10-daagse autoreis Noord Polen

 Poznań - Toruń - Gdańsk - Białowieża - Warschau

Voorstel reisprogramma:

1e dag - Aankomst in  Poznań (ca. 880 km).

Poznań is het economisch centrum van Polen, waar internationale beurzen worden gehouden. De oude  binnenstad met zijn 15de-eeuwse raadhuis en 71 m hoge gotische toren is zeer  indrukwekkend.  Overnachting in Poznań

 2e dag - Aankomst in Toruń (ca. 150 km) Deze fraaie Middeleeuwse stad stamt uit de eerste helft van de 13 de eeuw en werd gesticht door de  Duitse Orde. De stad behoorde tot het Hanze verbond en dankzij de gunstige ligging aan de Wisla  rivier werd het de handelsconcurrent van Gdansk. Het oude centrum getuigt van een historisch  verleden en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.  Toruń is bekend als de geboortestad van de  grote astronoom Nicolaas Copernicus. Overnachting in Torun. 

3e en 4e dag - Gdańsk (ca. 180 km) Een 1000 jaar oude havenstad aan de Oostzee, die in de Middeleeuwen tot de belangrijkste Hanzesteden behoorde.  De oude stad met Mariakerk, Arthurhof,  vele patriciërshuizen met puntgevels,  die doen denken aan de architectuur van Amsterdam,  de smalle, kronkelige straatjes, vele terrasjes en leuke   juwelier - en souvenirwinkeltjes met  in zilver verwerkte amber  (natuursteen uit de Oostzee) zijn zeer zeker een bezoek waard. 2 overnachtingen in Gdansk. 

5e en 6de dag  - Białowieża (ca. 450 km) Via Mazurisch merengebied reist u naar Bialowieza, een klein plaatsje, gelegen dichtbij de grens met Wit-Rusland, aan de rand van het enige nog bestaande oerbos in Europa, waarvan 700 km in Polen ligt en 600 km in Wit-Rusland. Het is een uniek natuurgebied  vooral bekend door de aanwezigheid van wisenten (Europese bizon) die er in de vrije natuur leven.   Hier kunt u een excursie  met  paard en wagen naar het oerbos boeken.  2 overnachtingen in Białowieża.

7de en 8e dag - Warschau (ca. 250 km) Uiteraard krijgt u tijdens deze reis ook een kans om de hoofdstad van Polen te bezoeken. Het is een bijzondere stad, die voor een  groot deel werd verwoest in de WOII. De oude binnenstad werd na de oorlog zorgvuldig gereconstrueerd, mede dankzij de schilderijen van de  Italiaanse kunstenaar Canaletto ( 18de eeuw), die jarenlang in Warschau woonde en vele straten,  pleinen en paleizen in zijn werk vastlegde. 2 overnachtingen in Warschau.

9e dag - Overnachtingshotel tussen Poznan en de grensovergang Swiecko/ Frankfurt Oder  (ca. 350 a 380 km). 's Ochtends heeft u nog tijd om door de stad te lopen. 's Middags reist u naar uw overnachtingshotel.

10e dag   Vertrek terug naar Nederland. 

Uitbreidingsmogelijkheid - 2 nachten in het  Mazurisch Merengebied (tussen Gdansk en Bialowieza).

Inclusief:

Vertrekdagen:
10-daagse reis - zaterdag/zondag
12-daagse reis ( met verlenging in het Mazurisch merengebied) - donderdag/vrijdag.
Vertrek op andere dagen is in overleg mogelijk (waarvoor echter een toeslag zou kunnen gelden).