8-daagse vlieg/busrondreis Polen

Warschau - Gdańsk - Toruń - Wrocław - Częstochowa - Auschwitz -  Krakau

U vliegt vanuit Eindhoven naar Warschau. Op de luchthaven in Warschau wacht een chauffeur die u naar uw hotel brengt. De terugvlucht is vanuit Krakau. Vanaf uw hotel in Krakau wordt u door een chauffeur naar de luchthaven gebracht. Gedurende deze reis krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met het land, haar cultuur, geschiedenis, prachtige natuur, folklore en gewoontes.

Reisprogramma

Dag 1 -  Aankomst in Warschau.
Vlucht van Eindhoven naar Warschau. Transfer naar het hotel.

In de avond ontmoeting met de gids en de groep. Welkomstdiner.

 

Dag 2 - Warschau - Gdańsk

Rondleiding door de hoofdstad van Polen; een stad die voor een groot deel werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog. De oude binnenstad werd na de oorlog zeer zorgvuldig gereconstrueerd. Dit was mede mogelijk door de schilderijen van de Italiaanse kunstenaar Canaletto (18de eeuw), die jarenlang in Warschau woonde en vele straten, pleinen en paleizen in zijn werk vastlegde.  U bezoekt de Oude Stad met het Koninklijk kasteel en de Johannes Kathedraal, de Koninklijke Route en het Łazienki Park met het monument van Chopin.

In de namiddag - busrit naar Gdańsk.

Dag 3 - Gdańsk en Sopot 
De dag begint met de rondleiding door de Oude Stad van Gdańsk  - de Dluga Straat ( Langestraat) met de Dlugi Targ ( De Lange markt), de Neptunusfontein en Artushof.  Vervolgens rijdt u naar Oliwa waar u de kathedraal bezoekt, bekend van haar 18de-eeuws orgel met de grootste orgelombouw ter wereld.  In de namiddag brengt u een bezoek aan de fameuze badplaats Sopot en wandelt op de langste pier van Europa. 

Dag 4 - Gdańsk - Malbork - Toruń
Onderweg naar Toruń bezoekt u het 13de-eeuwse imposante kruisridderkasteel in Malbork.  Vanaf eind 13de tot  medio 15de eeuw was dit het bestuurlijk centrum van de Duits Orde. Na het overwinnen van de 13-jarige oorlog door de Poolse Koning werd het bestuurlijke centrum naar Koningsberg verplaatst. ( Kaliningrad, nu Rusland).

In de middag krijgt u een rondleiding door de Middeleeuwse stad Toruń met zijn prachtige gotische architectuur en herinneringen aan astronoom Copernicus die hier woonde.

Dag 5 - Toruń - Wrocław

Na het ontbijt rijdt u naar Wrocław. In de middag staat er een rondleiding op het programma. U bezoekt de Oude Stad met zijn prachtige gotische Stadshuis, de kathedraal en Ostrow Tumski, het oudste deel van de stad.

Dag 6 - Wrocław  - Częstochowa - Auschwitz - Krakau

Na het ontbijt vertrekt u richting Krakau.  Onderweg bezoekt u het Paulijnenklooster in Częstochowa, daar kunt u de bekende icoon van de Zwarte Madonna bezichtigen. Vanwege deze icoon is Częstochowa de meest bekende bedevaarts-oord van Polen.
In de namiddag gaat de reis richting Oswiecim, waar u een bezoek brengt aan het voormalige naziconcentratiekamp Auschwitz - Birkenau.  Vervolgens gaat de reis door naar Krakau.

Dag 7 -  Krakau/Kraków

In de ochtend is er een excursie naar het nabijgelegen Wieliczka, bekend om de zoutmijnen, die door UNESCO tot het culturele werelderfgoed gerekend worden. Hier volgt een rondleiding door ondergrondse gangen, schachten en kapellen met talrijke, in zout uitgehouwen, sculpturen.

In de namiddag bezoekt u Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen (tot eind 16de eeuw) is het belangrijkste monument van de Poolse cultuur. U bezichtigt de Oude Stad waarvan het Marktplein met de schilderachtige Lakenhallen het hoogtepunt is. Verder bezoekt u Collegium Maius, het oudste gebouw van de 14-de-eeuws Universiteit, de gotische Mariakerk uit de 13de eeuw en het Wawelkasteel, dat bijna zes eeuwen lang de residentie was van de Poolse koningen. (inclusief bezoek aan de Koninklijke vertrekken).

Dag 8 - Terugreis

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Nederland.

Vertrekdata 2019:
18 t/m 25 mei
22 t/m 29 juni 
6 t/m 13 juli
3 t/m 10 augustus
17 t/m 24 augustus
31 augustus t/m 7 september
21 t/m 28 september
 
Inclusief