdstad van Saarema. Daar staat  een van de best bewaarde middeleeuwse bisschoppelijke Kastelen van de Baltische Staten.  Er is vrije tijd om de stad en het kasteel van de bisschop te verkennen. Vervolgens is er een transfer per bus naar Tallinn. Onderweg wordt er bij de Kaali meteoriet krater gestopt. Het is een zeer bijzondere plaats in Estland en staat genoteerd op de lijst van  grootste kraters ter wereld. In de namiddag komt u in Tallinn aan en krijgt u een rondleiding door de oude binnenstad. Check in het hotel. Er is een optioneel diner in een lokaal restaurant. Overnachting in Tallinn (fietsen ~ 10 km, met de bus ~ 216 km, met de veerboot 6 km)

Dag 11 - Tour eindigt in Tallinn

Ontbijt in het hotel. Optioneel transfer naar de luchthaven. Vlucht anar Amsterdam.

Reisperiode:

04.06 - 14.06.2017
18.06 - 28.06.2017
02.07 - 12.07.2017
20.08 - 30.08.2017
27.08 - 06.06.2017
03.09 - 13.09.2017
 
Prijs: 
€ 1439,- p.p. bij verblijf in een 2-persoonskamer
Toeslag 1 p.k. € 299,-

Inclusief:

Extra's:

 

 

Foto bovenaan: Hando Nilov, www.visitestonia.com