10-daagse autoreis door Zuid Polen

Kraków - Zakopane - Częstochowa - Wrocław

Deze rondreis gaat door Zuid- en West Polen en combineert het bezoek aan steden, zoals  Krakow/Krakau en Wroclaw met  'rustige dagen'  in de prachtige natuur van de Hoge Tatra. Wij hebben deze reis in drie versies gepland - een   comfort klasse, een comfort plus klasse en een toeristenklasse. Kiest u  voor comfort, dan verblijft u in accommodaties op het niveau van 3* hotels gelegen in het centrum, bij comfort plus - 3* hotels in het centrum en 2 x 4* hotels gevestigd in een kasteel en een paleis.  Bij de toeristische versie zijn accommodaties iets eenvoudiger maar altijd heeft u douche en toilet op de kamer. 

 

Voorstel  reisprogramma:
1e dag - Aankomst in Polen( ca 840 km vanaf Utrecht). Overnachting in Hotel Folwark Książęcy bij Kasteel Kliczkow of een gelijkwaardihg hotel in plaats Bolesławiec, 16 km van Kliczkow  of in  4* Hotel Kasteel Kliczkow   (comfort plus of luxe versie). 

2e dag - Aankomst in Kraków (ca. 420 km) Met behulp van een plattegrond en een folder, welke u van ons krijgt toegezonden, brengt u  een  bezoek aan de bezienswaardigheden van deze prachtige stad. U wandelt over het Oude  Marktplein met zijn talrijke barretjes, u kunt souvenirs kopen in de sfeervolle  Lakenhallen, u bezoekt de gotische Mariakerk met zijn  15e-eeuws altaar, werk van Wit  Stwosz, een Neurenbergse houtsnijder. Het koninklijk kasteel Wawel met haar gotische  kathedraal  mag u zeker niet missen. 3 overnachtingen in Krakow.

3e dag Wieliczka (ca. 15 km) De Wieliczka zoutmijn is één van de oudste zoutmijnen ter wereld. Vanaf 1978 staat de zoutmijn op de  werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf 1044 tot 1996 werd er zout gewonnen. De mijn is 327 meter diep,  het gangenstelsel is ca. 300 kilometer. Het is een uniek netwerk van ondergrondse schachten, gangen en kapelletjes, alles in zout uitgehouwen.  De rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur en gaat tot een diepte van 135 meter. U bezichtigt vele kamers, waaronder de 13e  eeuwse kapel van 54 meter lang en 10 meter hoog, gedecoreerd met altaren en beelden.In de loop der eeuwen werden er door mijnwerkers en kunstenaars sculpturen uit het zwarte en grijze  zout gemaakt; sprookjesfiguren, koningen en de Paus. In de St.Kingakapel is alles van zout, zelfs de  lampen en de vloertegels.

4e dag Auschwitz/Birkenau (ca. 60 km) Vandaag bezoekt u de voormalige concentratiekampen Auschwitz en nabij gekegen Birkenau, een zwarte bladzijde uit de geschiedenis.  Op deze indrukwekkende plek kunt u een beeld vormen van de verschrikkingen die hier in de  Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden.

5e  t/m 7e dag - Zakopane (ca. 100 km) U brengt twee dagen door in Zakopane, een schilderachtig stadje aan de voet van het Tatra gebergte.Bergwandelingen, b.v. de groene route vanaf de Watervallen van Mickiewicz naar de hooggelegen Vallei van de Vijf Meren, een uitgestrekt dal  met een gletsjerlandschap en talrijke bergmeren of naar Morskie Oko, het grootste meer van de Tatra, prachtig gelegen tussen de hoge bergen.  Andere mogelijkheden van excursies:   een lift met een kabelbaan naar de top van Kasprowy Wierch (ca 2000 m b.z.s.) of een  vlottocht  op de rivier Dunajec,  die zich een weg baant tussen de bergen, met watervallen en stroomversnellingen.  Fascinerende uitzichten op bergtoppen, hoge rotsen die loodrecht uit het water oprijzen en onverwachte  bochten zullen u onvergetelijke momenten bezorgen.  3 overnachtingen in Zakopane.

8e dag Częstochowa (ca. 200 km) Czestochowa is de meest bekende bedevaartplaats van Polen, het Poolse Lourdes. Al eeuwenlang komen gelovigen hier om de Zwarte Madonna te vereren. In het Paulijnenklooster op Jasna Gora (de Verlichte Berg), hangt de icoon, waaraan vele  opzienbarende wonderen toegeschreven worden.  Overnachting in Czestochowa.

9e dag Wrocław (ca. 200 km) Wroclaw is een gezellige stad met een prachtig oud centrum met vele gotische gebouwen en een laat-middeleeuws  Stadhuis op het Oude Marktplein. De liefhebbers van schilderkunst wordt aangeraden om Panorama Raclawicka te  gaan bekijken, een indrukwekkend schilderij, dat een van de meest bekende veldslagen uit de Poolse geschiedenis  verbeeldt. Overnachting in Wrocław.

10e dag - Aankomst in Nederland. (ca. 920 km),

Deze reis is beschikbaar in 4 varianten:

Inclusief:

Bezoek Auschwitz en de zoutmijnen: 

Wilt u Auschwitz en de zoutmijnen bezoeken, dan adviseren wij om het van tevoren te reserveren.Indien u met eigen auto daar naartoe rijdt dan zijn de kosten: 

Volledig verzorgde excursies (transfer, gids, entree) Auschwitz - € 39,- p.p. en zoutmijnen € 39,- p.p. 

De excursies worden op 2 verschillende dagen geboekt. 

U kunt de entree en rondleiding ook zelf online reserveren. U ontvangt de links van ons.

 

Vertrekdagen: iedere dag.

 

Informatie excursies in/vanuit Krakau